Η Groupe F στην παραγωγή του οπτικού μέρους της παγκόσμιας περιοδείας του Roger Waters

18/05/2006 @ 09:28
Την Κυριακή 18 Ιουνίου το Terra Vibe απογειώνεται! O Roger Waters, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, παρουσιάζει Pink Floyd, solo works και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το "Dark Side Of The Moon" -χωρίς περικοπές- μέσα από ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα τριών ολόκληρων ωρών, όπου ήχος και ειδικά εφέ θα τονίσουν με τον πιο λαμπερό τρόπο τη δύναμη της μουσικής!

Το οπτικό υπερθέαμα υπογράφει η Groupe F. Μια εταιρεία που με το όνομα της έχουν συνδεθεί οι τελετές έναρξης και λήξης της Ολυμπιάδας . Η παράσταση σχεδιάστηκε με την πλήρη εποπτεία του Roger Waters, ο οποίος, όπως όλοι γνωρίζουμε, ήταν ο mastermind και αρχιτέκτονας του ήχου και της εικόνας των Floyd.

Η εταιρία Groupe F είναι μια ομάδα παθιασμένων δημιουργών που εργάζονται μαζί γύρω από ένα κοινό όραμα: τη χρήση της φωτιάς και του φωτός ως μέσα έκφρασης και τη μετατροπή των πυροτεχνημάτων ως μία μορφή γνήσιας τέχνης. Τα τελευταία 15 χρόνια, η Groupe F δημιούργησε μία μοναδική τεχνική πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία σε μεγάλα events όπως την τελετή λήξης της EXPO 98 στη Λισσαβόνα, για το εορτασμό της νέας χιλιετίας στο Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι και, κυρίως, στις τελετές έναρξης και λήξης στην Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα.

Τα μαγικά εφέ της καλύτερης εταιρίας παραγωγής οπτικών εφέ, σε συνδυασμό με το πρωτοποριακό surround ηχητικό σύστημα (στημένο σε διάταξη 360 μοιρών ώστε να περικυκλώνει τον θεατή), θα δημιουργήσουν στο κοινό την αίσθηση μίας 3D πραγματικότητας. Μιας άλλης διάστασης!

Πίσω από τη σκηνή, ένας «φλεγόμενος ήλιος», 45 μέτρα ψηλός, σκαρφαλωμένος στον ουρανό, θα δημιουργεί εφήμερες συνθέσεις φωτός για να αφήσει ένα τελικό, ακίνητο ίχνος ενάντια στο σκοτάδι της νύχτας!...Η κλίμακα, σε σχέση με το κοινό, είναι φυσική.

Η εικόνα και μόνο προκαλεί δέος!

Περισσότερες πληροφορίες και εικόνες από τις πρόβες και από την έναρξη της περιοδείας θα δοθούν στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET