30η επέτειος για το ''Back In Black'' των AC/DC - ''Black Ice'' tour: η δεύτερη πιο επιτυχημένη περιοδεία της ιστορίας

27/07/2010 @ 10:20
Στις 25 Ιουλίου του 1980 βρέθηκε για πρώτη φορά στα ράφια των δισκοπωλείων το "Back In Black", ο πρώτος δίσκος των AC/DC χωρίς τον Bon Scott πίσω από το μικρόφωνο και ένας από τους πιο επιτυχημένους της καριέρας τους.



Για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του, οι AC/DC μας καλούν να «μελετήσουμε» την ιστορία πίσω από το δίσκο, να παρακολουθήσουμε σχετικά videos και φωτογραφίες, να διαβάσουμε τα λόγια των ίδιων των μελών για το album και άλλα πολλά στο http://fanclub.acdc.com/backinblack.

Μετά το θάνατο του Bon Scott, το group γρήγορα αποφάσισε να προσλάβει τον Brian Johnson (εκείνη την περίοδο έπαιζε στη μπάντα Geordie) για τη θέση του τραγουδιστή ώστε να ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις του "Back In Black". Παρότι οι AC/DC ήδη τύχαιναν κάποιας -σημαντικής- αναγνώρισης στην Αμερική, κανείς δεν ήξερε πως θα εκλάβει ο κόσμος το νέο αυτό album. Οι παραπάνω από 21 εκατομμύρια πωλήσεις του στις Η.Π.Α. τελικά έδειξαν ότι το συγκρότημα τα πήγε περίφημα.

«Δεν είχα ιδέα πόσο επιτυχημένο θα κατέληγε το "Back In Black". Ήμουνα και λίγο τυχερός, πιστεύω» δηλώνει ο Johnson.

Στο "Back In Black" συναντούμε τα singles "You Shook Me All Night Long", το οποίο έφτασε μέχρι και το Νο.35 στο Billboard Hot 100, και "Back In Black", το οποίο «ανέβηκε» στο Νο.37. Αν και η επιτυχία του album ήταν μεγάλη, ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει την 4η θέση στα album charts. Η επόμενη προσπάθεια του συγκροτήματος, όμως, το "For Those About To Rock", έφτασε το Νο.1.

Σε άλλα νέα, πάντα σχετικά με τους AC/DC, η τελευταία περιοδεία τους, για την προώθηση του "Black Ice", μπορεί και επίσημα να θεωρείται ως η δεύτερη πιο επιτυχημένη στην ιστορία (μετά από την "A Bigger Bang" tour των Rolling Stones).

Η "Black Ice" tour, τα έτη 2008-2010, συγκέντρωσε περίπου 4,5 εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο, ενώ τα έσοδα της άγγιξαν τα 441 εκατομμύρια δολάρια.

Το"Black Ice" βγήκε στην αγορά το 2008 και την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του είχε σημειώσει 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ παράλληλα έφτασε στο Νο.1 των charts σε 27 χώρες.
  • SHARE
  • TWEET