Ανακοινώθηκαν οι πρώτες μουσικές ταινίες του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote

31/07/2012 @ 12:36
Φέτος, από 19 έως 30 Σεπτεμβρίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, κλείνει τα 18 του χρόνια και γιορτάζει την ενηλικίωσή του με 12 μέρες γεμάτες σινεμά και διασκέδαση στους κινηματογράφους Odeon Όπερα 1 & 2 (Ακαδημίας 57), Δαναός 1 & 2 (Λ. Κηφισίας 109) και Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46).

Με ένα πλήρες κινηματογραφικό μενού που θα περιλαμβάνει ατμοσφαιρικά φιλμ νουάρ, επαναστατικά ρομάντζα, θρυλικές κλασσικές παραγωγές, απροσδόκητα διασκεδαστικά κινηματογραφικά ντεμπούτα, εναλλακτικές αφηγήσεις, διεθνείς υπερπαραγωγές, μουσικές εκπλήξεις, ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές προτάσεις πιο δυναμικές από ποτέ, ο εθιστικός κινηματογραφικός θεσμός της πόλης προετοιμάζεται να γεμίσει την πόλη με εικόνες και χρώματα.

Παράλληλα λοιπόν με τις εβδομαδιαίες περιηγήσεις στο αδερφάκι του φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας αναζητά τις αφορμές εκείνες που μπορούν και φέτος να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα υπέροχα, φθινοπωρινά μοτίβα της κινηματογραφικής μας πόλης καθώς επίσης και τις συνδέσεις ανάμεσα στο σινεμά και τα πιο επίκαιρα και καυτά πολιτιστικά θέματα της τρέχουσας κοινωνικοπολιτικής ατζέντας.

Οι πρώτες ανακοινώσεις για την ενότητα Μουσική & Φιλμ:

Διαγωνιστικό τμήμα:

«Σκάσε και Παίζε» - «Shut Up and Play the Hits»

Shut Up And Play The Hits

Ολα είναι ξεκάθαρα όταν μια μπάντα γεννιέται, αλλά αντιθέτως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όταν μια κοινή πορεία φτάνει στο τέλος της. Τον Φεβρουάριο του 2011, ο Τζέιμς Μέρφι, ιδρυτής και βασικός μέλος των LCD Soundsystem, μέσω ενός μηνύματος στο διαδίκτυο ενημέρωνε τους φαν της μπάντας πως τον Απρίλιο το συγκρότημα θα έπαιζε την τελευταία του συναυλία πριν διαλυθεί.

Οι πιονιέροι της πανκ ντίσκο, που από το 2005 άλλαξαν την χορευτική μουσική με τα πρωτοποριακά άλμπουμ και τις γεμάτες ενέργεια συναυλίες τους, είχαν φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Ο Μέρφι όμως δεν έμεινε εκεί. Βρήκε τα κότσια και ανέθεσε στους Ντίλαν Σάουδερν και Γουίλ Λάβλεις να καταγράψουν τις τελευταίες 48 ώρες του συγκροτήματος, διασφαλίζοντας πως εκείνη η συναυλία τους στο Madison Square Garden θα ήταν σίγουρα το κύκνειο άσμα. Συγκινητικό αλλά ταυτόχρονα ανεβαστικό το «Σκάσε και Παίζε» εγκλωβίζει στα 105 λεπτά του την πρωτόγνωρη ένταση της τελευταίας φοράς και συνιστά το οπτικοακουστικό ντοκουμέντο που διάλεξε να αφήσει μια μπάντα ως ενθύμιο σε αυτούς που έχασαν το τελευταίο της πάρτι.



Εκτός Διαγωνιστικού:

«Τα Ταξίδια του Νίλ Γιάνγκ» - «Neil Young Journeys»

Neil Young Journeys

Μετά τα «Neil Young: Heart of Gold» του 2006 και «Neil Young Trunk Show» του 2009, ο Τζόναθαν Ντέμι με τα «Ταξίδια του Νιλ Γιάνγκ» ολοκληρώνει την τριλογία του για τον ζωντανό θρύλο της ροκ, τον χαρισματικό Νιλ Γιανγκ. Αυτή τη φορά η συνεργασία των δύο ανδρών σηματοδοτείται από μια διπλή επιστροφή για τον σπουδαίο μουσικό. Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Γιανγκ επιστρέφει για μια σόλο εμφάνιση στο Τορόντο, την πόλη που γεννήθηκε. Η ταινία είναι το χρονικό αυτής της συναυλίας, ένα μοναδικό live στο οποίο ακούγονται από το κλασσικό «After the Gold Rush» μέχρι το στοιχειωτικό «Ohio». Ταυτόχρονα, ένα ρόουντ τριπ του Γιανγκ προς την πόλη που μεγάλωσε γίνεται η αφορμή για ένα ταξίδι στο χρόνο με τον τραγουδοποιό στον ρόλο του αφηγητή.

Σερβιριστείτε λοιπόν με λίγο αλκοόλ καθώς πρόκειται να βρεθείτε σε απόσταση αναπνοής από έναν καλλιτέχνη που -μέσα από τραγούδια και διηγήσεις- έχει σκοπό να σας εξομολογηθεί τα πάντα.

 

Νύχτες Πρεμιέρας Online
Ζήστε το φεστιβάλ από μέσα και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις στο www.cinemag.gr

Τα τελευταία νέα σχετικά με τις ταινίες του Φεστιβάλ, τα αφιερώματα, τις επαφές, αλλά και κάθε είδους ενημερώσεις, θα ανεβαίνουν σε μορφή αναρτήσεων στο twitter, στο facebook, μέσα από το επίσημο page του Περιοδικού Σινεμά.

Ακόμη, οι Νύχτες Πρεμιέρας, προκειμένου να προσαρμόσουν το προφίλ τους στις αυξανόμενες απαιτήσεις του κοινού τους, αποφάσισαν να επέμβουν, τόσο στο αισθητικό, όσο και στο ενημερωτικό κομμάτι της εναλλακτικής μορφής ενημέρωσης. Το αγαπημένα μας μπλόγκ που φιλοξενούν τους προβληματισμούς και τις εξελίξεις του φεστιβάλ καθώς επίσης και τις ακραίες κατά καιρούς απόψεις μας, μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τα nyxtespremieras.wordpress.com  και openingnights.tumblr.com.

Τα trailer των ταινιών καθώς επίσης και συμπληρωματικό οπτικό υλικό για το φεστιβάλ και τις ταινίες που θα φιλοξενούνται στο εκάστοτε φεστιβαλικό section μπορεί κανείς να εντοπίσει στα επίσημα προφίλ του φεστιβάλ, στο Dailymotion.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET