Nέο γράμμα του Axl Rose σχετικά με το Rock And Roll Hall Of Fame

18/04/2012 @ 12:59
Πέρασε η 14η Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία οι Guns N' Roses πέρασαν το κατώφλι του Rock And Roll Hall Of Fame, και ο Axl Rose έλαμψε δια της απουσίας του, όπως εξάλλου είχε προαναγγείλει με μία ανοιχτή επιστολή.

Στην τελετή εμφανίστηκαν αντιθέτως οι Slash, Duff McKagan, Steven Adler, Matt Sorum και Gilby Clarke, όπου και έπαιξαν τα "Mr. Brownstone", "Sweet Child O' Mine" και "Paradise City", ενώ το κενό του Axl Rose κάλυψε ο τραγουδιστής των Alter Bridge (και συνεργάτης του Slash), Myles Kennedy. Απόντες ήταν και οι Izzy Stradlin και Dizzy Reed.

O Axl Rose χθες το βράδυ αποκάλυψε ένα νέο γράμμα το οποίο ανέβασε στο επίσημο site της μπάντας, καθώς και στις επίσημες σελίδες της στο Facebook και στο Twitter, μέσω του οποίου ευχαρίστησε όσους στήριξαν την απόφασή του να μην εμφανιστεί στο Rock And Roll Hall Of Fame. Αναλυτικά το γράμμα:

Προς: το Cleveland, Ohio, τους fans των Guns N' Roses και σε όποιον στήριξε την απόφασή μου σχετικά με το Rock And Roll Hall Of Fame.

Ειλικρινά δεν σχεδίαζα, ούτε περίμενα τέτοια υπερβολικά θετική αντίδραση και δημόσια στήριξη στην απόφασή μου σχετικά με το Rock And Roll Hall Of Fame. Με αυτήν την τόσο γενναιόδωρη αλληλεγγύη από τους fans, τα media και άλλους καλλιτέχνες νιώθω ειλικρινά ταπεινός και απίστευτα ανακουφισμένος. Για να είμαι ειλικρινής, πίστευα πως θα κυλούσαν αλλιώς τα πράγματα και απλώς ήθελα να «ξεπεράσω τη θύελλα». Όπως είχα πει, δεν θέλω να απογοητεύω κανέναν. Έχει καταντήσει παλιό να είσαι ο «εκτός νόμου» ακόμη κι αν πρόκειται απλώς για rock 'n' roll.

Χρειάστηκε πολλή προσοχή και ψυχή εκ μέρους μου το να ψάξω πώς θα είμαι ειλικρινής και θα παρέχω πληροφορίες κάνοντας ταυτόχρονα μια γνήσια προσπάθεια να είμαι όσο το δυνατόν διπλωματικός. Θέλω να πιστεύω πως έκανα πραγματική προσπάθεια να πληροφορηθώ σχετικά με το Hall Of Fame και την επιτροπή του, μίλησα με τον Πρόεδρο και άλλα μέλη αν και είχα κάνει την ένταξη του Elton John και του Bernie Taupin το '94 λέγοντας κάτι του στυλ «μαθαίνω τι είναι το Hall Of Fame...»

Ακόμα δεν γνωρίζω και δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι είναι το Rock And Roll Hall Of Fame, πώς και γιατί βγάζει λεφτά, πού πάνε όλα αυτά τα λεφτά, ποιός επιλέγει τους ψηφοφόρους και γιατί κάποιος ή η επιτροπή αποφασίζει, απ' όλους τους καλλιτέχνες στο κόσμο που έχουν συνεισφέρει στο είδος, ποιός είναι αρκετά επισήμως «rock» ώστε να ενταχθεί στο Hall Of Fame.

Αυτό δεν είναι επίθεση. Είναι γνήσια θέματα για τα οποία δεν έχω έγκυρη πληροφόρηση παρά μερικές γενικές ιδέες. Σίγουρα όχι αρκετή πληροφόρηση ώστε να κρίνω επί του θέματος.

Θέλω να απολογηθώ στο Cleveland, Ohio για το ότι δεν τους απολογήθηκα από πριν που δεν παρακολούθησα την τελετή στην πόλη τους. Πιστεύω πως γνωρίζουν πόσο ειλικρινά αγαπώ να δίνω συναυλίες εκεί. Το Cleveland όντως είναι rock!

Τώρα που ο καπνός έχει «καθίσει», κάθε απελπισμένη, κάθε ασύνετη επίθεση είναι απλώς αυτό: μια αξιολύπητη μαχαιριά στην πλάτη, μια εκδικητικότητα και η συνήθης «λασπολογία»: «είναι τρελός, ασταθής και τους μισεί όλους». Μια φορά αγόρασα σε μια άστεγη ένα κομμάτι πίτσα ενώ αυτή μου είχε φωνάξει ότι ήθελε σούπα. Της πήραμε τη σούπα. Μπορείτε να πάρετε και εσείς μία.

Ξανά: ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στους fans και σε οποιονδήποτε για την απίστευτη δημόσια στήριξη. Τα συγχαρητήριά μου στους άλλους καλλιτέχνες που μπήκαν στο Hall Of Fame. Και ένα συγγνώμη στην πόλη και τους ανθρώπους του Cleveland, Ohio. Ελπίζω να με συγχωρέσετε και ελπίζω να τα πούμε από κοντά σύντομα!

Keep rockin'
Axl

Σε αντίθεση με το ανοιχτό μου γράμμα στο «Rock And Roll Hall Of Fame, στους fans των Guns N' Roses και σε λοιπούς ενδιαφερόμενους», το συγκεκριμένο γράφτηκε για το επίσημο site των Guns N' Roses, για την επίσημη σελίδα της μπάντας στο Facebook και για το προσωπικό μου Twitter και δεν έχει τον σκοπό ενός δελτίου Τύπου. Αν κάποιος επιλέξει να το δημοσιεύσει θα εκτιμούσα να το δημοσίευε ολόκληρο, μαζί και τη συγκεκριμένη παράγραφο, για να μη δοθεί στρεβλή εικόνα, να μην αφαιρέσει κομμάτια από το περιεχόμενο και να μην υπονοήσει ή δώσει την εντύπωση πως αυτό το γράμμα είχε κύριο σκοπό να βγει στα media.
  • SHARE
  • TWEET