Στο γκαράζ του σπιτιού του θα ηχογραφήσει το νέο δίσκο των Foo Fighters ο Dave Grohl

26/03/2010 @ 11:56
Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, οι Foo Fighters είναι ήδη στη διαδικασία συγγραφής και ηχογράφησης του νέου τους δίσκου για τον οποίο ο Dave Grohl προσέλαβε τον παραγωγό Butch Vig, με τον οποίο συνεργάστηκαν τελευταία φορά πριν 20 χρόνια για το θρυλικό "Nevermind".



Αναφορικά με αυτό ο Grohl ανέφερε:
«Είναι το πρώτο album που κάνουμε μαζί εδώ και 20 χρόνια. Είναι κάτι με το οποίο ο Butch βοηθάει ένα τραγούδι να γίνει μεγαλύτερο. Σε αυτό το σημείο θέλω απλώς να ροκάρω». Επίσης, ανέφερε:

«Ο τρόπος με τον οποίος κάνεις ένα album ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ακούγεται. Ένα από τα αγαπημένα μου Foo Fighters albums είναι το τρίτο ("Nothing Left To Lose") που κάναμε στο υπόγειό μου στη Virginia. Είχαμε υπνόσακους καρφωμένους στους τοίχους για ηχομόνωση. Το όλο κλίμα στο δίσκο είναι πραγματικά άνετο. Θα πάω στον πάνω όροφο να φτιάξω τσίλι και θα κατέβω κάτω να κάνω τα φωνητικά σε έναν καναπέ. Είναι η ίδια ιδέα. Για εμένα είναι να αλλάξω τη διαδικασία˙ χρησιμοποιούσαμε Pro Tools και όλους αυτούς τους υπολογιστές στους τελευταίους δίσκους. Βάζουμε αυτά στην ντουλάπα και βγάζουμε έξω τις παλιές μηχανές ηχογράφησης, έτσι ώστε να μπορούμε να το κάνουμε όπως συνηθίζαμε».

Και ποιος δε θα ήθελε να έχει ένα τέτοιο υπόγειο, ε;
  • SHARE
  • TWEET