Οι Portishead επιστρέφουν. Full update, με δηλώσεις για το παρόν status τους

01/11/2007 @ 04:45
Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, οι Βρετανοί Portishead αναμένεται να κυκλοφορήσουν το νέο τους album έπειτα από σιγή ετών. Η τελευταία έως τώρα δουλειά του σχήματος ήταν το "Roseland NYC Live" του '98 και τελευταίος studio δίσκος το ομώνυμο album του '97. Αυτό τον καιρό βρίσκονται στα τελικά στάδια, με το mastering του δίσκου να ακολουθεί.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα είναι «κάτι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με ό,τι έχουν κάνει στο παρελθόν». Ο Geoff Barrow (βασικό / ιδρυτικό μέλος του γκρουπ) μιλώντας για την όλη διαδικασία αναφέρει ότι «ήταν σα να βλέπει κανείς το Lost (σ.σ. αναφερόμενος στην τηλεοπτική σειρά). Ένα ατελείωτο ταξίδι με πολύ λίγες απαντήσεις. Απ' ότι φαίνεται, δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα με τον εύκολο τρόπο. Οπότε... σας ευχαριστούμε που μας περιμένατε!».



Επίσης, πρόκειται να εμφανιστούν ζωντανά στο All Tomorrow's Parties festival στο Minehead της Αγγλίας. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί μεταξύ 7 και 9 Δεκεμβρίου και εκεί θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τους full live set εδώ και περίπου 10 χρόνια. Ο Geoff Barrow αναφέρει ότι πλέον το φεστιβάλ είναι sold-out και αναμένονται κι άλλες προσθήκες καλλιτεχνών στο billing. Αν προλάβατε λοιπόν εισιτήριο, αναμείνατε στις θέσεις σας!

Για την ιστορία, η μπάντα υπήρξε σταθμός στην ιστορία του trip hop / trip rock, καθώς συγκαταλέγεται στα κορυφαία γκρουπ του χώρου, κάτι που είναι αποδεκτό από κοινό και κριτικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επιτυχία που σημείωσε το κλασικό πλέον album τους "Dummy", με πωλήσεις, στην Ευρώπη, που φτάνουν τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα.
  • SHARE
  • TWEET