Κυκλοφορεί το «χαμένο» πρώτο album των Pavlov's Dog

Ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 1973

30/09/2014 @ 14:39
Το φως της δημοσιότητας πρόκειται δει το «χαμένο» πρώτο άλμπουμ των progressive rockers Pavlov's Dog, 41 ολόκληρα χρόνια μετά από την ηχογράφησή του. Θα ονομάζεται "The Pekin Tapes" και ως ημερομηνία κυκλοφορίας του έχει οριστεί η 28η Νοέμβρη.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 1973, δύο περίπου χρόνια πριν από την κυκλοφορία του επίσημου ντεμπούτου της μπάντας, χωρίς την συνδρομή εξωτερικού παραγωγού.

Όταν το άκουσαν οι άνθρωποι της ABC Records, προσέφεραν συμβόλαιο στους Pavlov's Dog και αποφασίστηκε να ηχογραφηθεί και καινούριο υλικό, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του ιστορικού "Pampered Menial" το 1975. 

Έκτοτε, το υλικό του "The Pekin Tapes" έμεινε στο συρτάρι και όπως όλοι νόμιζαν χάθηκε μια για πάντα, όταν το Golden Voice Studio του Illinois καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1977.

Εν έτει 2014 όμως, ανακαλύφθηκε μία ακόμη κόπια του άλμπουμ, και μετά από την σχετική αποκατάσταση, το «χαμένο» πρώτο άλμπουμ των Pavlov's Dog είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει, μαζί με τέσσερα demo κομμάτια από τις πρώτες ηχογραφήσεις της μπάντας τον Μάρτιο του 1973.
  • SHARE
  • TWEET