Μουσική ταινία και DVD από τους Led Zeppelin από τη reunion συναυλία τους του 2007

24/09/2012 @ 15:04
Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν.

Οι Led Zeppelin έδωσαν μία συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στην οποία επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι υποπτευόμασταν, την κυκλοφορία δηλαδή σε DVD και μουσική ταινία της συναυλίας τους που έγινε το 2007 στην 02 Arena του Λονδίνου.

Ο Robert Plant, ο Jimmy Page και ο John Paul Jones, τα εναπομείναντα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι οποίοι συχνά ρωτούσαν για την πιθανότητα επανένωσης του συγκροτήματος για συναυλίες. Οι τρεις τους υπήρξαν πολύ αόριστοι στις δηλώσεις τους σχετικά, και όταν κάποιος ζήτησε να μάθει αν η συναυλία του 2007 τους ενθουσίασε τόσο ώστε να επιθυμούν μία επανένωση, ο Jimmy Page απάντησε: «Μπορώ να σας ρωτήσω απλά αν σας άρεσε η ταινία;».

Ο δημοσιογράφος επέμεινε στην ερώτησή του, με τον Robert Plant να απαντάει, «Αυτό θα ήταν μία εμπιστευτική πληροφορία», ενώ η μπάντα απέφυγε εντελώς ερωτήσεις σχετικά με το ύψος του ποσού που τους έχει προσφερθεί ώστε να επιστρέψουν στη σκηνή.

Η κυκλοφορία του DVD έρχεται πέντε χρόνια μετά από τη θρυλική εμφάνισή τους στην 02, η οποία έγινε για να τιμηθεί ο εκλιπών ιδρυτής της Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Ερωτηθέντες γιατί άργησαν τόσο πολύ να το κυκλοφορήσουν, ο John Paul Jones αστειεύτηκε: «Πέντε χρόνια είναι πέντε μέρες στο χρόνο των Zeppelin!».

Οι Led Zeppelin εξήραν την εμφάνιση του Jason Bonham -του γιου του εκλιπόντα drummer John Bonham- στη δίωρη εμφάνιση, με τον Plant να χαρακτηρίζει τις γνώσεις του στις παλαιότερες συναυλίες του συγκροτήματος ως «εγκυκλοπαιδικές».

20 εκατομμύρια άτομα έκαναν αίτηση για ένα εισιτήριο στη συναυλία, την πρώτη εμφάνιση της μπάντας ως headliner μετά από 27 χρόνια, αλλά οι τυχεροί ήταν μόνο 18.000.

Το "Celebration Day" θα βγει στους κινηματογράφους στις 17 Οκτωβρίου. Το DVD της ταινίας θα κυκλοφορήσει γενικά στις 19 Νοεμβρίου, και η deluxe έκδοσή του θα περιλαμβάνει υλικό από τις πρόβες τους στο Shepperton .

Tο αναλυτικό tracklisting του "Celebration Day" είναι το εξής:

Good Times Bad Times
Ramble On
Black Dog
In My Time Of Dying
For Your Life
Trampled Under Foot'
Nobody's Fault But Mine
No Quarter
Since I've Been Loving You
Dazed And Confused
Stairway To Heaven
The Song Remains The Same
Misty Mountain Hop
Kashmir
Whole Lotta Love
Rock And Roll

  • SHARE
  • TWEET