Ακύρωση συναυλίας λόγω του ονόματος της μπάντας

Οι Αμερικανοί Viet Cong δέχτηκαν παράπονα από Βιετναμέζικη κοινότητα των ΗΠΑ

04/03/2015 @ 18:05
Οι Viet Cong κυκλοφόρησαν πριν έναν περίπου μήνα το ντεμπούτο δίσκο με τίτλο το όνομά τους, και τελικά ήταν αυτό που τους έβαλε σε μπελάδες!

Η προγραμματισμένη συναυλία τους στο πανεπιστήμιο του Ohio και συγκεκριμένα στο Dionysus Disco της πόλης Oberlin στις 14 Μαρτίου, ακυρώθηκε, καθώς το μαγαζί δέχτηκε διαμαρτυρίες για το όνομα της μπάντας.

«Προσβάλει βαθιά και πληγώνει την Βιετναμέζικη και Αμερικανοβιετναμέζικη κοινότητα, που ζει στο Oberlin αλλά και στις γύρω περιοχές» ανέφερε ο promoter ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα που θα προκαλούσε μία μπάντα με τέτοιο όνομα και ζητά συγγνώμη εάν πλήγωσε κάποιον, ενώ δεν καταλαβαίνει γιατί η ίδια δεν το αλλάζει…

Το μέλος των Viet Cong, Matt Flegel επανέλαβε πως η μπάντα δεν μπορεί να έχει σχέση με κάποιους που προσβάλλονται, γιατί απλά είναι ένα όνομα μπάντας και τίποτε παραπάνω. Το Viet Cong ήταν το όνομα της πολιτικής οργάνωσης και στρατού στο Ν. Βιετνάμ και την Καμπότζη, η οποία πολέμησε τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση του Ν. Βιετνάμ.

Πάρτε μια… γεύση από τον post-punk ήχο των Viet Cong, ακούγοντας το "Silhouettes" από εδώ, και διαβάστε την κριτική του δίσκου τους από τον Μανώλη Κληρονόμο.
  • SHARE
  • TWEET