Dave Grohl: «Η μουσική βιομηχανία χρειάζεται περισσότερους δίσκους σαν αυτόν της Adele»

12/01/2012 @ 11:11
Ο frontman των Foo Fighters, Dave Grohl, δήλωσε πως αν όλα τα άλμπουμ που κυκλοφορούν ήταν τόσο καλά όσο το "21" της Adele, τότε η μουσική βιομηχανία «θα είχε πάρει φωτιά».

Μιλώντας στο Billboard, ο τραγουδιστής δήλωσε πως οι φτωχές πωλήσεις δίσκων είναι αποτέλεσμα των πανομοιότυπων και βαρετών άλμπουμ που κυκλοφορούν και όχι έλλειψης ενδιαφέροντος για τη μουσική και τόνισε πως κατά τη γνώμη του οι άνθρωποι είναι πάντα πρόθυμοι να αγοράζουν σπουδαίες δουλειές.

Το "21" πρόσφατα ανακηρύχτηκε το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ του 2011 στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Grohl σχολίασε: «Κάποιος με ρώτησε πρόσφατα "ποιό νομίζεις ότι είναι το πρόβλημα της μουσικής βιομηχανίας;". Απάντησα "πάρε το δίσκο της Adele για παράδειγμα. Ήταν ένα εκπληκτικό άλμπουμ και όλοι σοκαρίστηκαν με την επιτυχία του. Εγώ πάλι όχι. Ξέρεις γιατί αυτός ο δίσκος είναι τεράστιος; Γιατί είναι πραγματικά καλός και είναι αληθινός"».

Και συνέχισε: «Τώρα σκέψου όλους τους δίσκους που ήταν τόσο καλοί. Νομίζεις ότι μόνο ένας από αυτούς θα πουλούσε; Φυσικά και όχι! Όλοι θα είχαν επιτυχία. Αν όλα τα άλμπουμ ήταν τόσο καλά, η μουσική βιομηχανία θα είχε πάρει φωτιά, αλλά δεν είναι».

Παρ' όλα αυτά, ο Grohl απέρριψε την ιδέα πως η δημοτικότητα του rock έχει πέσει και χρειάζεται σωτηρία και επέμεινε πως «πάντα θα υπάρχουν rock 'n' roll μπάντες». Δήλωσε: «Για χρόνια, συνήθως μία φορά το χρόνο, υπάρχει ένα rock συγκρότημα που εμφανίζεται και λέει "θα σώσουμε το rock 'n' roll" και μετά διαβάζουμε και ένα άρθρο που αναρωτιέται αν το rock έχει πεθάνει. Δε θα γίνει ποτέ αυτό στον κόσμο μου. Ρωτήστε τους AC/DC αν θεωρούν πω το rock 'n' roll πέθανε!».
  • SHARE
  • TWEET