Οι What's The Buzz? επιστρέφουν με το original line-up για μία νύχτα

12/01/2010 @ 04:07
Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, Sin City, Αθήνα

Συμπληρώνοντας φέτος δεκαοκτώ χρόνια από την γέννησή τους, οι What’s The Buzz? επανενώνονται για μια και μόνο ζωντανή εμφάνιση με την αυθεντική τους σύνθεση, όπως αυτή ξεκίνησε το 1992: Σωτήρης Λαγωνίκας (τύμπανα, φωνητικά), Jane Σαμπανίκου (φωνητικά), Τάκης Καλατζής (κιθάρες) και Χρήστος Κισατζεκιάν (μπάσο, φωνητικά).



Η συναυλία αποτελεί ένα είδος «φόρου τιμής» στη πολύτιμη συμβολή του προαναφερθέντα κιθαρίστα ο οποίος αλλάζει σελίδα και αφήνει πίσω του την πρωτεύουσα μια για πάντα. Ως εκ τούτου, το κουαρτέτο επιλέγει μια ξεχωριστή προσέγγιση της συγκεκριμένης βραδιάς: στις 29 Ιανουαρίου οι φίλοι της μπάντας μα και οι οπαδοί του ευθυτενούς hard rock θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κάποιες ελεύθερες αποδώσεις με jam sessions των τραγουδιών που αποτελούν το ένα και μοναδικό album της μπάντας, κάποιο ανέκδοτο κομμάτι της πρώιμης περιόδου, όπως και επιλεγμένες διασκευές «ύμνων» από τα 70’ς.

Το show ξεκινά στις 21:00 με επίτιμους καλεσμένους του Αθηναίους Mind The Gap που θα παρουσιάσουν το επερχόμενο ντεμπούτο τους με γενικό τίτλο "Breakwater".

Γενική είσοδος: 10 ευρώ



Οι WHAT’S THE BUZZ? δημιουργήθηκαν το 1992 από τους Χρήστο Κισατζεκιάν (μπάσο, φωνητικά), Τάκη Καλατζή (κιθάρα) και Σωτήρη
Λαγωνίκα (drums, φωνητικά). Το συγκρότημα ξόδεψε τον επόμενο χρόνο προβάροντας Progressive, Heavy Rock και Blues αυτοσχεδιασμούς, οι οποίοι απέκτησαν συγκεκριμένη μορφή με την προσχώρηση της σημερινής τραγουδίστριας του συγκροτήματος Jane Σαμπανίκου το 1993. Το 1994, το συγκρότημα είχε ήδη συγκεντρώσει αρκετό υλικό, το οποίο και αποφάσισε να μεταφέρει για πρώτη φορά στο στούντιο με τη μορφή demo, κάνοντας παράλληλα την πρώτη του εμφάνιση στα μουσικά περιοδικά της εποχής και αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές.

Το 1996, ο κιθαρίστας Τάκης Καλατζής εγκαταλείπει το σχήμα και τη θέση του στις κιθάρες καταλαμβάνει για δύο χρόνια ο Λεωνίδας Χρονόπουλος έως την αντικατάσταση και του τελευταίου από το σημερινό κιθαρίστα του συγκροτήματος, Φίλιππο Σκλαβενίτη. Με αυτήν τη σύνθεση που μέχρι σήμερα αποδείχθηκε και η μακροβιότερη, η μπάντα δούλεψε σκληρά πάνω στο παλιό αλλά και σε νέο υλικό έως το 2000, όταν μπήκε στο στούντιο και ηχογράφησε το πρώτο της ομώνυμο άλμπουμ το οποίο κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο της ίδιας
χρονιάς, με διανομή από τη Hitch Hyke Records.

To Αθηναϊκό κουαρτέτο έχει πραγματοποιήσει σειρά ζωντανών εμφανίσεων στις γνωστότερες Αθηναϊκές σκηνές, ενώ έχουν εμφανιστεί και ως support band σε δύο συναυλίες των βρετανών doomsters CATHEDRAL στο Rodon Club, μία των σουηδών SPIRITUAL BEGGARS στον ίδιο χώρο καθώς και τις τρεις πιο πρόσφατες, κορυφαίες εμφανίσεις τους ανοίγοντας για τους βετεράνους MANFRED MANN’S EARTH BAND στο Ark No.6, τους WHITESNAKE στο Castle Rock Festival των Ιωαννίνων το 2006 και τους Ιρλανδούς hard rockers THE ANSWER στο Gagarin 205 τον Ιανουάριο του 2007.

Από πέρυσι οι WHAT’S THE BUZZ? δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό, προετοιμάζοντας το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον Αλέξη Φλούρο (Fragile Vastness) να στέκει επάξια στη θέση του νέου κιθαρίστα της μπάντας.



Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET