Oι γιατροί δίνουν έξι μήνες ζωής στον Daevid Allen

Ο ηγέτης των Gong και Soft Machine δηλώνει ανακουφισμένος…

05/02/2015 @ 17:09
Ο εμβληματικός ηγέτης των Gong και ιδρυτικό μέλος των Soft Machine, Daevid Allen έκανε γνωστό πως, όπως του είπαν οι γιατροί, έχει μόλις έξι μήνες ζωής.

Ο καρκίνος δεν νικήθηκε παρά τις προσπάθειές του και είναι πλέον «μη χειρουργήσιμος». Ο 77χρονος Αυστραλός μουσικός δήλωσε πως δεν πρόκειται να πολεμήσει άλλο και νιώθει ανακουφισμένος βλέποντας το τέλος να έρχεται και θα παραδοθεί σε ότι συμβεί.

«Το μόνο που ελπίζω είναι, στη διάρκεια του ταξιδιού της ζωής, να μετείχα και εγώ στην ευτυχία στις ζωές μερικών ακόμα συνανθρώπων μου» ήταν αυτά που έγραψε σε κοινωνικά δίκτυα.

Ο Daevid Allen, γνωστός και ως Divided Allen, ένας ασυμβίβαστος τραγουδιστής, συνθέτης, κιθαρίστας, ποιητής, μετακόμισε τη δεκαετία του ’60 από τη Μελβούρνη στο Παρίσι, έγινε μέρος του κινήματος της beat generation. Στην Αγγλία δημιούργησε τους Daevid Allen Trio, το 1966 τους επιδραστικούς Soft Machine και τρία χρόνια μετά τους Gong.

Διαβάστε από εδώ τα πάντα για τη δισκογραφία των Soft Machine και εδώ τη κριτική για τον τελευταίο του δίσκο με τους Gong.
  • SHARE
  • TWEET