Ο τραγουδιστής των Lostprophets, Ian Watkins, κατηγορείται για απόπειρα βιασμού ανήλικης και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

20/12/2012 @ 12:28
Ο Ian Watkins, τραγουδιστής των Ιρλανδών rockers Lostprophets, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο του Cardiff, αντιμετωπίζοντας συνολικά έξι κατηγορίες που σχετίζονται με ασέλγεια σε δύο μικρά παιδιά.

Ο 35χρονος κατηγορείται για συμμετοχή σε συνομωσία με σκοπό τον βιασμό ενός κοριτσιού ηλικίας ενός έτους, όπως επιβεβαίωσε το δικαστήριο με την επίσημη κατηγορία.

Συγκεκριμένα, εκκρεμούν εναντίον του δύο κατηγορίες για προσπάθεια σεξουαλικής επαφής με δύο μικρά παιδία και τέσσερις καταγγελίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, κατοχή και διανομή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως 40 εικόνες παιδιών και παιδικής κακοποίησης είχαν ερευνηθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα της The Mirror, ο Watkins είχε στην κατοχή του ακραίο πορνογραφικό υλικό με ζώα.

Οι αξιόποινες αυτές πράξεις φέρεται να έλαβαν χώρα στο διάστημα μεταξύ 1ης Μαΐου και 17ης Δεκεμβρίου, όταν τελικά ο τραγουδιστής συνελήφθη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Tom Crowther ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του θα αρνηθεί τις κατηγορίες, αλλά δεν θα υπάρξει ακόμη απολογία, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν επίσης δύο γυναίκες ηλικίας 20 και 24 χρονών. Η 24χρονη κατηγορείται για συνέργεια με τον Watkins στην υπόθεση του βιασμού του 1 έτους μωρού. Η 20χρονη κατηγορείται για τις υπόλοιπες 5 πράξεις, αλλά όχι για την εν λόγω απόπειρα.

Και οι τρεις θα παραμείνουν σε καθεστώς επίβλεψης μέχρι την επόμενη εμφάνισή τους στο δικαστήριο του Cardiff στις 31 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας ήρθε μέσω ενός εκπροσώπου τύπου: «Ένας άντρας από το Pontypridd κατηγορείται για αξιόποινες πράξεις κατά παιδιών και θα εμφανιστεί μπροστά στους δικαστές του Cardiff σήμερα. Για τη βοήθεια της έρευνας, η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσε την ταυτότητα του άντρα. Πρόκειται για τον Ian Watkins, μέλος του rock συγκροτήματος Lostprophets.»

Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας βρίσκονται σε σοκ όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους.
  • SHARE
  • TWEET