Khuda, Eskmo, Matt Elliott, Talbot, Nadja & Aidan Baker έρχονται στο Six D.O.G.S.

02/09/2011 @ 11:19
Πέντε νέες συναυλίες για το διάστημα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2011 ανακοίνωσε η CTS Productions.

Αναλυτικά:

Khuda @ Six d.o.g.s
Τρίτη 4 Οκτωβρίου

Σφιχτά grooves, περιπλεγμένες κιθαριστικές μελωδικές γραμμές, πρωτοφανής όγκος και μοναδικό δέσιμο: οι Khuda, το φρέσκο ντουέτο από το Leeds της Αγγλίας, επιστρέφει στα ελληνικά εδάφη, ένα χρόνο μετά την πρώτη μας γνωριμία για μια επίσκεψη διαρκείας. Στην ευρωπαϊκή περιοδεία τους συμπεριλαμβάνουν πόλεις της χώρας όπως Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα και Λάρισα. Με ολοκαίνουριο υλικό από το νέο LP τους ("Iecava") κάνουν το κιθαριστικό post rock/metal (στα χνάρια των Russian Circles, 5ive) προσωπική τους υπόθεση, αποδεικνύοντας πως στην περίπτωσή τους simple is better.

Είσοδος: 6€ (δε θα υπάρξει προπώληση)

Eskmo (audiovisual show) @ Six d.o.g.s + Gaia Live
Τετάρτη 19 + Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Ο Eskmo (aka. Brendan Angelides) είναι ένας παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής από το San Francisco. Γνωστός από τη συνεργασία του και remixes σε/από τον μέγιστο Amon Tobin, οι multi-genre συνθέσεις του έχουν καταφέρει να τυπωθούν από σημαντικότατες εταιρίες του χώρου όπως οι Warp Records, Planet Mu και από τη πασίγνωστη Ninja Tunes της οποίας αποτελεί σημαντικότατο απόκτημα από τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς! Έχοντας αποφύγει τις εύκολες κατηγοριοποιήσεις και σχόλια από τον τύπο όπως «αριστοτεχνικά δουλεμένη παραγωγή... εκλεπτυσμένη post-Dilla hip-hop funk» (Bleep.com), έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για δύο full audiovisual shows σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 19 και 20 Οκτωβρίου αντίστοιχα!

Την εμφάνιση του Eskmo στην Αθήνα θα ανοίξει ο DJ Booker, ενώ αυτή της Θεσσαλονίκης οι Pixels On Space σε ένα επίσης audiovisual show και ο Imaginary Friend.

Είσοδος - Αθήνα: 7€ (lim eventbrite discount) | 10€ (προπώληση) | 12€ (ταμείο)
Είσοδος - Θεσ/νίκη: 5€ (sold out lim eventbrite discount) | 7€ (lim eventbrite discount) | 10€ (προπώληση/ταμείο)

Σημεία προπώλησης
Αθήνα: Tickethouse (Πανεπιστημίου 42 - εντός στοάς) | Ticketpro.gr | eskmo-ath.eve​ntbrite.com
Θεσ/νίκη: Metropolis (Τσιμισκή 33) | Lotus Records (Σκρα 7) | eskmo.eve​ntbrite.com

Matt Elliott @ Six d.o.g.s
Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξαναειδωθεί με μία από τις πιο ιδιαίτερες αγάπες του. Ο αυθεντικότερος ίσως μουσικός της σκηνής του Bristol, ο θαρραλέος εξερευνητής του μοντέρνου ρομαντισμού και μελαγχολίας, ο επιδραστικότατος και μοναδικός songwriter Matt Elliott, θα επισκεφθεί την Αθήνα και το Six d.o.g.s, εκπληρώνοντας την υπόσχεσή που έδωσε στους οπαδούς του για μια συντομότατη επιστροφή.

Την εμφάνιση του Matt Elliott στην Αθήνα έχει αναλάβει να προλογίσει η Κατερίνα των Tango With Lions, σε μια ειδική solo εμφάνιση με την συνοδεία μόνο μιας κιθάρας κι ενός πιάνου. Περισσότερες πληροφορίες.

Είσοδος: 12€ (τα πρώτα 100 εισιτήρια) | 15€ (γενική είσοδος)
Σημεία προπώλησης: Tickethouse (Πανεπιστημίου 42 - εντός στοάς) | Ticketpro.gr | mattelliott-ath.eve​ntbrite.com

Talbot @ Six d.o.g.s
Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Αποτελούν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της ευρωπαϊκής underground heavy μουσικής και, πάντα πιστοί στην DIY ασυμβίβαστη φιλοσοφία τους, κατακτούν από το 2008 κιόλας βήμα-βήμα την ανταπόκριση της ενεργής doom σκηνής διεθνώς. Με ήδη ένα ευρέως αναγνωρισμένο EP και ένα full-length στο ενεργητικό τους, οι Talbot, το μοναδικό μοντέρνο doom/sludge ντουέτο (μπάσο/ντραμς) από την Εσθονία φτάνει στην Αθήνα στις 29 Οκτωβρίου στο Six d.o.g.s για ένα σαρωτικό live - δίνοντάς μας τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια από τις πιο «επίκαιρες» μπάντες του χώρου τη στιγμή της ανόδου της. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Weathers από Κόρινθο, γνωστοί στους καλά μυημένους της εντόπιας underground σκηνής.

Είσοδος: 8€ (δε θα υπάρξει προπώληση)

Nadja & Aidan Baker @ Six d.o.g.s
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Οι Nadja αποτελούν από τα πιο σημαντικά σχήματα του ambient drone/doom metal ιδιώματος, ίσως τους πιο παραγωγικούς εκπροσώπους του εν λόγω μουσικού χώρου και αναμφίβολα τους κύριους διαμορφωτές του μοντέρνου shoegaze influenced metal ρεύματος. Ύστερα από δέκα σχεδόν χρόνια παρουσίας με δεκάδες κυκλοφορίες (σε εταιρίες όπως Important Records, Hydrahead και Burning World μεταξύ άλλων) και συνεργασίες στο ιστορικό τους, ήρθε επιτέλους η στιγμή να τους παρακολουθήσουμε και ζωντανά, στις 9 Νοεμβρίου στο Six d.o.g.s. Μαζί τους το προσωπικό σχήμα του ιθύνοντα νου της μπάντας, Aidan Baker, και το αθηναϊκό black/drone trio Yassa.

Είσοδος: 10€ (τα πρώτα 100 εισιτήρια) | 13€ (γενική είσοδος)
Σημεία προπώλησης:Tickethouse (Πανεπιστημίου 42 - εντός στοάς) | Ticketpro.gr | nadja-ath.eventbrite.com
  • SHARE
  • TWEET