«Έφυγε» ο Tony Edwards. «Χωρίς αυτόν δε θα υπήρχαν οι Deep Purple» δηλώνει ο Ritchie Blackmore

15/11/2010 @ 10:37
Σε ηλικία 78 ετών άφησε τα εγκόσμια ο manager χάρη στον οποίο οφείλεται η ύπαρξη των Deep Purple, Tony Edwards.

Ο Edwards υπήρξε manager των Deep Purple από τη δημιουργία τους, το 1967, μέχρι και τη διάλυση του το 1976 (το 1984 οι Deep Purple ως γνωστόν επέστρεψαν με την περίφημη MK II σύνθεσή τους).

Ο Edwards ήταν αυτός που όχι μόνο έδωσε στους Deep Purple το όνομά τους, αφού αρχικά επρόκειτο να ονομασθούν Roundabout, αλλά ήταν και αυτός που έφερε στο συγκρότημα τους Jon Lord και Ritchie Blackmore.

Και οι δύο σπουδαίοι μουσικοί προέβησαν σε δηλώσεις σχετικά με το θάνατο του manager.

Ritchie Blackmore: «Με μεγάλο σεβασμό και βαθιά θλίψη τιμούμε τον Tony Edwards. Ο Tony ήταν ο άνθρωπος πίσω από τα παρασκήνια για τους Deep Purple. Έπαιξε μεγάλο ρόλο στη δημιουργία και στην ύπαρξη της μπάντας και της μουσικής της, από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα. Η διορατικότητα και το ένστικτό του ήταν ασυναγώνιστα στη μουσική βιομηχανία. Θα μας λείψει πολύ. Χωρίς των Tony Edwards δε θα υπήρχαν οι Deep Purple».

Jon Lord: «Πριν λίγες μέρες έχασα ένα φίλο μου. Ήταν ο manager μου από το 1968 έως το 1976, ο νονός της κόρης μου και ο άνθρωπος που το 1969 με βοήθησε στο να συνειδητοποιήσω το όνειρο που όρισε τη μουσική μου ζωή, το "Concerto For Group And Orchestra". Ο Tony Edwards ήταν ένας καλός άνθρωπος και ενθουσιώδης. Είχε πάθος και μεγάλο ενδιαφέρον για τους Deep Purple, τη μουσική τους και την καριέρα των μελών τους. Ήταν ο λόγος που ο Ritchie κι εγώ συναντηθήκαμε το 1967 και ο μοναδικός λόγος που καταφέραμε να δημιουργήσουμε τη μπάντα που άλλαξε τις ζωές μας. Χωρίς αυτόν και τη βοήθειά του δε θα υπήρχαν οι Deep Purple. Το συγκρότημα υπάρχει ακόμα και στέκεται σα μνημείο γι' αυτόν».
  • SHARE
  • TWEET