Οι Uriah Heep επιστρέφουν στην Ελλάδα το Μάρτιο / Ο Ian Anderson των Jethro Tull για πρώτη φορά στην Κύπρο

28/01/2011 @ 10:32
Ο Ian Anderson των Jethro Tull θα εμφανισθεί με τη μπάντα του το Φεβρουάριο στην Κύπρο, ενώ οι Uriah Heep αναμένονται το Μάρτιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Jethro Tull's Ian Anderson
Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», Λευκωσία, Kύπρος

Μοναδικές ιστορικής σημασίας στιγμές περιμένουν το κοινό της Κύπρου, καθώς οι μελωδίες των Jethro Tull θα ηχήσουν για πρώτη φορά ζωντανά. O  Ian Anderson, η φωνή και το φλάουτο των θρυλικών Jethro Tull, θα είναι στην Λευκωσία για μια και μοναδική συναυλία.

Το κοινό θα απολαύσει όλα τα αγαπημένα κομμάτια από το υλικό των Jethro Tull, με βιρτουόζους μουσικούς να συνοδεύουν τον Ian Anderson, καθώς και κάποια από τη solo πορεία του μεγάλου Πάνα - Αυλητή!

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στη Λευκωσία, με τοπικό promoter τη νεοσύστατη Naked Panda.

Η μουσική των Jethro Tull, ένα αμάλγαμα από hard rock, folk, blues και κλασικά στοιχεία, τους αποκόμισε 11 χρυσά και 5 πλατινένια albums. Μέχρι σήμερα οι Jethro Tull έχουν κυκλοφορήσει 30 άλμπουμ και έχουν πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια αντίτυπα. Μέσα σε τρεις δεκαετίες έχουν δώσει πάνω από 2.500 συναυλίες σε 40 χώρες, με ένα μέσο όρο 100 live κάθε χρόνο. Οι Jethro Tull τοποθετούνται στο ίδιο, ιδιαίτερο «μουσικό πάνθεον» με τους Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, The Who, Rolling Stones και πολλούς ακόμη ήρωες της βρετανικής «Ροκ Εισβολής» της δεκαετίας του '70.

Αναγνωρισμένος παγκοσμίως ως ο μουσικός που σύστησε στο ροκ κοινό το φλάουτο, ο Ian Anderson κρατά μέχρι σήμερα το σκήπτρο του βασιλιά στο είδος.



Uriah Heep
Αθήνα, Gagarin 205 - Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011
Θεσσαλονίκη, Block 33 - Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011


Με παρακαταθήκη ένα τεράστιο πλούτο τραγουδιών, σαράντα ολόκληρα χρόνια καριέρας και ανεξάντλητη ενέργεια, οι πατέρες του progressive rock, Uriah Heep, επιστρέφουν για δύο βραδιές. Ξκίνησαν την καριέρα τους με το όνομα Spice και η Spicy με χαρά τους υποδέχεεται στην Ελλαδα! Έχουν κυκλοφορήσει 21 studio albums, αμέτρητες Νο1 επιτυχίες στην Ευρώπη, ενώ πέντε από τα άλμπουμ τους μπήκαν στο αμερικανικό top 40.

Το όνομά τους προήλθε από ένα χαρακτήρα του κλασικού μυθιστορήματος του Charles Dickens, "David Copperfiled". Το συγκρότημα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του, αλλά με βασική κινητήρια δύναμη τον Mick Box, που έχει αναγνωρισθεί ως βιρτουόζος της ηλεκτρικής κιθάρας, ένας από τους καλύτερους στον κόσμο.

"Easy Livin", "The Magician's Birthday", "Sweet Freedom", "Gypsy", "The Wizard", "Lady In Black" και πολλά άλλα κλασικά αριστουργήματα αλλά και νέα τραγούδια των Uriah Heep   θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά, για δύο βραδιές σε Αθήνα (Gagarin 205, Σάββατο, 12 Μαρτίου) και Θεσσαλονίκη (Block 33, Κυριακή, 13 Μαρτίου).
  • SHARE
  • TWEET