18λεπτο βίντεο με αφορμή την επανακυκλοφορία του "Come Taste The Band" από τους Deep Purple

21/10/2010 @ 09:35
Ένα 18λεπτο βίντεο για την επανακυκλοφορία του "Come Taste The Band" έκαναν διαθέσιμο οι Deep Purple και μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η νέα έκδοση του "Come Taste The Band" αναμένεται στις 25 Οκτωβρίου, 35 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία. Αυτή θα περιλαμβάνει τον αυθεντικό δίσκο remastered, συν τη single edit εκδοχή του "You Keep On Moving". Το δεύτερο cd θα περιλαμβάνει το δίσκο σε νέα μίξη από τον παραγωγό Kevin Shirley (Iron Maiden, Journey, Dream Theater, Black Country Communion), με τη βοήθεια του Glenn Hughes, καθώς και δύο ακυκλοφόρητα instrumental κομμάτια.

Το "Come Taste The Band" είναι ο μοναδικός δίσκος στην ιστορία των Deep Purple, στον οποίο δε συμμετέχει ούτε ο Ian Gillan, αλλά ούτε και ο Ritchie Blackmore. Το album χαρακτηρίζει μία στροφή προς περισσότερο funk φόρμες. Η σύνθεση του συγκροτήματος εκείνη την περίοδο είχε ως εξής: David Coverdale (φωνητικά), Tommy Bolin (κιθάρες), Glenn Hughes (μπάσο, φωνητικά), Jon Lord (πλήκτρα), Ian Paice (drums).

Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του δίσκου, οι Deep Purple διαλύθηκαν, καθώς τόσο ο Bolin, όσο και ο Hughes αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα εθισμού στα ναρκωτικά. Μπορεί ο Hughes να ξεπέρασε μετά από χρόνια το σκόπελο των ουσιών, όμως ο Tommy Bolin δεν τα κατάφερε ποτέ: Στις 4 Δεκεμβρίου του 1976 βρέθηκε νεκρός μετά από υπερβολική δόση.

  • SHARE
  • TWEET