Ο Dave Grohl μιλάει για τη συνεργασία με τους Krist Novoselic και Butch Vig στο νέο album των Foo Fighters

17/11/2010 @ 12:13
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Rolling Stones, ο Dave Grohl αναφέρθηκε στη συνεργασία με δύο παλιούς του γνώριμους, τους Krist Novoselic και Butch Vig, στα πλαίσια της δημιουργίας του νέου δίσκου των Foo Fighters. Για όσους δε γνωρίζουν, ο Novoselic ήταν ο μπασίστας των Nirvana και ο Vig ο παραγωγός του θρυλικού "Nevermind" που άλλαξε μια και καλή τον ήχο της rock μουσικής στις αρχές της δεκαετίας του '90.

«Το να βρίσκομαι μπροστά στα ηχεία με τον Butch και τον Krist, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ήταν κάτι παραπάνω από μια μουσική στιγμή για μένα. Ήταν σα να ολοκληρώθηκε ένας κύκλος στη ζωή μου, αν και η πρόθεση δεν είναι να αναβιώσουμε τί ζήσαμε πριν 20 χρόνια. Είναι να συμφιλιωθούμε με αυτό».

Η συνεργασία ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου, όταν ο Grohl ζήτησε από τον Butch να κάνει παραγωγή στο κομμάτι "Wheels" που συμπεριλήφθηκε στο best of των Foo Fighters. Όπως ανέφερε ο Butch, «περάσαμε πολύ καλά στην ηχογράφηση και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είχαμε ξανασυνεργαστεί από το "Nevermind", οπότε κάποια στιγμή ο Dave μου πρότεινε να αναλάβω το επόμενο άλμπουμ των Foo Fighters».

Η μπάντα ξεκίνησε τις ηχογραφήσεις στο γκαράζ του Grohl, όπου αποφάσισε να κινηθεί σχετικά παλιομοδίτικα. «Μαζέψαμε όλα τα Pro Tools και τα βάλαμε στη ντουλάπα. Τότε ξεσκονίσαμε δύο 24κάναλες κονσόλες και τις βάλαμε σε ένα μικρό γκαράζ, όπου συνήθως φυλάω τις μηχανές μου», ανέφερε ο Grohl.

Σε παλιότερες δουλειές ο Grohl είχε αναφέρει πως ζήτησε από τον Butch να δημιουργήσουν τον πιο heavy δίσκο τους, με αποτέλεσμα ό,τι του παρουσιάζει αρχικά να λαμβάνει την αρνητική απάντηση του Butch: «δεν είναι αρκετά heavy». Ως αποτέλεσμα; «Τώρα έχουμε 12 τραγούδια που ροκάρουν!», δηλώνει ο Grohl.

Ως προς τη συνεργασία με τον Novoselic, ο οποίος εμφανίζεται στο τραγούδι "I Should Have Known", χρειάστηκε μόνο ένα τηλεφώνημα. «Αυτό κάνουν οι φίλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Grohl, λέγοντας πως ήταν σχετικά εύκολο, γιατί ο Novoselic οδηγεί το δικό του αεροπλάνο!

Οι ηχογραφήσεις του δίσκου αναμένεται να ολοκληρωθούν την 1η Δεκέμβρη, με τον Grohl να δηλώνει πως του έλειψαν οι Foo Fighters. «Είναι η οικογένειά μου και, παρόλο που πέρασα τρομερά και ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια με τους Them Crooked Vultures, ανήκω εδώ».
  • SHARE
  • TWEET