Συνέντευξη The Hives

«Ήμασταν ένας από τους λόγους που οι garage μπάντες ήρθαν στη μόδα»

Από τον Γιάννη Κοτζιά, 28/05/2012 @ 11:46
Τους μάθαμε στις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας όταν το garage πέρασε μια δεύτερη νιότη χάρη σε μπάντες όπως οι Strokes και οι White Stripes. Ο λόγος για τους Hives από τη Σουηδία που κυκλοφορούν το πέμπτο τους άλμπουμ, "Lex Hives". Το site μας είχε την ευκαιρία για μια σύντομη κουβέντα με τον frontman τους, Howlin' Pelle Almqvist, γνωστό για τις «εκρηκτικές» του εμφανίσεις στα live των Hives. Για τους μυημένους στο συγκρότημα δυστυχώς ο ...Randy Fitzsimmons αρνήθηκε να μιλήσει για άλλη μια φορά σε ένα μέσο.

Για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα να μιλήσω με τον Randy Fitzsimmons...
O Randy δεν δίνει συνεντεύξεις.

Ήλπιζα να κάνει μια εξαίρεση με το Rocking.gr και να δώσει σε εμάς!
Δύσκολο ...έχει να δώσει εδώ και είκοσι χρόνια συνέντευξη, δε νομίζω να σας μιλούσε!

Οι περισσότερες συνεντεύξεις που έχει κάνει το site μας από Σουηδία, συνήθως αφορούν metal συγκροτήματα. Ήσουν ποτέ φαν της metal μουσικής; Θέλησες να φτιάξεις ένα group να παίζεις metal;
Να παίξω metal ποτέ δεν το θέλησα, αλλά μου αρέσει πολύ η metal μουσική. Μ' αρέσει οποιαδήποτε μουσική ηχεί καλή στο αυτί μου. Παλιότερα μου άρεσε πολύ η doom metal, οι Candlemass για παράδειγμα, και φυσικά συγκροτήματα όπως οι Metallica.

The HivesΟι Hives αποτελούν μέρος του «garage revival» κατά την προηγούμενη δεκαετία. Θεωρείτε τους εαυτούς σας τυχερούς που ήσασταν μέρος αυτού; Η καριέρα σας θα είχε άλλη πορεία άμα δεν είχε έρθει μια φάση όπου οι garage μπάντες ήταν στη μόδα;
Πιστεύω πως ήμασταν ένας από τους λόγους που οι garage μπάντες ήρθαν στη μόδα εκείνη την εποχή. Σίγουρα είχε ένα «ρεύμα» το garage, αλλά δεν θεωρώ πως το εκμεταλλευτήκαμε ως μπάντα, αλλά το στηρίξαμε κιόλας.

Υποθέτω πως διασκεδάζετε πιο πολύ με το να δίνετε συναυλίες παρά να βρίσκεστε κλεισμένοι σε ένα στούντιο.
Ναι, είναι ωραίο συναίσθημα να ανεβαίνεις στη σκηνή και να ροκάρεις, αλλά το να δίνεις καλές και διασκεδαστικές συναυλίες προϋποθέτει να έχεις κάνει το «homework» στο στούντιο πρώτα. To αγαπημένο μου feeling ως μέλος μιας μπάντας είναι όταν ολοκληρώνουμε μια νέα δουλειά στο στούντιο.

The HivesΠροτιμάς να παίζετε σε φεστιβάλ ή σε κλειστούς χώρους;
Είναι καταπληκτικό συναίσθημα να παίζεις και να έχεις από κάτω 80.000 άτομα, αλλά προτιμώ να δίνουμε δικά μας shows σε κλειστούς χώρους. Δημιουργείται πιο ωραία ατμόσφαιρα, πιο rock, όταν στριμώχνεται κόσμος μέσα σε έναν σκοτεινό κλειστό χώρο.

Έχετε ετοιμάσει ένα νέο άλμπουμ, το πέμπτο της δισκογραφίας σας. Τι διαφορετικό θεωρείς πως προσφέρει το "Lex Hives" σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές σας;
Στο "Lex Hives" κάναμε σχεδόν τα πάντα μόνοι μας, όπως για παράδειγμα την παραγωγή. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία. Η διαφορά που είχε με το προηγούμενό μας άλμπουμ, "The Black And White Album" είναι το ότι στο "Lex Hives" προσπαθήσαμε να είμαστε πιο rock και σε θέματα ενορχήστρωσης και παραγωγής.

Το άλμπουμ που σας έκανε διάσημους έχει τον τίτλο "Your New Favorite Band". Μήπως ήρθε ο καιρός για ένα άλμπουμ "Your Favorite Band";
Το έχουμε καταφέρει ήδη αυτό! (γελάει). Πρέπει να βρούμε κάτι άλλο να κάνουμε πλέον.

The HivesΑρκετά κομμάτια σας βρίσκονται σε soundtracks και videogames. Θεωρείς πως το να έχετε κομμάτια σας σε soundtracks και κυρίως σε videogames είναι ο καλύτερος τρόπος για να προωθείτε τη μουσική σας;
Σίγουρα είναι ένας καλός τρόπος! Με τη χρήση κομματιών μας σε τέτοια μέσα ακουγόμαστε πιο πολύ, έχει αποδώσει αρκετά αυτό. Προσωπικά δεν παίζω και πολύ με videogames αλλά παίζουν ένα σωρό πιτσιρικάδες οπότε έρχονται σε επαφή με τη μουσική μας.

Πες μου για τη συνεργασία σας με τον Josh Homme. Σας βοήθησε σε κάτι bonus κομμάτια του "Lex Hives" απ' ότι διάβασα.
Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια με τον Josh Homme και υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Πάντα θέλαμε να συνεργαστούμε. Όταν ήμασταν στη φάση του μιξαρίσματος στο στούντιο ο Homme ήρθε και ηχογραφήσαμε κάποια κομμάτια που προορίζονται για bonus και b-sides. Ο Josh είναι φανταστικός τύπος! Από τους καλύτερους φίλους που έχουμε πιάσει λόγω της μουσικής.

The HivesΕίναι πολύ ωραίος ο τρόπος που ντύνεστε ως συγκρότημα. Προσπαθείτε να βγάλετε κάποιον «χαρακτήρα» με το ντύσιμο;
Ναι, θέλουμε να έχουμε μια ξεκάθαρη ταυτότητα ως μπάντα και το dress code που έχουμε καθιερώσει από τότε που ξεκινήσαμε αποτελεί ένα μέρος αυτής της ταυτότητας.

Υπάρχει κάτι για το οποίο έχετε μετανιώσει ως μπάντα;
Όχι κάτι ιδιαίτερο ...μπορεί να υπάρχει κάτι, αλλά όχι τόσο σημαντικό ώστε να το θυμάμαι τώρα.

Θεωρείς πως το διαδίκτυο βοηθάει τα συγκροτήματα ή τους έχει κάνει κακό λόγω της πειρατείας;
Και τα δύο. Πλέον άμα είσαι μια νέα άσημη μπάντα έχεις αρκετούς τρόπους μέσω διαδικτύου να παρουσιάσεις τη δουλειά σου και να γίνεις πιο γνωστή. Όμως, λόγω της πειρατείας θα πρέπει να φτάσεις σε ένα πολύ μεγάλο σημείο αναγνώρισης για να μπορέσεις να βγάζεις καλά λεφτά από αυτό που κάνεις.
  • SHARE
  • TWEET