Valor, War Dance @ Dewar's Club (Αγρίνιο) 15/11/14

Μια επικού ύφους βραδιά που ικανοποίησε πλήρως άπαντες

Από τους Κώστα Πολύζο, Θοδωρή Ξουρίδα, 20/11/2014 @ 12:18
Άλλη μια συναυλία διοργανώθηκε στο Αγρίνιο από την λέσχη «Metal Union». Αυτή τη φορά έλαβε χώρα στο ιστορικό club «Dewar’s» το οποίο πλέον αποτελεί την έδρα της λέσχης και η συμμετοχή των Valor και War Dance προμήνυε ωραία πράγματα. Σύμμαχοι στην όλη φάση -πέραν της ποιότητας των συγκροτημάτων- θα ήταν ο παραδοσιακά καλός ήχος, το χαμηλό αντίτιμο του εισιτηρίου (7€) και η φτηνή μπύρα (2€).

Πρέπει να (ξανά-) αναφερθεί πως η λέσχη είναι μη κερδοσκοπική οπότε τα όποια έσοδα προκύπτουν από τέτοιου είδους  event, χρησιμοποιούνται κυρίως για την χρηματοδότηση καινούριων συναυλιών. Χάρη στην πολύ καλή διαχείριση των εσόδων και το μεράκι των παιδιών έχει κλείσει για τα τέλη Φεβρουαρίου η εμφάνιση των Σουηδών Portrait, οι οποίοι θα αποτελέσουν την δεύτερη σουηδική μπάντα που θα επισκεφτεί την πόλη μας μετά τους Enforcer. Θα επανέλθουμε εν καιρώ για αυτό.

Στα της συναυλίας τώρα... πρώτοι στην σκηνή βρέθηκαν οι epic / power metallers War Dance για να παρουσιάσουν ένα set που θα αποτελούνταν από επιλεγμένες διασκευές και τα κομμάτια του επερχόμενου ντεμπούτου τους, "Wrath For The Ages", το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Eat Metal Records σε CD στις 9 Ιανουαρίου και σε βινύλιο στις 6 Μαρτίου, κατά την πρώτη μέρα του επετειακού Up The Hammers Festival.

War Dance

Η αρχή έγινε με την εντυπωσιακή διασκευή στο "Δίας (Ύμνος Ψηλορείτη)" του Ψαραντώνη (Αντώνης Ξυλούρης), για να ακολουθήσουν τα "The Thunder Inside Me" και "Recall". Ο εκπληκτικός ήχος σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση της πεντάδας ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις πλημμυρισμένες από επικό συναίσθημα, όσο και περίτεχνες συνθέσεις των War Dance, με την συνέχεια να προμηνύεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Το γνώριμο στο κοινό "Marathon" των Sarissa που θα περιλαμβάνεται στο "Wrath For The Ages" προκάλεσε δικαίως τις πρώτες ενθουσιώδεις αντιδράσεις και η τετράδα των "Achilles' War Dance", "War Of Titans", "Freedom" και "Prometheus" ενίσχυσε την γνώμη που έχω σχηματίσει για το υλικό της μπάντας κατά τις εμφανίσεις της ως support στους Manilla Road το 2012 και τους Warlord το 2013.

War Dance

Το φινάλε με τις διασκευές σε Warlord και Manowar παρακαλώ (συν το έξοχο speed-αριστό "Wrath For The Ages") ήταν ιδανικό, και αν στο "Lucifer's Hammer" ξέραμε περίπου τι θα περιμέναμε μιας και η μπάντα το είχε ηχογραφήσει ως tribute στην επιστροφή του Bill Tsamis, στο "Gloves Of Metal" μείναμε με ανοιχτό το στόμα και ειδικά στο σημείο «Leather, Metal, Spikes and Chains» δεν είχαμε άλλη φωνή να βγάλουμε.

Μιας και αναφέραμε τους Manowar, είναι αδύνατον να μην αναφερθούμε στον Λευτέρη Πλέτση, η φωνή του οποίου είναι ό,τι πιο κοντινότερο έχουμε ακούσει πότε στον Eric Adams. Από εκεί και πέρα, ξεχώρισε η φιγούρα του κιθαρίστα Τάσου Πανανουδάκη και το καλώς εννοούμενο σφυροκόπημα του Jim Rouvell στα τύμπανα, χωρίς φυσικά να υποβαθμίζεται ο ρόλος του Ιωάννη Δρες στο μπάσο και του έτερου κιθαρίστα Γιώργου Μπουντάλη.

War Dance

Όσον αφορά γενικότερα το ύφος των War Dance, ο τρόπος που οι επιρροές από σχήματα όπως οι Manowar και οι Warlord μπλέκονται με την παραδοσιακή μουσική και εκφράζονται μέσα από ένα σύγχρονο και προοδευτικό πρίσμα είναι μοναδικός, όπως μοναδικό είναι και το επικό συναίσθημα που αποπνέεται, εφάμιλλο κατά την γνώμη μου εκείνου που διέθεταν οι σπουδαίες μπάντες της δεκαετίας του '80.

Setlist: Δίας (Ύμνος Ψηλορείτη) (διασκευή Ψαραντώνης [Αντώνης Ξυλούρης]) / The Thunder Inside Me / Recall / Marathon (διασκευή Sarissa) / Achilles' War Dance / War Of Titans / Freedom / Prometheus / Lucifer's Hammer (διασκευή Warlord) / Gloves Of Metal (διασκευή Manowar) / Wrath For The Ages.

Θ.Ξ.

Την σκυτάλη στη συνέχεια πήραν οι Αθηναίοι Valor και το μοναδικό παρατράγουδο της βραδιάς ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Θανάσης Λόης στα πλήκτρα πριν ξεκινήσουν, το οποίο όμως λύθηκε άμεσα. To "The Journey Begins" θα αποτελέσει αρχικά το ορεκτικό και το πραγματικό γλέντι θα ξεκινήσει με το που ακούγεται η riffάρα του καταπληκτικού "The Answer's Yonder". Ο ήχος είναι πολύ καλός και η μπάντα βγάζει μπόλικη ενέργεια και δείχνει τρομερά δεμένη. Στα καπάκια ακολουθεί το "Choices" (το βλέπετε ζωντανά εδώ) το οποίο αποδίδεται όπως του αξίζει, ενώ στη συνέχεια ακούσαμε το "Whispering Of Steel" από το "Destiny's Path".

Valor

Ένα από τα highlight των ζωντανών εμφανίσεων της μπάντας είναι η φοβερή διασκευή στο "The King" των Accept την οποία φυσικά απολαύσαμε και εκείνο το βράδυ. Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε, πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει 7 -ιντσο που θα συμπεριλαμβάνει το εν λόγω τραγούδι σε στούντιο εκτέλεση. Κατά τα άλλα το κέφι περίσσευε σε τραγούδια όπως τα "One Hand Red", "Perseus", "Into The Night" και το "Inner Nature" με το οποίο και έκλεισαν το σετ, αφήνοντας άπαντες στο κοινό απόλυτα ικανοποιημένους με το θέαμα που μας προσέφεραν.

Valor

Κάνοντας το ρεζουμέ της εμφάνισης των Valor, αυτό που μπορώ να πω είναι πως δεν μου κάνει πλέον εντύπωση η φοβερή τους απόδοσή τους. Είναι άρτιοι μουσικοί και πολύ προβαρισμένοι και αυτό το βγάζουν πάνω στη σκηνή. Αν βάλει κάποιος στην εξίσωση και το power/epic ύφος της μπάντας  καταλαβαίνει πως εκείνο το βράδυ, φύγαμε όλοι μας με πιασμένους σβέρκους.

Valor

Ο Κουρκουτάς με τον Σολδάτο μας κεράσανε έξοχες κιθαριστικές στιγμές, ο Ρεμούνδος έχει ηγετική παρουσία και μαζί με το αεράτο παίξιμο του Ανδρίτσου δημιουργούν δεμένο ήχο. Ο Βαγγέλης Κρούσκας κατέθεσε ψυχή και όπου έχανε σε απόδοση (συγκριτικά με τις studio εκτελέσεις) το ισοσκέλιζε με τις παθιασμένες ερμηνείες του. Τέλος ας αναφερθούμε και στον αφανή ήρωα Θανάση Λόη που έχει «γλυκάνει» τον ήχο της μπάντας με τις πλάτες που προσθέτει με τα πλήκτρα (σπάει την συρματίλα, που έλεγε και μια ψυχή).

Valor

Μετα το πέρας του live κάμποσος κόσμος παρέμεινε στον χώρο και το πάρτι συνεχίστηκε συνοδευόμενο από καλό heavy metal, συζητήσεις και αλκοόλ. Απόλυτο highlight αποτέλεσε το γεγονός που κάποια στιγμή (αργάμιση) όταν ακούστηκε το "The Crown And The Ring" των Manowar, οι καμιά 30αριά άνθρωποι που είχαν παραμείνει στο club σηκώθηκαν και τραγουδήσαμε όλοι μαζί τους στίχους από την αρχή μέχρι και το τέλος. Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν ...χικ!

Κ.Π.

SETLIST

The Journey Begins / The Answer Yonder
Choices
Whispering Of Steel
Dragonʼs Blood
Perseus
The King (διασκευή Accept)
V.A.L.I.S.
Follow Me
Into The Night
One Hand Red
Thoughts Of Greatness
Witch Tears
On The Final Day
Flying Away
Inner Nature

Φωτογραφίες: Νίκος Κατσιγιάννης
  • SHARE
  • TWEET