Ark Festival 2012: Day 2 (Λουκιανός Κηλαηδόνης, The One Night Onlys, The Burger Project & Takim κ.α.) @ Τεχνόπολις, 11/09/12

Από τον Ξενοφώντα Καράμπαλη, 18/09/2012 @ 13:26
Η διήμερη μουσική γιορτή στο κέντρο της Αθήνας είχε και δεύτερο μέρος την Τρίτη 11/09, ώστε να γεμίσει με κόσμο για μία ακόμα φορά το παλιό εργοστάσιο φωταερίου στο Γκάζι. Αέρας μίας άλλης εποχής φυσάει σε κάθε συναυλία στη Τεχνόπολη, όποιο συγκρότημα και αν παίζει. Πόσο μάλλον όταν ηγείται του φεστιβάλ ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Οι ξεχωριστοί Swing Shoes άνοιξαν τη δεύτερη μέρα του Αρκ. Είναι από τα συγκροτήματα που τραβάνε την προσοχή με τις ιδιότυπες διασκευές τους σε ελληνικά παραδοσιακά κομμάτια και όχι μόνο. Εξελίσσονται συνεχώς χρησιμοποιώντας διάφορα στοιχεία από rock 'n' roll,folk και ethnic. Όμως ο ήλιος ήταν ψηλά και το φεστιβάλ ακόμα χλιαρό. Στους Swing Shoes ταιριάζει μία πιο άμεση ατμόσφαιρα και λίγο περισσότερο σκοτάδι.

Μετά τους Swing Shoes βγήκε ο ψηφιακός Monsieur Minimal. Κάτι άρχισε να κουνιέται σιγά-σιγά. Οι παραβρισκόμενοι ταξίδεψαν στην άλλη σκηνή για τη γνωστή από τις συνεργασίες με τους Burger Project, Ματούλα Ζαμάνη & The Angry Birds. Μετά από τη "Τσιγγάνα" (όπου βρέθηκαν επί σκηνής μαζί της οι Burger Project) και μία "Προσευχή του Μάγκα", ο δρόμος κατέληγε στη Μαριέττα Φαφούτη. Η Μαριέττα έχει pop διάθεση με ξενόγλωσσο στίχο για όσους δεν τη ξέρετε. Χρησιμοποίησε την ώρα που της αναλογούσε για αρκετές από τις μελωδίες του δίσκου της, με το "Don't Stop" και το "Kookoοbadi" να ξεχωρίζουν.

The Burger Project & Takim

Με μερικές μπύρες ανά χείρας, είχε φτάσει η ώρα για την παράνοια των Burger Project. Είναι αλήθεια πως αν κάποιος τους πάρει στα σοβαρά μπορεί να φύγει εκνευρισμένος από τη συναυλία. Ο σκοπός τους όμως είναι απλά να γίνει χαμός. Ο σκελετός του σετ τους αποτελείται από πασίγνωστα τραγούδια της διεθνούς μουσικής σκηνής, εκτελεσμένα με ανώμαλο τρόπο.

The Burger Project & Takim

Μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα από Alice Cooper μέχρι Berlin και Johnny Cash, βάλτε και τον κύριο Μάνο (από τους Takim) που ανέβηκε να τραγουδήσει μερικά ρεμπέτικα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι με αποκριάτικες ενδυμασίες και μπόλικο χορό, η Τεχνόπολη θύμισε για λίγο τα πανηγύρια της Ικαρίας.

The One Night Onlys & Monika

Η επιλογή της Monika με τους One Night Onlys δημιούργησε μια αποκλιμάκωση στο κέφι του φεστιβάλ, αφού από το πανηγυριώτικο χάος μας πέταξαν στη εφηβική μελαγχολία. Για «ένα βράδυ μόνο» η Monika μοιράστηκε με το κοινό τραγούδια που της αρέσουν (Lou Reed, Beatles, Cyndi Lauper και αρκετά άλλα). Στα πιο ήρεμα έδινε ένα ενδιαφέρον χρώμα, αλλά τα πιο χαρούμενα δεν της πήγαιναν. Αποτέλεσμα να υπάρχουν στιγμές που το όλο εγχείρημα έδινε την αίσθηση του προσποιητού.

The One Night Onlys & Monika

Η επικοινωνία με το κοινό ήταν λίγο άβολη, ιδιαίτερα όταν ανέβασε κάτι κοπέλες για να μας ξεσηκώσουν στο "Girls Wanna Have Fun". Στα δικά της τραγούδια είναι συμπαθέστατη, αλλά όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι η προσπάθειά της για γλέντι με τραγούδια άλλων, δεν είναι το στοιχείο της.

Λουκιανός Κηλαηδόνης

Έφτασε η ώρα του φινάλε, με τον Λούκι να αρπάζει τη σκυτάλη. Χαλαρός με τη μαλλούρα να ανεμίζει, έφερε τη Τεχνόπολη στα μέτρα του. Έκανε βόλτες με το άλογο του, συνάντησε την "Ρίτα" και μας βούτηξε στο περίφημο "Πάρτυ Στη Βουλιαγμένη".

Λουκιανός Κηλαηδόνης

Ο Λουκιανός με λίγα λόγια και πολύ μουσική έπιασε τον παλμό της βραδιάς. Με το βάρος να πέφτει στα «καουμπόικα» τραγούδια του και, με τη βοήθεια της μικρής Μαρίας ως "Μαίρη Παναγιωταρά", ξύπνησε παιδικές αναμνήσεις. Πήρε μαζί του τον κόσμο σε μία νύχτα απ' τα παλιά, για να χορέψουν και να τραγουδήσουν σα μια μεγάλη παρέα.

Λουκιανός Κηλαηδόνης

Και εκεί που έλεγες ότι το φεστιβάλ τελείωσε μετά το πρώτο encore, ο Λουκιανός είχε πάρει φόρα και έπαιξε σχεδόν όλα τα "Μικροαστικά". Σαρκαστικός αλλά αθεράπευτα ρομαντικός, ο ασπρομάλλης καουμπόι έδειξε ότι ξέρει από πάρτυ. Έτσι έριξε την αυλαία του Ark festival γεμίζοντας το χώρο χαμόγελα. Εμάς δε μας μένει παρά να ευχηθούμε στο Ark και του χρόνου και να περιμένουμε το επόμενο πάρτυ του Λουκιανού.

Κείμενο / φωτογραφίες: Ξενοφών Καράμπαλης

  • SHARE
  • TWEET