Ο Maynard James Keenan (Tool) μιλάει για το παράνομο downloading και την ψηφιακή μουσική

25/01/2013 @ 11:33
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Phoenix New Times, ο τραγουδιστής των Tool, Maynard James Keenan, μίλησε για το παράνομο downloading, την ψηφιακή μουσική αλλά και την επερχόμενη αυτοβιογραφία του.

Για την αυτοβιογραφία: «Ο κόσμος κάνει πολλές παρανοήσεις. Σαν να γεννήθηκα όταν σχηματίστηκε το πρώτο μου συγκρότημα... Στην πραγματικότητα είχα ζωή και πριν από αυτό, είχα επιτεύγματα. Το βιβλίο θα εξηγεί το πώς έφτασα να είμαι αυτός που είμαι και πως τώρα πια με ξέρετε.»

Για το παράνομο downloading: «Υπάρχει κάτι το ασύνδετο: υπάρχει κόσμος που δεν αγοράζει μουσική και δεν καταλαβαίνει γιατί τα συγκροτήματα σταματούν. Δεν καταλαβαίνουν ότι για να έχουν αυτά τα πράγματα, πρέπει να τα χρηματοδοτούν. Οι μουσικοί πρέπει να πληρώνουν το νοίκι κάπως.»

Για την ψηφιακή μουσική: «Είμαι διχασμένος. Ο λόγος είναι ότι πολλές φορές αποκτάς συναισθηματικό δέσιμο με την κατοχή φυσικών αντικειμένων. Όταν κατεβάζεις ένα τραγούδι, αυτό είναι ένα τίποτα. Μερικές φορές έρχεται με booklet, μερικές φορές με εικόνα, αλλά τις περισσότερες με τίποτα. Είναι αυτό το άψυχο πράγμα που δεν μπορείς ούτε να αγγίξεις ούτε να αισθανθείς την εμπειρία που δύναται να σου δώσει. Ωστόσο η ψηφιακή οδός είναι πιο βιώσιμη: ούτε χρηματοδότηση, ούτε δισκογραφικές ούτε τίποτα. Άσε που δεν σπαταλάς χαρτί και πλαστικό, εκτός από την κατασκευή των υπολογιστών (οι οποίοι γίνονται ξεπερασμένοι κάθε εβδομάδα - ευχαριστώ Apple!).»

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
  • SHARE
  • TWEET