Νομικά θέματα εμποδίζουν τους Tool να ολοκληρώσουν τον επόμενο δίσκο τους

Έχουν έτοιμο ένα μεγάλο σε διάρκεια και βαρύ κομμάτι

16/07/2014 @ 10:03
Ο κιθαρίστας Adam Jones και ο drummer Danny Carey μίλησαν στο περιοδικό Rolling Stone σχετικά με το θέμα που «καίει» όλους τους οπαδούς των Tool: πότε θα κυκλοφορήσει επιτέλους η νέα τους δουλειά.

Οι μουσικοί αποκάλυψαν ότι έχουν έτοιμες πολλές μουσικές ιδέες που θα συμπεριληφθούν στην κυκλοφορία, ενώ ένα κομμάτι τους είναι σχεδόν έτοιμο: θα είναι άνω των δέκα λεπτών και θα έχει πολλά σκληρά στοιχεία. Ο Jones δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα ακούγεται «πιο metal».

Πέρα από αυτό, οι δυο τους εξήγησαν ότι ένας από τους λόγους που αργεί τόσο πολύ ο δίσκος είναι κάποια νομικά προβλήματα που έχει το συγκρότημα. Ένας πρώην συνεργάτης τους τούς είχε μηνύσει, λέγοντας ότι είχε δημιουργήσει μέρος του artwork τους, χωρίς να του το αναγνωρίσει κανείς. Το θέμα περιπλέχτηκε όταν η ασφαλιστική εταιρεία που είχαν προσλάβει οι Tool για να προστατεύονται από τέτοιες μηνύσεις εν τέλει κατέθεσε η ίδια μήνυση εναντίον του συγκροτήματος εξαιτίας κάποιων τεχνικών ζητημάτων. Η εκδίκαση αναμένεται τον ερχόμενο Ιανουάριο.

«Ελπίζω να έχουμε έτοιμο κάτι καλό μουσικά, μέχρι το τέλος της χρονιάς», καταλήγει ο Carey. «Αλλά θα δούμε πώς θα πάει. Έτσι πίστευα και πέρσι. Αλλά κάνουμε πρόοδο. Έχουμε γράψει κάποια πολύ καλά πραγματάκια, ειδικά τον τελευταίο μήνα.»
  • SHARE
  • TWEET