Mike Portnoy, Neal Morse και Steve Morse ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τους Flying Colors

12/01/2012 @ 11:03
Η εταιρία Mascot Label Group ανακοίνωσε την κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς των Flying Colors, ενός εντυπωσιακού σε συμμετοχές, νέου «prog/pop/metal rock» συγκροτήματος, το οποίο δημιουργήθηκε από τον drummer Mike Portnoy (πρώην Dream Theater) και τον κιθαρίστα Steve Morse (Deep Purple). To CD θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαρτίου.

Στους Flying Colors συμμετέχουν ο Mike Portnoy, παίζοντας drums και κάνοντας φωνητικά, ο Dave LaRue στο μπάσο, ο Neal Morse παίζοντας πλήκτρα αλλά και κάνοντας φωνητικά, ο Casey McPherson στη φωνή αλλά και ως κιθαρίστας, και ο Steve Morse ως βασικός κιθαρίστας.

«Αυτό το άλμπουμ έχει στοιχεία και κομμάτια από αυτό που θα περίμενε κάποιος από κάθε έναν από εμάς», δήλωσε ο Portnoy. «Αθροίζοντας αυτά τα στοιχεία καταλήξαμε σε ένα ολοκαίνουργιο, ανεξερεύνητο μέρος για όλους μας».

Οι Flying Colors βρέθηκαν για μόλις εννέα μέρες μέσα στο 2011, συνθέτοντας και ηχογραφώντας αυτήν τη δουλειά, κατά τη διάρκεια σύντομων αλλά πολύ έντονων συναντήσεων.

«Ήταν μοναδική εμπειρία», περιγράφει ο Dave LaRue. «Το συγκρότημα δούλευε πολύ γρήγορα, οι ιδέες πετούσαν μέσα στο δωμάτιο όλη την ώρα. Βάζαμε σε μία σειρά τα κομμάτια από τις μελωδίες που γράφαμε και μετά τα αλλάζαμε πάλι. Υπήρχαν ιδέες που δοκιμάζαμε με κάθε πιθανό τρόπο μέχρι να τις κάνουμε να δουλέψουν ή σε μερικές περιπτώσεις τις απορρίπταμε τελείως. Το να ακολουθείς αυτόν το ρυθμό ήταν μία πρόκληση! Το άλμπουμ χαρακτηρίζεται από την προσπάθειά μας και είναι ένας θρίαμβος. Ήταν μία πρόκληση που μας ενέπνευσε να καταφέρουμε να αναμείξουμε folk, prog, pop και metal στοιχεία μέσα σε ένα μεγάλο δίσκο».

  • SHARE
  • TWEET