Underworld και Elbow αναλαμβάνουν τη μουσική επένδυση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012

08/12/2011 @ 10:33
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο θα ξεκινήσουν επισήμως στις 27 Ιουλίου, όμως το soundtrack τους έχει ήδη αρχίσει να παίρνει μορφή.

Οι Βρετανοί Underworld θα αναλάβουν χρέη «μουσικών σκηνοθετών» για την τρίωρη τελετή έναρξης, όπως αποκάλυψαν οι διοργανωτές. Το δίδυμο θα συνεργαστεί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Danny Boyle, αν και αυτή δε θα είναι η πρώτη φορά, αφού μαζί έχουν δουλέψει σε ταινίες, όπως το "Trainspotting" του 1996, αλλά και θεατρικά έργα.

«Το ενδιαφέρον στο να δουλεύεις μαζί τους είναι το πόσο ευρύ γούστο έχουν στη μουσική, κάτι που δε θα φανταζόσουν», δήλωσε ο Boyle για τη συνεργασία αυτή.

Επιπλέον, μία ακόμη αγγλική μπάντα, οι Elbow, θα δημιουργήσει το ειδικό μουσικό spot του BBC για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων. «Είναι πραγματική ευθύνη για εμάς, αφού αυτό θα είναι το κομμάτι που θα ακούγεται πίσω από τόσες εικόνες προσωπικών θυσιών και προσπαθειών, την ώρα που η χώρα θα γιορτάζει μαζί με την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας», δήλωσε ο frontman των Elbow, Guy Garvey.
  • SHARE
  • TWEET