Οι Καναδοί The Agonist για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Θα επισκεφθούν Αθήνα και Θεσσαλονίκη

10/02/2015 @ 13:09
Η Barcode music παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη τους The Agonist!

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015, Kyttaro Live Club / Κύτταρο
(Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα)
Πόρτες: 19:30
Έναρξη: 20:00

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, 8Ball Club
(Πίνδου 1 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη)
Πόρτες: 19:30
Έναρξη: 20:00

Είσοδος:
Προπώληση: 12 ευρώ (περιορισμένος αριθμός),
Ταμείο: 15 ευρώ.

Σημεία διάθεσης:
Αθήνα:
Monsteville: Σπύρου Τρικούπη 10, Εξάρχεια / Κολοκοτρώνη 9, Χαλάνδρι
9800 Studio: Μαρίας Κιουρί 10, Αιγάλεω
Θεσσαλονίκη:
Νephilim Store: Πατριάρχου Ιωακείμ 17

Facebook Event (Αθήνα)
Facebook Event (Θεσσαλονίκη)

Σας παρουσιάζουμε το line-up για τα δύο live:

Αθήνα

The Agonist (Ca)
Wings In Motion (Gr)
Blame Kandinsky (Gr)
Absense (Gr)

Θεσσαλονίκη
The Agonist (Ca)
Wings In Motion (Gr)
Kin Beneath Chorus (Gr)
Dagger Of Betrayal (Gr)

Λίγα λόγια για τις μπάντες:

The Agonist
Κατά τη διάρκεια των τριών άλμπουμ, οι The Agonist έχουν αποδείξει ότι δεν είναι «Γεύση της Εβδομάδας». Μέσα από σπουδαία τραγούδια, σκληρή δουλειά, και ένθερμο fanbase, η πενταμελής μπάντα από το Μόντρεαλ καθιερώθηκε γρήγορα ως λαμπαδηδρόμοι της νέας γενιά της καναδικής metal. Καθ' όλη την τελευταία δεκαετία, οι The Agonist εξαπλώθηκαν στον κόσμο περιοδεύοντας με μια μεγάλη ποικιλία από αξιόλογους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Danzig, Kamelot, Corrosion Of Conformity, Enslaved, Kittie και Epica.

Οι καιροί και οι συνθήκες αλλάζουν. Μετά από τον χωρισμό τους με την White-Gluz το 2014, που τώρα τραγουδάει για τους labelmates Arch Enemy, οι The Agonist έπρεπε να βρουν ένα νέο τραγουδιστή. Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, η μπάντα σκέφτηκε για frontman να αντικαταστήσει τη White-Gluz, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι η δυναμική δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Μετά από αναζήτηση, βρήκαν την τραγουδίστρια Βίκυ Ψαράκη στο Youtube. Η Ψαράκη δεν κάλυπτε μόνο τραγούδια από Iron Maiden, Nevermore, Adele και Nightwish με άνεση στο στούντιο σπίτι της. Τα έκανε μαγικά δικά της. Σε Τα video της ήταν αρκετά για να κάνουν τους The Agonist να ζητήσουν ακρόαση.

Οι The Agonist, τώρα με τη Ψαράκη στα φωνητικά, ετοιμάζονται για το καινούργιο τους άλμπουμ, "Eye Of Providence". Ισχυρό, διαφορετικό, επιθετικό, και επικό είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν το τέταρτο full-length της μπάντας. Το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ "Gates Of Horn And Ivory" δείχνει αμέσως τις προθέσεις των The Agonist.

Όπως και με πολλά συγκροτήματα έτσι και με τους The Agonist. Ζουν και αναπνέουν στη σκηνή. Για λόγου το αληθές, αν ένα τραγούδι δεν κατάφερε να περάσει το «live test» δεν μπαίνει στο άλμπουμ. Η μουσική είναι σωστή μόνο όταν αυτή μπορεί να μεταφραστεί από τη σκηνή στο κοινό των The Agonist. Έτσι, αναμένουμε να δούμε τους The Agonist το 2015 σε όλο τον κόσμο και να απολαύσουμε το "Eye Of Providence" επί σκηνής.

facebook.com/TheAgonistOfficial
twitter.com/theagonist
instagram.com/theagonistofficial
youtube.com/theagonistofficial

Wings In Motion
Wings In Motion είναι μια progressive melodic death metal μπάντα από την Ελλάδα, δημιουργήθηκε το 2008, από τους κιθαρίστες Τάσο Ασωνίτη και Pete Tross.

Το τρέχον line up αποτελείται από τον Aντρέα Μπούτο στα φωνητικά, Τάσος Ασωνίτης και ο Alex Λάππας στις κιθάρες, ο Κωνσταντίνος στα πλήκτρα, Γιώργος Κωνσταντίνου στο μπάσο, και ο Φοίβος Ανδριόπουλος στα τύμπανα.

Το ύφος της μπάντας συνδυάζει το heavy, thrashy και σε κάποια σημεία technical riffing, με τις μελωδίες και τα στοιχεία των keyboards που δίνουν στον ήχο τους μια εντελώς νέα διάσταση, γεγονός που ενισχύεται από τη συνεχή εναλλαγή ανάμεσα σε brutal, scream και καθαρά φωνητικά. Η μουσική της μπάντας είναι περισσότερο ένα συνονθύλευμα παρά μια συγκεκριμένη κατηγορία του metal, με επιρροές που κυμαίνονται από καλλιτέχνες όπως οι Dream Theater και Nevermore, Lamb Of God, Machine Head και In Flames.

Το καλοκαίρι του 2010, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει ένα demo από δύο τραγούδια, το συγκρότημα υπέγραψε με την Wild Rose Angel Promotion, προκειμένου να προωθήσουν τη μουσική τους σε όλο τον κόσμο. Στα τέλη του Μαρτίου 2011 η μπάντα κυκλοφόρησε ένα promo με 4 τραγούδια, επιτυγχάνοντας μεγάλη αποδοχή από κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο.

«This is something that you all should wait for.» - Lior 'Steinmetal' Stein, metal-temple.com

Τον Απρίλιο του 2011 η μπάντα έκανε το πρώτο της video clip στο τραγούδι "Through Τhe Shadows" το  οποίο έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει πολύ θετικά σχόλια παγκοσμίως.

«"Through The Shadows" instead of just following formulaic recipes, clarifies from the onset that these guys really put a lot of thought into their songwriting.» - Disagreement.net

Τον Απρίλιο του 2011, το έργο του συγκροτήματος παρουσιάστηκε στο Musikmesse 2011 στη Φρανκφούρτη για να κερδίσει την προσοχή πολλών κατασκευαστών μουσικών προϊόντων.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, η μπάντα κέρδισε τον επίσημο Battle of the Bands διαγωνισμό για το έτος 2010-2011, έχοντας ανταγωνιστεί με 34 άλλες μεγάλες μπάντες από όλη την Ελλάδα.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη νίκη, οι Wings In Motion κλήθηκαν να παίξουν ως Special Guests σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, το Schoolwave Festival, στο οποίο έχουν παρουσιαστεί ζωντανά στο παρελθόν μερικά από τα πιο επιτυχημένα metal σχήματα στην Ευρώπη, όπως Firewind και Septic Flesh.

Η μπάντα ξεκίνησε να ηχογραφεί το πρώτο full-length άλμπουμ του στα τέλη του 2012 για να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2013. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο 9800 Studio από τον Αντώνη Kοντόζογλου και μίξη στο Unreal Studio από τον Alex Kedejian. Το mastering έγινε στην Fascination Street Studios στη Σουηδία από τον Tony Lindgren (Paradise Lost, Kreator, Enslaved, οι Katatonia κλπ).

Τον Απρίλιο του 2014 οι Wings In Motion έπαιξαν μαζί με τους Dark Tranquillity στις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα.

Τέλος στης 15 Απριλίου 2014 το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας "Cyclicity" είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο από την Another Side Records για φυσική ή ψηφιακή αγορά.

facebook.com/wingsinmotion
myspace.com/wingsinmotion
reverbnation.com/wingsinmotion
youtube.com/wingsinmotion

Blame Kandinsky
Οι Blame Kandinsky είναι ένα πενταμελές math / hardcore σχήμα από την Αθήνα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012 ψάχνοντας την δικη του χροιά.Τον Δεκεμβριο του 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο "Pink Noise Motel". Στα 2 χρόνια ύπαρξης τους έχουν μοιραστεί τη σκήνη με αρκετές αξιόλογες μπάντες εγχώριες και μη.

facebook.com/BlameKandinskyBand
blamekandinsky.bandcamp.com
soundcloud.com/blame-kandinsky
youtube.com/BlameKandinsky

Absense
Οι Absense είναι μια πενταμελής melodic death metal / metalcore μπάντα, με γυναικεία φωνητικά από την Αθήνα, που σχηματίστηκε από τον Ηλία (κιθαρίστας) το 2008 ως Infernal Deception. Η αλλαγή στο όνομα έφερε μεγαλύτερη επικέντρωση στον κιθαριστικό ήχο τους, ο οποίος συνδυάζει την in-your-face attidude μελωδίες και τραχιά φωνητικά του μελωδικού metal με βαριά beatdowns και καθαρά φωνητικά. Σήμερα βρίσκονται σε διαδικασία ηχογράφησης του ντεμπούτο EP τους.

facebook.com/Absense

Kin Beneath Chorus
Οι Kin Beneath Chorus δημιουργήθηκαν το 2010 στην Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους είναι ένας συνδυασμός death metal φιλτραρισμένος με μοντέρνο ήχο και χαρακτήρα. Στόχος είναι να δημιουργήσουν επιθετική μουσική μαζί με ατμοσφαιρικά και μελοδικά περάσματα.

kinbeneathchorus.com
facebook.com/kinbeneathchorus

Dagger Of Betrayal
Οι Dagger Of Betrayal είναι μια σύγχρονη Death Metal μπάντα με στοιχεία Metalcore από τη Θεσσαλονίκη. Tο line up αποτελείται από τους: Άγγελο Τζαμτζής (κιθάρα), Αντώνης Κάκαρης (κιθάρα), Κωνσταντίνος Νούλας (τύμπανα), Κωνσταντίνος Γρουσουζάκος (μπάσο) και ο Αντώνης Δημητρίου (φωνητικά).

Έχουν κυκλοφορήσει το "Retribution", το οποίο είναι demo με 4 κομμάτια τον Μάρτιο του 2011, το recording, mix & mastering έγινε από τον Στέλιο 'Stelth' Κοσλίδης. Μετά την κυκλοφορία του demo τους, το συγκρότημα έλαβε θετικά σχόλια και υπήρχαν πολλές καλές κριτικές γι 'αυτό, όπως από το Lords of Metal, ένα μεταλλάδικο e-zine που έδωσε στο "Retribution" υψηλή βαθμολογία. Οι Dagger Of Betrayal εμφανίστηκαν επίσης, για συνέντευξη από το ελληνικό περιοδικό Metal Hammer, όπου το "Retribution" χαρακτηρίστηκε ως η demo κυκλοφορία του μήνα και έλαβε υψηλή βαθμολογία (9/10).

Οι Dagger Of Betrayal έχουν μοιραστεί τη σκηνή με πολλές τοπικές μπάντες και με συγκροτήματα από άλλες πόλεις και χώρες. Έχουν παίξει σε πολλά ελληνικά metal φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και ήταν επίσης μια μπάντα που έπαιξαν με τους Heaven Shall Burn, Unearth, Nightrage, Onslaught.

Αφού συνέθεσαν νέο υλικό, η μπάντα ηχογράφησε το πρώτο full length άλμπουμ τους με τίτλο "Paradox Hive". Ηχογραφήθηκε ξανά από τον Στέλιο 'Stelth' Κοσλίδης και περιέχει δύο νέα ηχογραφημένα κομμάτια από το demo τους και επτά νέα κομμάτια. To "Paradox Hive" κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου.

facebook.com/Dagger-of-Betrayal
myspace.com/daggerofbetrayal

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET