Οι Refused επιστρέφουν μετά από 14 χρόνια

11/01/2012 @ 11:38
Οι Refused ανακοίνωσαν πως επανενώνονται και θα εμφανιστούν σε φεστιβάλ στη Σουηδία καθώς και στο φεστιβάλ Coachella Valley Music And Arts.

Η hardcore μπάντα από τη Σουηδία είχε διαλυθεί το 1998, λίγους μήνες αφότου κυκλοφόρησε το επιτυχημένο άλμπουμ της, "The Shape Of Punk To Come", όμως πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η επαναδραστηριοποίησή της.

Το συγκρότημα ανέβασε μία μακροσκελή επίσημη δήλωση στην ιστοσελίδα του, η οποία δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση να επανενωθεί, αλλά και στην οποία τονίζει πως δεν είχε εκτιμήσει το "The Shape Of Punk To Come" όπως του άξιζε, όταν αυτό κυκλοφόρησε.

Σχετικά με την επανένωση, η μπάντα έγραψε: «Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που το συγκρότημα διαλύθηκε. Όλοι μας υπήρξαμε απασχολημένοι έκτοτε με τις προσωπικές μας δουλειές και προσπάθειες, αλλά παραμείναμε φίλοι και βρισκόμασταν σε επαφή. Μας έγιναν διάφορες προσφορές, αλλά συνήθως αστειευόμασταν με αυτές. Η επανένωση δε μας φαινόταν πιθανό σενάριο».

Συνεχίζοντας, ρίχνουν φως στο πώς τελικά αποφάσισαν να επαναφέρουν τους Refused: «Και οι τέσσερις ασχολούμασταν με το να γράφουμε νέα μουσική, ο καθένας στο δικό του είδος. Την ίδια περίοδο, οι άνθρωποι του Coachella ήρθαν σε επαφή μαζί μας. Έγιναν κάποια τηλεφωνήματα, αρχικά το βλέπαμε με σκεπτικισμό, αλλά είχαμε ένα δειλό ενθουσιασμό, μέχρι που κάποιος από εμάς είπε: "Είναι γελοίο, υπάρχουν φίλοι μας που θα σκότωναν κοντινούς συγγενείς για να καταφέρουν να πάνε να δουν συγκροτήματα να εμφανίζονται εκεί. Ας το κάνουμε, μία τελευταία φορά". Και έτσι επιστρέφουμε και θα ανέβουμε στη σκηνή ξανά».

Το συγκρότημα επίσης τονίζει πως ελπίζει να τιμήσει το έργο που έχει δημιουργήσει μέχρι τη διάλυση του, το 1998, λέγοντας: «Δεν εκτιμήσαμε το "The Shape Of Punk To Come" όταν βγήκε, ήμασταν πολύ μπλεγμένοι σε ασήμαντες εσωτερικές διαμάχες για να συγκεντρωθούμε ουσιαστικά στη δουλειά. Και ξαφνικά έχουμε τη δυνατότητα να το παρουσιάσουμε όπως του αρμόζει. Θέλουμε να το κάνουμε ξανά, και σωστά. Το χρωστάμε στους ανθρώπους που κράτησαν τη μουσική μας ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς».
  • SHARE
  • TWEET