Αγωγή ενός εκατομμυρίου δολαρίων στον κυβερνήτη της Florida από τον David Byrne

26/05/2010 @ 02:06
Ο David Byrne, πρώην τραγουδιστής των Talking Heads, έκανε αγωγή στον Charlie Crist, κυβερνήτη της Florida και υποψήφιο γερουσιαστή, και διεκδικεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.



Στην αγωγή, ο Byrne αποκάλυψε ότι ο πολιτικός χρησιμοποίησε, χωρίς την άδεια των δημιουργών του, το τραγούδι "Road To Nowhere" του 1985, στην διαφημιστική του εκστρατεία.

«Δεν έχει να κάνει με την πολιτική», δήλωσε ο Byrne, «αλλά με την πνευματική ιδιοκτησία και με το γεγονός ότι υπονοεί πως θα είχα δώσει την άδεια μου και θα ενέκρινα τον Crist και ό,τι αντιπροσωπεύει». Παρ' όλο που ο Crist αφαίρεσε το τραγούδι από το βίντεο, ο Byrne πρόσθεσε ότι δυσαρεστήθηκε από τις ενέργειές του. «Ήμουν πολύ αναστατωμένος», παραδέχτηκε. «Κατά τη γνώμη μου, η ζημιά έχει ήδη γίνει αφού το βίντεο βγήκε προς τα έξω».

Ο Byrne αντιπροσωπεύεται από τον Lawrence Iser, τον ίδιο δικηγόρο που εκπροσώπησε με επιτυχία τον Jackson Browne, όταν ο γερουσιαστής John McCain χρησιμοποίησε το τραγούδι του Browne, "Running On Empty", κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2008.
  • SHARE
  • TWEET