Η Atlantic Records παραλίγο να διώξει τους AC/DC το 1976

28/03/2012 @ 12:36
Σύμφωνα με το περιοδικό Classic Rock που βγαίνει σήμερα, οι AC/DC κινδύνεψαν να αποτελέσουν παρελθόν από την Atlantic Records λίγο πριν την κυκλοφορία του ιστορικού τους δίσκου, "Let There be Rock".

Ο Phil Carson, ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλια της Atlantic και ο άνθρωπος που υπέγραψε τους AC/DC θυμάται: «Είχαν βγάλει το "Dirty Deeds Done Dirty Cheap", το οποίο μου άρεσε αρκετά. Αλλά το καλλιτεχνικό τμήμα της εταιρίας είπε: «Συγγνώμη αλλά αυτός ο δίσκος δεν έχει αυτά που χρειάζονται. Δε θα το κυκλοφορήσουμε και διώχνουμε την μπάντα.» Και όλοι ήταν σύμφωνοι με αυτό. Κυριολεκτικά όλοι.

Τους τόνισα ότι έκαναν ένα πολύ μεγάλο λάθος, αλλά η εντολή είχε ήδη παρθεί. Οπότε πήγα στον Neshui (συν-ιδιοκτήτης της Atlantic) και του έδειξα το διάγραμμα με τις πωλήσεις του "High Voltage". Δεν ήταν εκθαμβωτικό αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι είχαμε πληρώσει για το δίσκο μόλις 25.000 δολάρια, δεν τα είχε πάει καθόλου άσχημα. Είχε πουλήσει περίπου 40.000 αντίτυπα συνολικά, είχε σίγουρα βγάλει τα 25.000 δολάρια που είχαν δαπανηθεί.

Ο Neshui με υποστήριξε και ξανα-υπέγραψα την μπάντα. Δόξα τω Θεώ!»
  • SHARE
  • TWEET