Matt Helders (Arctic Monkeys): «Είναι καλό που ο κόσμος έχει στρέψει το βλέμμα του μακριά από τις κιθάρες»

Αισθανόταν περίεργα με την αρχική επιτυχία του συγκροτήματος ο Helders

09/01/2014 @ 19:11
Ο drummer των Arctic Monkeys, Matt Helders, έκανε τις προβλέψεις του για τα νέα ρεύματα στη μουσική το 2014, δηλώνοντας ότι είναι καλό πράγμα αν οι κιθάρες βρεθούν εκτός chart.

Πιο συγκεκριμένα, ο Helders δήλωσε στο NME: «Είναι δύσκολο να μαντέψεις τι θα γίνει το 2014 γιατί τα πράγματα αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς. Τη σήμερον ημέρα, πηγαίνεις σε μια συναυλία, βλέπεις ένα συγκρότημα και λες «αυτοί είναι το μέλλον». Αλλά η μουσική είναι διαθέσιμη παντού το επόμενο δευτερόλεπτο. Μέχρι να ανακαλύψεις κάτι, κάποιος το έχει ήδη ακούσει και έχει προχωρήσει παραπέρα.»

«Ίσως οι κιθάρες έρθουν πάλι στα chart κάποια στιγμή», συνεχίζει. «Εγώ πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Ο κόσμος πρέπει να γράψει τραγούδια που να είναι αρκετά καλά για να ακουστούν στο ραδιόφωνο. Εμένα μου αρέσει που οι κιθάρες είναι ταμπού αυτήν την περίοδο. Το θεωρώ καλό πράγμα. Όταν είναι δημοφιλείς, είναι παράξενο, σαν κάποιος να χάκαρε τα chart. Έτσι αισθανόμασταν όταν αυτό συνέβη με εμάς, αν και υπήρχαν αρκετές κιθαριστικές μπάντες εκείνη την περίοδο. Δεν περιμέναμε το πρώτο μας single να μπει στο Top 20, οπότε σίγουρα αισθανόμασταν ότι δεν ανήκαμε εκεί.»

Απ' ό,τι φαίνεται, οι Arctic Monkeys ξέρουν να ακολουθούν τα σημάδια των καιρών, καθότι η περσινή, επιτυχημένη δισκογραφική τους δουλειά περιλάμβανε πολύ λιγότερες κιθάρες σε σχέση με το παρελθόν τους.
  • SHARE
  • TWEET