I Want You Dead

ΑΩ (EP)

- (2012)
Από τον Nτίνο Παυλίδη, 04/04/2012
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Το "ΑΩ" αποτελεί τη δεύτερη κυκλοφορία των -δικών μας- Πατρινών dark hardcore ηρώων, Ι Want You Dead. Δύο, σχεδόν, χρόνια μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ τους, "We Are The Legions Of Scum", επιστρέφουν πιο οργισμένοι από ποτέ με τέσσερα κομμάτια λυσσασμένου και μαυρόψυχου hardcore, στις φλέβες της ευρύτερης holly terror σχολής των Integrity, αλλά και του πιο πρόσφατου δίσκου των Γάλλων παρανοϊκών Kickback με τίτλο "Εt Le Diable Rit Avec Nous.

Με την πρώτη κιόλας ακρόαση του "ΑΩ", γίνεται φανερό πως τα χρόνια πέρασαν, η μπάντα ωρίμασε και θέλησε να ανανεώσει την μουσική της, πράγμα μάλλον θετικό, καθώς έχουμε μπουχτίσει πλέον από μπάντες που ακολουθούν την πεπατημένη οδό. Σε αυτό λοιπόν το EP, δεν έχουμε να κάνουμε μ' ένα ξερό και σκληρό hardcore, αλλά με κάτι πιο σκοτεινό, πιο αγριεμένο, πιο σαλεμένο, εμπλουτισμένο με απόκοσμες μελωδίες στην κιθάρα, όπως αυτές στο εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου "Αll Colors Pitch Black", αλλά και black σημεία με blast-beats στα τύμπανα ("Black Sails"). O νέος τραγουδιστής ξελαρυγγιάζεται όπως ακριβώς πρέπει, ακολουθώντας ολόσωστα το έργο του προηγούμενου, τα ριφάκια βομβαρδίζουν καταιγιστικά το ανθρώπινο αυτί, ενώ οι στίχοι μάς βυθίζουν στα έγκατα της ανθρώπινης αβύσσου.

Ακόμα να σας πείσω; Αυτό τον δίσκο πρέπει να τον ακούσετε. Αυτούς τους τύπους πρέπει να τους δείτε ζωντανά σε κάποιο υπόγειο. Είναι μία μπάντα που, όπως λέμε, «το τρέχει» πραγματικά. Δεν χάνει την ευκαιρία να πάρει τους δρόμους για να κάνει μια συναυλία (δεν είναι τυχαίο ότι έχει ήδη στο ενεργητικό της δύο ευρωπαϊκές περιοδείες), και διατηρεί τα πάντα σε υψηλότατο επίπεδο. Από τη μουσική μέχρι ακόμη και τη συσκευασία κάθε κυκλοφορίας. Το "ΑΩ" είναι ένα έγχρωμο 7" βινύλιο, σε εξαιρετική gatefold συσκευασία και με τρομερό artwork από τον κιθαρίστα της μπάντας. Ο δίσκος χωρίς πλάκα θα μπορούσε να βρίσκεται εύκολα στις τάξεις της Deathwish records, της δισκογραφικής του Jacob Banon, τραγουδιστή των Converge. Προς το παρόν διανέμεται από δύο εγχώρια distro, 7inch και World's Appreciated Kitsch Records.
  • SHARE
  • TWEET