Έρχονται τα Electron Nights: Joss Stone, MGMT και Archive το Σεπτέμβριο στην Αθήνα

26/08/2009 @ 13:26
Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και φέρνει μαζί του τα Electron Nights, με Joss Stone, MGMT + Future Of The Left και Archive.

Joss Stone
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου - Θέατρο Παλλάς

Η Joss Stone, μία από τις πιο χαρισματικές (και νεαρότερες) φωνές στις soul έρχεται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία στις 2 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς. Όσοι τυχεροί προμηθευτούν τα “μαγικά χαρτάκια” θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την μαγευτική φωνή της 22χρονής Αγγλίδας να μας γαληνεύει με επιτυχίες όπως "Spoiled", “LOVE”, "You Had Me" και την εκπληκτική διασκευή της στο “Fell in love with a girl” των White Stripes.

Γεννημένη στα τέλη τις δεκαετίας του ’80, η νεαρή Joss ερωτεύτηκε την φωνή της Aretha Franklin και μέσα από αυτήν μυήθηκε από μικρή στη soul και την R’N’B και σε ηλικία μόλις 14 ετών εμφανίστηκε στην Βρετανική τηλεόραση τραγουδώντας το "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" της μεγάλης ντίβας και καταλήγοντας να κερδίζει τον διαγωνισμό τραγουδιού στον οποίο εμφανίστηκε. Το 2002 φτάνει στην Νέα Υόρκη, για audition, καταπλήσσει τα στελέχη της δισκογραφικής οι οποίοι της προτείνουν αμέσως συμβόλαιο. Το 2003 κυκλοφορεί το ντεμπούτο της με τίτλο “The Soul Sessions” το οποίο γίνεται τριπλά πλατινένιο στην γενέτειρα της και χρυσό στις Η.Π.Α.

Ακολούθησε το “Mind, Body & Soul” το 2004, το πρώτο της άλμπουμ με δικές τις συνθέσεις, το οποίο έγινε επίσης τριπλά πλατινένιο στην Μεγ. Βρετανία και πλατινένιο σε Αμερική και Ευρώπη, ενώ με αυτό κατέκτησε την κορυφή των Βρετανικών chart και έγινε η νεαρότερη γυναίκα σε αυτή την θέση. Εκείνη τη χρονιά προτάθηκε για τρία Grammy και τρία Brit Awards κερδίζοντας τελικά αυτά της Καλύτερης Βρετανίδας Solo Καλλιτέχνιδας και του Καλύτερου Urban Act.

Τρία χρόνια αργότερα, κυκλοφορεί το “Introducing Joss Stone” το οποίο στη χώρα μας έφτασε στο νούμερο 5 των charts της IFPI ενώ μπήκε κατευθείαν στο νούμερο 2 στα charts του Billboard κάνοντας την την νεότερη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα με την υψηλότερη είσοδο στο συγκεκριμένο chart. Στις 2 Σεπτεμβρίου λοιπόν θα έχουμε, τελικά, την ευκαιρία να απολαύσουμε την νεαρότατη και πανέμορφη Joss να μας μαγεύει τόσο με την εκπληκτική φωνή όσο και με την αέρινη παρουσία της. Μία συναυλία κόσμημα από μία καλλιτέχνιδα διαμάντι...

Την συναυλία ανοίγει η σαγηνευτική Sugahspank! μαζί με τους The Swing Shoes, με τις μοναδικές gypsy jazz μελωδίες τους.

Σημεία προπώλησης είναι τα Public (Πλ. Συντάγματος), τα καταστήματα FNAC (Τhe Mall & Γλυφάδα), τα ταμεία του Θεάτρου Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα), στο τηλεφωνικό κέντρο 210-8108181 και ηλεκτρονικά στο www.ellthea.gr με χρέωση πιστωτικής κάρτας.

Τιμή εισιτηρίου: 70€ & 50€. Ώρα έναρξης: 21.00.



MGMT, Future Of The Left, Cyanna
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου - Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η πιο φρέσκια συναυλία του καλοκαιριού ή η πιο hot βραδιά του φθινοπώρου;

Ένα είναι σίγουρο... Το σχήμα που έχει γοητεύσει μουσικοκριτικούς και μουσικόφιλους σε όλο τον πλανήτη το 2008 έρχεται στην Αθήνα για μία εμφάνιση σταθμός! Ήδη με την πρώτη ανακοίνωση ρίγη συγκίνησης και ανυπομονησίας κατέκλισαν τους απανταχού fans και τα πηγαδάκια, ηλεκτρονικά και μη, αναλωνόντουσαν σε δύο θέματα. Πρώτον αν είναι αλήθεια, αφού πολλοί ακόμα τσιμπιούνται να δουν αν ονειρεύονται και δεύτερον ποια θα ήταν τα ονόματα που θα πλαισίωναν τους MGMT για να μετατρέψουν την Τεχνόπολη, το Γκάζι και κατ’ επέκταση όλη την Αθήνα σε ένα τεράστιο πάρτυ. Η ώρα ήρθε λοιπόν να ανακοινωθεί ολόκληρο το πρόγραμμα της μεγάλης βραδιάς.

Cyanna: Στις 8μμ πρώτοι στην σκηνή θα ανέβουν οι Cyanna. To συγκρότημα που μπλέκει «γκαζωμένες» κιθάρες με χορευτικά beats στα οποία κανείς δε μένει ασυγκίνητος, η ηχητική «επίθεση» που χτυπάει σχεδόν ταυτόχρονα τα αυτιά αλλά και τα πόδια μας θα μας αποδείξει γιατί έχει γίνει τόσο γρήγορα το talk of the town.

Future Of The Left: Το συγκρότημα που ρίχνει το κατεστημένο του Αμερικάνικου πανκ και θυμίζει στους Καλιφορνέζους ροκ σταρ με τα eye-liner τους και τα άλμπουμ-μιούζικαλ πως είναι το σωστό πανκ του 21ου πρώτου αιώνα… Κι αφήνει τους άλλους να πάθουνε breakdown… Στις 9 το βράδυ θα τραγουδάμε για τα την ελπίδα που χτίστηκε πάνω σε σπίτια, για το πώς να οπλίσουμε την Ερυθραία και για πολλά άλλα.



MGMT: Είναι λίγες οι φορές που ένα σχήμα γνωρίζει τέτοια καθολική αποδοχή από κριτικούς και κοινό και ευτυχώς που έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε στο απόγειο της καριέρας τους, που αν και σύντομη είναι τόσο γεμάτη από επιτυχίες. Οι MGMT λοιπόν, το συγκρότημα φαινόμενο του 2008, το απόλυτο αμάλγαμα ψυχεδελικής pop και indie rock θα είναι εδώ για να μας παρουσιάσει ένα προφητικό υπερθέαμα, ένα πραγματικό oracular spectacular!

Εισιτήρια προπωλούνται στα: TicketHouse, Public, Virgin Megastore (Τhe Mall), στα ταμεία του Θεάτρου Badminton και online προπώληση εισιτηρίων στο www.ticketnet.gr και στο www.ticketpro.gr.

Ώρα έναρξης: 20.00. Τιμή εισιτηρίου 40€ προπώληση και 45€ στο ταμείο.



Archive
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου - Θέατρο Badminton

Oι πολυλατρεμένοι εκπρόσωποι του νέου κύματος του progressive rock, των οποίων το τελευταίο άλμπουμ με τίτλο "Controling Crowds" έκανε ταχύτατη είσοδο στην κορυφή των charts, επιστρέφουν. Με κλασσικά κομμάτια όπως το "Fuck U", "Again", "Pulse" αλλά και νέες επιτυχίες όπως το "Bullets", οι Archive θα μας δείξουν πόσο καλά μπορούν να ελέγχουν το κοινό τους με το μοναδικό όπλο της μουσικής τους.

Η ιστορία της μουσικής κολεκτίβας που ακούει στο όνομα Archive ξεκινά το 1994 από τους Darius Keeler και Danny Griffiths, δύο εξαίρετοι synth maniacs των οποίων οι επιρροές ξεκινούσαν από το Trip Hop και έφταναν μέχρι το progressive rock. Ίσως για αυτό ο ήχος των Archive να μην είναι πότε ο ίδιος από άλμπουμ σε άλμπουμ.

Από τον άκρως ηλεκτρονικό και downtempo ήχο του παρθενικού “Londinium” μέχρι το πιο πρόσφατο “Controlling Crowds”, η μουσική και η σύνθεση του ηχητικού αυτού συνασπισμού έχει μεταβληθεί αρκετές φορές. Το “You All Look the Same to Me” του 2002 εισήγαγε, πέρα από τον Craig Walker, μία άλλη μουσική θεώρηση, με το σχήμα να κάνει στροφή από την ηλεκτρονική μουσική σε πιο rock μονοπάτια, μπολιάζοντας τα όμως με trip hop και electronica στοιχεία.



Ακολούθησε το “Noise” το 2004 και μέσω του “Fuck U”, ο ύμνος κατά του George W. Bush, οι Archive γνωρίζουν τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη. Το 2006 σηματοδοτεί την αποχώρηση του Craig Walker και την κυκλοφορία του “Lights” το οποίο ακολουθεί το DVD “Live at Zenith” το 2007.

Και φτάνουμε στο 2009 και την κυκλοφορία του “Controlling Crowds”, ενός δίσκου που σηματοδότησε την επιστροφή του σχήματος τόσο στην κορυφή των charts αλλά και στην Ελλάδα και μάλιστα μας δίνει την ευκαιρία να τους απολαύσουμε όχι μία αλλά τρείς φορες!

Γιατί εκτός από την Αθήνα, οι Archive "θα θέσουν υπό τον έλεγχο τους" και την Πάτρα (10/9 - Ακτή Δυμαίων) και την Θεσσαλονίκη (12/9 - Principal Club Theater).

Τιμές εισιτηρίων: 35, 40, 45 & 50€. Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Σημεία προπώλησης: www.ticketnet.gr , Public, Virgin Megastores (The Mall), Ticketnet.gr (Κηφισίας 46), Εκδοτήρια ΟΑΚΑ (Λεωφ. Κύμης) και στα ταμεία του Θεάτρου Badminton.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET