Οι Metallica ζήτησαν να σταματήσει η χρήση της μουσικής τους από τον αμερικανικό στρατό

13/02/2013 @ 11:22
Η στρατιωτική μονάδα των ΗΠΑ που σκότωσε τον Osama bin Laden το 2011 ισχυρίστηκε πως οι Metallica ήρθαν σε επαφή με το αρχηγείο του στρατού της Αμερικής, ζητώντας να σταματήσουν τη χρησιμοποίηση της μουσικής τους για να αποδυναμώσουν τους φυλακισμένους που θέλουν να ανακρίνουν στο Ιράκ.

Την κίνηση αυτή αποκάλυψε ένας σκοπευτής που όπως φαίνεται άνηκε στην ομάδα που επιτέθηκε στον Osama bin Laden, ο οποίος μίλησε στο Esquire και δήλωσε πως χρησιμοποιούσαν τη μουσική των Metallica για να κάμψουν το ηθικό των κρατούμενων.

«Όταν οι Metallica το κατάλαβαν, ζήτησαν να σταματήσουμε, γιατί δεν ήθελαν να προωθούν τη βία. Το μόνο που σκέφτηκα, ήταν Φίλε, έχετε ένα τραγούδι που ονομάζεται "Kill 'Em All"», σχολίασε ο σκοπευτής.

Επιπλέον συνέχισε, λέγοντας πως όταν ο στρατός σταμάτησε τη μουσική των Metallica, μία άλλη μπάντα, οι Demon Hunter, ήρθαν σε επαφή μαζί τους και προσέφεραν τη μουσική τους για αυτόν τον σκοπό. «Μας έστειλαν CD τους και patch για τα ρούχα μας. Το φορούσα όταν πιάσαμε τον bin Laden.»
  • SHARE
  • TWEET