Νέα έρευνα αποκαλύπτει απρόσμενα στοιχεία σχετικά με τις κασέτες

Δεν είναι και τόσο ...είδος υπό εξαφάνιση τελικά

17/04/2014 @ 10:36
Έρευνα του ICM Group στα πλαίσια της Record Store Day, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα του BBC, αποκαλύπτει ότι ένας στους δέκα νέους αγόρασε μουσική σε μορφή κασέτας μέσα στον προηγούμενο μήνα.

Η εν λόγω έρευνα αποδεικνύει ότι τα φυσικά format μουσικής εξακολουθούν να είναι πιο δημοφιλή από τα ψηφιακά download. Τον τελευταίο χρόνο, 57% των ερωτηθέντων είχε αγοράσει τουλάχιστον ένα CD, ενώ 39% είχε αγοράσει ψηφιακά μουσική, ποσοστό σημαντικά μικρότερο.

Συνολικά ρωτήθηκαν 2030 άτομα στις Η.Π.Α., από τις 11 μέχρι τις 15 Απριλίου.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον αποτέλεσμα της έρευνας είναι ότι το 15% του κόσμου αγοράζουν CD, βινύλια και κασέτες μην έχοντας καμία απολύτως πρόθεση να τα ακούσουν ποτέ: τα αγοράζουν απλά για να τα έχουν στην κατοχή τους σε φυσική μορφή. Αυτό είναι ένα γεγονός που συμβαίνει πολύ με τις κασέτες...

«Υπάρχει αυτήν την εποχή μεγάλη αξία για κασέτες, όσο όμως αυτές μένουν καινούργιες και αχρησιμοποίητες. Συνεπώς, ένα μεγάλο ποσοστό των κασετών που πωλούνται είναι συλλεκτικές και αγοράζονται απλά για να κάθονται πάνω σε ένα ράφι», δήλωσε ο Maurice Fyles, επικεφαλής της έρευνας. «Ίσως είναι αντίδραση στον ψηφιακό κόσμο, αλλά τα φυσικά format που νομίζαμε ότι θα έμπαιναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον των οπαδών και των συλλεκτών για limited εκδόσεις και promo κασέτες.»
  • SHARE
  • TWEET