Όταν η M. Rodriguez και ο Kerry King ανακάλυψαν τους Metallica και ο Max Cavalera κουρεύτηκε για το "Ride The Lightning"

18/04/2011 @ 14:06
Τί θα μπορούσε να συμβεί σε μια persona σαν την Michelle Rodriguez όταν πρωτοάκουσε το "Black Album" των Metallica;

Ας μας τα πει καλύτερα η ίδια:

«Άρχισα να ανακαλύπτω το rock μετά τα 12 μου και οι Doors ήταν οι πρώτοι. Όταν άκουσα τα όργανα, μου θύμισαν κάτι από Mozart. Στη συνέχεια ανακάλυψα το "Black Album" των Metallica, οι κιθάρες του οποίου παραπέμπουν σε κλασική μουσική, και συνειδητοποίησα πως αποτελεί το soundtrack της ζωής μου. Δε μπορώ να ζήσω χωρίς μελωδία».

Η ηθοποιός ήταν ανάμεσα σε διάφορους καλλιτέχνες που απάντησαν στο ερώτημα του δημοσιογράφου/συγγραφέα Rick Florino: «Πότε ανακαλύψατε τους Metallica και τί σημαίνουν για εσάς;» με αρκετά ενδιαφέρουσες συμμετοχές/απαντήσεις, όπως τις κάτωθι:

Slash: «Ανακάλυψα τους Metallica με το πρώτο τους EP και είναι μία από τις αγαπημένες μου heavy metal μπάντες. Ο James Hetfield, δε, είναι από τους σπουδαιότερους heavy metal κιθαρίστες που πάτησαν ποτέ το πόδι τους στη γη».

Kerry King (Slayer): «Πρέπει να τους πρωτοάκουσα ζωντανά την περίοδο που κυκλοφόρησε η συλλογή της Metal Massacre και έγινα οπαδός τους αμέσως. Δε μπορώ να πιστέψω πως ο Dave Mustaine δεν κοίταζε από τότε τα δάχτυλά του στην κιθάρα κι έβγαζε τόσο φοβερά refrain. Εγώ τα κοιτάω ακόμα και τώρα».

Myles Kennedy (Alter Bridge): «Ανακάλυψα τους Metallica όταν κυκλοφόρησαν το "Ride The Lightning" και θυμάμαι πως την περίοδο εκείνη έψαχνα να ακούσω την πιο heavy και πιο γρήγορη μπάντα. Είχα ξεκινήσει την ενασχόλησή μου με το NWOBHM και συγκροτήματα όπως οι Accept, ώσπου άκουσα το "For Whom The Bell Tolls" και είπα στον εαυτό μου: "Αυτό είναι... αυτό ακριβώς έψαχνα"».

Max Cavalera (Soulfly, Cavalera Conspiracy): «Ναι, είναι αλήθεια πως έκοψα τα μαλλιά μου για να αποκτήσω το "Ride The Lightning". Ο ξάδελφός μου ήθελε εκείνη την περίοδο να βάλει εμένα και τον Igor στο σωστό δρόμο και μας πρότεινε να κόψουμε τα μαλλιά μας, προκειμένου να αποκτήσουμε ένα οποιοδήποτε εισαγόμενο βινύλιο της αρεσκείας μας. Είχα ήδη το "Ride The Lightning" σε κασσέτα, οπότε σκέφτηκα πως άξιζε τον κόπο, μιας και τα μαλλιά μου θα μεγάλωναν και πάλι μέσα σε ένα χρόνο. Θυμάμαι ακόμα τη μυρωδιά του βινυλίου και παραμένει ακόμα ο αγαπημένος μου δίσκος τους».
  • SHARE
  • TWEET