Το ειδικό βραβείο «Lifetime Achievement» θα παραλάβουν οι Allman Brothers Band στα επόμενα Grammy

23/12/2011 @ 10:25
Οι The Allman Brothers Band είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που θα τιμηθούν με το βραβείο «Lifetime Achievement» στην επερχόμενη τελετή των βραβείων Grammy, το Φεβρουάριο.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν οι παραλήπτες των ειδικών βραβείων για το 2012. Φέτος, το «Lifetime Achievement Award» θα λάβουν οι εξής: The Allman Brothers Band, Glen Campbell, Antonio Carlos Jobim, George Jones, Tthe Memphis Horns, Diana Ross και Gil Scott-Heron. Επίσης, με το βραβείο «Trustees Award» θα τιμηθούν ο Dave Bartholomew, ο Steve Jobs και ο Rudy Van Gelder.

Όντας πρωτοπόροι του southern rock, τα μέλη της Allman Brothers Band δημιούργησαν ένα μοναδικό ήχο, αναμιγνύοντας στοιχεία από τα blues, τη country, τη jazz και τη rock μουσική. Είναι γνωστοί για τα μοναδικά show που δίνουν, όπου κυριαρχεί ο αυτοσχεδιασμός και το jam. Το συγκρότημα έχει καταφέρει να αναδειχθεί καλλιτεχνικά και εμπορικά με επιτυχίες όπως τα "Whipping Post", "Ramblin' Man" και "Jessica", με το τελευταίο να έχει κερδίσει Grammy το 1995 ως το καλύτερο rock κομμάτι. Την ίδια χρονιά, η μπάντα μπήκε στο Rock And Roll Hall Of Fame.

Το βραβείο «Lifetime Achievement» τιμά μουσικούς που έχουν προσφέρει καλλιτεχνικά για δεκαετίες, ενώ το βραβείο «Trustees» αναγνωρίζει την εξαιρετικά σημαντική συνεισφορά κάποιου στη μουσική βιομηχανία, χωρίς όμως να απευθύνεται απαραίτητα σε μουσικό.
  • SHARE
  • TWEET