Ο Geezer Butler τοποθετείται για τον Bill Ward και αποκαλύπτει τον drummer που θα τον αντικαταστήσει

19/05/2012 @ 18:02
Σε απάντηση της μακροσκελούς δήλωσης, την οποία εξέδωσε τις προηγούμενες μέρες μέσω του προσωπικής του σελίδας ο Bill Ward, ο Geezer Butler παρουσιάζει τη δική του πλευρά (και των υπόλοιπων Black Sabbath) ως προς τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο συγκρότημα, ενόψει των μεμονωμένων συναυλιών που θα δώσουν.



Παράλληλα, αποκαλύπτει κάτι λίγο ως πολύ αναμενόμενο, πως ο drummer της προσωπικής μπάντας του Ozzy (που θα βρίσκεται και στην περιοδεία Ozzy And Friends), Tommy Cluefetos, θα κάτσει πίσω από το drum kit των Black Sabbath, για τις επερχόμενες συναυλίες στο Birmingham, στο Download Festival και στο Lollapalooza.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την τοποθέτηση του Geezer Butler:

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος που βλέπω το reunion των Sabbath να γίνεται λίγο σαπουνόπερα στο internet. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς ως μπάντα, καθώς μόλις είχαμε ανακοινώσει τα σχέδια για το reunion, ο Tony διαγνώστηκε με λέμφωμα, κάτι που δεν μας άφησε άλλη επιλογή, από το να ακυρώσουμε την προγραμματισμένη περιοδεία των Sabbath και εν συνεχεία ο Bill τοποθετήθηκε δημόσια στο site του, αναφερόμενος σε ένα συμβόλαιο που δεν μπορούσε να υπογράψει. Κανείς μας δεν ήξερε πως θα αντιδράσει ο Tony στην έντονη χημειοθεραπεία και τη ραδιοθεραπεία. Ο Ozzy κι εγώ πετάξαμε στην Αγγλία για να είμαστε με τον Tony και στις «καλές» μέρες του, συναντιόμασταν στο home studio του και συνθέταμε ιδέες για το επερχόμενο άλμπουμ, χωρίς drummer, μόνο οι τρεις μας, συνθέτοντας ιδέες ήσυχα.

Σκεφτόμασταν πως όταν θα είχαμε αρκετά τραγούδια για μια πρόβα με ολόκληρη μπάντα θα πηγαίναμε πίσω στο L.A. και θα συνθέταμε όλο το υλικό μαζί με τον Bill. Δυστυχώς, προς έκπληξή μας, ο Bill έβγαλε μια δήλωση στο site του λέγοντας πως του προτάθηκε ένα συμβόλαιο που δεν μπορούσε να υπογράψει. Δεν είχε πει σε κανένα μας ότι είχε προβλήματα με το συμβόλαιο και ειλικρινά αυτά τα θέματα επιλύονται μεταξύ των εκπροσώπων μας και ποτέ μεταξύ των τεσσάρων μας, πόσο δε δημόσια.

Είχαμε την ιδέα να διατηρήσουμε ένα show για αυτό το χρόνο, ελπίζοντας ότι ο Tony θα είναι αρκετά καλά για αυτό το show και ότι τα θέματα με τον Bill θα επιλυθούν. Όπως καταλαβαίνετε, ένα και μοναδικό show στο Donnington Festival (Download) κοστίζει μια ολόκληρη περιουσία για να στηθεί, υπολογίζοντας πάνω από 50 ανθρώπους, μεταφορικά, φόρους αεροπορικών, ξενοδοχεία, γεύματα, πράκτορες, promoters, λογιστές, δικηγόρους κλπ, οπότε κανείς από εμάς δεν περίμενε να βγάλει λεφτά από αυτό - ήταν ένα και μοναδικό Sabbath show για τους οπαδούς, πριν μπούμε στη διαδικασία ηχογράφησης του νέου άλμπουμ. Προφανώς, αυτό δεν ήταν αποδεκτό από τους εκπροσώπους του Bill, οι οποίοι ήθελαν ένα ποσό τόσο μη-ρεαλιστικό, που φαινόταν σαν αστείο. Οπότε αναγκαστήκαμε να παίξουμε στο Download χωρίς τον Bill, ελπίζοντας πως θα αλλάξει γνώμη και τουλάχιστον θα κάνει μια guest εμφάνιση.

Ξεκινήσαμε τις πρόβες πριν μερικές εβδομάδες με τον Tommy Cluefetos, τον drummer που θα είναι στην Ozzy And Friends περιοδεία. Εξαίρετος drummer και καλός τύπος. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα show προθέρμανσης για να σπάσουμε τον πάγο, από τη στιγμή που δεν έχουμε παίξει ποτέ ζωντανά μαζί. Το O2 Academy ήταν διαθέσιμο στο Birmingham, όπου κάναμε πρόβες, οπότε αποφασίσαμε το πραγματοποιήσουμε εκεί, καθώς επίσης να κάνουμε μια δωρεά στο ίδρυμα «Help For Heroes», μιας και ουσιαστικά θα «στρώναμε» τις όποιες δυσκολίες θα είχαμε. Τότε, ο Bill έβγαλε μια νέα ανακοίνωση που έλεγε πως ήταν έτοιμος να παίξει στο show του Birmingham, αλλά υπήρχε προσδοκία να παίξει «δωρεάν» - νομίζω πως βασικά έτσι συλλέγεις λεφτά από εκδηλώσεις για φιλανθρωπία, παίζοντας σε αυτές «δωρεάν».

Αυτό που θέλω να πω είναι πως υπάρχουν δύο πλευρές για τα πάντα. Ελπίζω να παίξω ξανά με τον Bill κάποια μέρα. Για οποιονδήποτε λόγο. Δεν ήταν γραφτό να είναι αυτή τη φορά. Ο Bill πήρε την απόφασή του και πρέπει να το σεβαστώ. Ελπίζω, πως αυτή η επίπονη χρονιά θα αξίζει την αναμονή για το νέο άλμπουμ των Sabbath και θα τελειώσει με ευτυχία και χαρά.»

Το Rocking.gr θα βρίσκεται στο Download Festival για τη μοναδική φεστιβαλική εμφάνιση των Black Sabbath, ενώ ο Geezer Butler θα εμφανιστεί με τους Ozzy And Friends στα πλαίσια του Rockwave Festival, την 1η Ιουλίου στο Terra Vibe.

  • SHARE
  • TWEET