Dave Grohl: «Θέλαμε την PJ Harvey να ερμηνεύσει μαζί μας τραγούδια των Nirvana»

22/03/2013 @ 13:20
Μπορεί στο παρελθόν ο Dave Grohl να υπήρξε διστακτικός και να απέφευγε συστηματικά να ερμηνεύει μουσική των Nirvana ζωντανά, όμως η δημιουργία των Sound City Players και η σειρά εμφανίσεων που κάνει μαζί τους -στις οποίες συμμετέχουν τα πρώην μέλη των Nirvana, Krist Novoselic και Pat Smear- έχει κάνει το παραπάνω σενάριο πολύ πιο πιθανό.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο ΝΜΕ, ο Grohl αποκάλυψε πως υπήρξαν συζητήσεις ανάμεσα στους τρεις τους για το αν τελικά θα μπορούσαν να παίξουν μουσική του θρυλικού συγκροτήματος, και μάλιστα ζήτησαν από την P.J. Harvey να αναλάβει τα φωνητικά.

Όπως εξήγησε ο μουσικός, «Κάθε λίγο και λιγάκι μιλάμε για αυτό. Για τη συναυλία των Sound City Players που έγινε εδώ στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα σκεφτόμασταν ποιους μουσικούς θα μπορούσαμε να καλέσουμε στη σκηνή, καθώς η Stevie Nicks και ο John Fogerty δεν μπορούσαν να παραβρεθούν. Κάποιος σκέφτηκε να παίξουμε τραγούδια των NIrvana με τη P.J. Harvey.»

Προσέθεσε: «Ο Kurt (Cobain) τη λάτρευε και έτσι θεωρήσαμε καλή ιδέα το να την καλέσουμε. Είπα 'Θεέ μου, φανταστείτε να παίζαμε το "Milk It" από το "In Utero" με την Polly (P.J. Harvey) να τραγουδάει.' Κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον σα να λέγαμε 'Αυτό θα ήταν καταπληκτικό'. Μείναμε με τον ενθουσιασμό όμως, δεν μπορούσε να έρθει.»

Ο Grohl μίλησε και για το δισταγμό του να παίξει υλικό των Nirvana ζωντανά. «Το θέμα είναι, για μένα είναι ιερό χώμα. Αν ήταν ποτέ να κάνουμε κάτι τέτοιο θα ήταν επειδή θα θέλαμε να αποδώσουμε φόρο τιμής. Υπάρχει κάποιος λόγος που οι Foo Fighters δεν ερμηνεύουν τραγούδια των Nirvana, και αυτό είναι το σωστό.»
  • SHARE
  • TWEET