Torche: «Φέρτε μας μπροστά στο σωστό κοινό και θα το καταπλήξουμε εύκολα»

Ο Andrew J. Elstner, μας μιλά για τη μουσική, τον νέο δίσκο, τις εμφανίσεις τους, την ζωή, την τέχνη και την αμέριστη αγάπη του στο βινύλιο

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 23/11/2015 @ 11:22
Γεια! Με ποιόν έχω την τιμή να συνομιλώ;
Γεια σου Theo, είμαι ο Andrew J. Elstner.

Πού είστε τώρα;
Αυτήν τη στιγμή είμαστε στα παρασκήνια, της εμφάνισης μας στο Stavanger, στην Νορβηγία, στο μαγαζί Folken.

Είναι η βάση της μπάντας ακόμα στο Μαϊάμι; Η πόλη επηρεάζει τον ήχο σας;
Θα έλεγα ότι η καρδιά της μπάντας είναι ακόμα εκεί. Αν και εγώ είμαι από το St. Louis και ήρθα στην μπάντα το 2011, θα ήθελα να πω ότι το Μαϊάμι και η σκηνή της Νότιας Φλόριντα, έχει επηρεάσει σίγουρα την μπάντα. Δεν είναι τεράστια σκηνή, αλλά είναι σφιχτή, δεμένη και υποστηρικτική.

Torche

Αν δεν ζούσες στις ΗΠΑ, σε ποιά χώρα θα προτιμούσες να ζεις;
Ωραία ερώτηση! Είναι δύσκολο να απαντήσω, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά μέρη που έχω ακόμα να επισκεφθώ, αλλά για μένα, η Σκωτία και η Ιρλανδία είναι τα αγαπημένα μου. Φιλικοί άνθρωποι και και απίστευτα όμορφες χώρες. Είμαι σίγουρος ότι θα αυξάνω τις επιλογές μου όσο ταξιδεύω περισσότερο.

Έχετε ένα φανταστικό νέο άλμπουμ. Ποιό ήταν το πιο ενδιαφέρον μέρος της διαδικασίας σύνθεσης; Σας νοιάζει να υπηρετείτε ένα είδος ή άπλα γράφετε και ό,τι βγει;
Σ' ευχαριστώ. Το πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό μέρος για μένα είναι η γραφή. Με πολύ λίγες εξαιρέσεις, γράφουμε όλοι μαζί, ως μπάντα, σε ένα δωμάτιο. Είναι υπέροχο όταν αρχίζει ένα τραγούδι ή ακόμα καλύτερα όταν κάτι συναρπαστικό μας έρχεται πολύ γρήγορα. Δεν μας νοιάζει τίποτα άλλο από το να γράφουμε τραγούδια που θέλουμε να ακούσουμε!

Όλα αυτά τα χρόνια τα κομμάτια σας πάνε από το stoner και το sludge, στο doom, το alternative, την pop και το drone. Γιατί γίνεστε τόσο πολύπλοκοι; Προσπαθείτε έτσι να προσελκύσετε διαφορετικό κοινό;
Νομίζω ότι η πολυπλοκότητα μας προέρχεται από αυτό που απολαμβάνουμε μεταξύ μας ως διαφορετικά άτομα. Μας αρέσουν λίγο από όλα και να κολλήσουμε σε ένα συγκεκριμένο ήχο θα ήταν απίστευτα βαρετό και δημιουργικά ασφυκτικό. Δεν έχει σημασία τι κάνουμε, καθώς εξακολουθεί να ακούγεται σαν Torche, οπότε είμαι υπερήφανος γι' αυτό. Αλλά ναι, η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής και όλα αυτά...

Έχετε στόχο, με αυτό το heavy pop ύφος, να κάνετε τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι; Το λέω σε σύγκριση με την πλειοψηφία των συγκροτημάτων του είδους που γράφουν μουσική μαύρη, σκοτεινή και γεμάτη απελπισία και άσχημα συναισθήματα.
Λοιπόν, αυτό είναι υποκειμενικό, υποθέτω. Αν σε κάποιον δεν αρέσει η μουσική μας, τότε δεν θα αισθάνεται ευτυχής. Δεν έχουμε ως στόχο να είναι πιο ευτυχισμένοι με τον pop ήχο μας. Απλά το κάνουμε γιατί μας αρέσει.

Πες μου κάτι για τους στίχους.
Ο Steve (Brooks) γράφει όλους τους στίχους, αλλά μπορώ να σας μιλήσω γι αυτό καθώς έχουμε παρόμοιο λυρικό στυλ και σίγουρα δεν πρόκειται για συγκεκριμένα μηνύματα ή ειδικού περιεχομένου υπονοούμενα. Η μουσική και οι μελωδίες έρχονται πρώτα και οι στίχοι κολλάνε μετά, ώστε να ταιριάζουν.

Ο Nunez ηχογράφησε τον δίσκο σας. Πώς ήταν η συνεργασία με τους Kurt (Ballou) και Alan (Douches);
Είναι πάντα ευχαρίστηση η συνεργασία με τον Kurt και τον Alan, καθώς μερικές φορές είμαστε εξαιρετικά απαιτητικοί και οι δυο τους είναι απείρως υπομονετικοί μαζί μας! Φυσικά κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Torche

Τι δείχνει το εξώφυλλο του "Restarter";
Ο καλλιτέχνης είναι ο καλός φίλος μας, Santos. H τέχνη είναι ένα αφηρημένο θέμα της μετα-ανθρωπότητας και της τεχνητής νοημοσύνης στη γη. Αυτοδημιούργητες μηχανές μας εχουν καταλάβει, αλλά ουσιαστικά έχουν σχεδιαστεί από ανθρώπους επειδή έχουν τις προτιμήσεις και τις ατέλειές μας. Μια διαφορετική άποψη για τον ανθρωπισμό.

Κατά τη γνώμη μου, γράφετε αξέχαστες επιτυχίες. Ποιά είναι η δύναμή σας, η συγγραφή και η εγγραφή στο στούντιο ή οι ζωντανές εμφανίσεις;
Χαίρομαι που πιστεύεις αυτό για τα τραγούδια μας. Νομίζω ότι όλα καλά στο στούντιο, αλλά ζωντανά είναι εκεί που μπορούμε να λάμψουμε. Φέρτε μας μπροστά στο σωστό κοινό και θα το καταπλήξουμε εύκολα.

Ποιά ήταν η πρώτη σου μουσική αγορά, σε ποιά ηλικία και από ποιά μπάντα;
Το θυμάμαι καθαρά. Αγόρασα ένα βινύλιο 45 στροφών των Guns N’ Roses, το "Sweet Child Of Mine" από ένα τοπικό πολυκατάστημα. Ήμουν περίπου 11 χρονών.

Ποιά είναι η γνώμη σου για την αναβίωση του βινυλίου;
Το αγαπώ. Λατρεύω να συλλέγω, λατρεύω τον ήχο, Λατρεύω να ψάχνω και να βρίσκω παλιούς, φθηνούς δίσκους. Μου αρέσει να πρέπει να καθίσω και να ακούσω με την σειρά όλο τον δίσκο, χωρίς να περνάω με ένα κλικ στο επόμενο κομμάτι. Είναι ο τρόπος που τα περισσότερα συγκροτήματα θέλουν να ακούτε τη μουσική τους.

Αλλάζετε συνεχώς δισκογραφικές. Έτσι δουλεύει το πράμα πλεον;
Θα έλεγα ναι. Διατηρούμε άριστες σχέσεις με τους παλιούς συνεργάτες, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει πραγματικά. Να κρατάς μια δισκογραφική ζωντανή είναι πολύ πιο δύσκολο από ό, τι στο παρελθόν. Έτσι, μερικές φορές τα labels πρέπει να κλείσουν και εμείς να προχωρήσουμε κάπου αλλού.

Σας απασχολούν τα πολιτικά ζητήματα;
Εξαρτάται από την πολιτική! (γέλια). Έχουμε τις δικές μας αξίες και πιστεύω. Αλλά δεν είμαστε μια πολιτικοποιημένη μπάντα. Δεν μας πάει.

Είναι η ισότητα στο γάμο μια νίκη για ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα;
Εντάξει, θα πω την προσωπική μου άποψη. Ναι, είναι μια νίκη για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τα ατομικά δικαιώματα. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι οι άνθρωποι έπρεπε να ζητήσουν την άδεια για να κάνουν κάτι. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να ζούμε αυτό που θέλουμε, αρκεί να μην βλάψει κανέναν, και να μην επιδιώκουμε έγκριση ή άδεια για να ζήσουμε τη ζωή μας.

Torche

Τι κομμάτια θα παίξετε στην Αθήνα;
Θα είναι έκπληξη. Θα μπλέξουμε φυσικά και παλιά και πολλά καινούργια. Νομίζω ότι όλοι θα είναι χαρούμενοι.

Τι να περιμένουμε λοιπόν από την εμφάνισή σας;
Λοιπόν, υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ανώτατα όρια ντεσιμπέλ, τότε υπόσχομαι ότι θα είναι ΔΥΝΑΤΑ. Οι αντιδράσεις του κοινού διαφέρουν τόσο πολύ από περιοχή σε περιοχή, έτσι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι να δούμε και να γνωρίσουμε τους οπαδούς μας στην Αθήνα.

Έχετε αναμνήσεις από την επίσκεψή σας στην Ελλάδα;
Δεν ήμουν στην μπάντα τότε. Αλλά ξέρω ότι έπαιξαν σε ένα φεστιβάλ (Rockwave), αλλά δεν είχαν καθόλου χρόνο για τίποτα. Τώρα θα έχουμε λίγο περισσότερο για βόλτα, οπότε θα ήθελα να προλάβουμε να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερο την πόλη.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Εγώ σ' ευχαριστώ.

  • SHARE
  • TWEET