Mike Oldfield: «Πρέπει να επιστρέψουμε στην πραγματική μουσική και να πετάξουμε τα computer»

03/08/2012 @ 12:08
O Mike Oldfield ελπίζει πως η ερμηνεία του "Tubular Bells" στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα σημάνει την αναζωπύρωση της ορχηστρικής rock μουσικής, και πως ίσως αυτό φέρει το τέλος της εποχής της μουσικής των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο βετεράνος μουσικός δήλωσε πως ένιωσε «μία λάμψη περηφάνιας» όταν ο σκηνοθέτης της τελετής, Danny Boyle, τον προσκάλεσε να γίνει μέρος του show, και για αυτόν ήταν μία αναζωογονητική αντίθεση με την αρνητική ενέργεια που βίωσε όταν η punk άρχισε να αναπτύσσεται.

Είπε στη Washington Post: «Υπέφερα και εγώ από την αναπόφευκτη πικρία που όλοι ένιωσαν. Όταν είσαι ψηλά, τότε έρχεται αναπόφευκτα και η πτώση.»

«Το να δικαιώνεσαι 40 χρόνια μετά, το να σε βλέπουν σαν κάτι σταθερό και σημαντικό, ήταν υπέροχο.»

Επίσης θεωρεί ότι αυτή η πολύ σημαντική εμφάνιση θα οδηγήσει σε μία επιστροφή του είδους του: progressive συνθέσεις που γίνονται σε πραγματικά μουσικά όργανα.

«Ελπίζω πως θα εμπνεύσω ένα είδος αναγέννησης στην ορχηστρική rock μουσική. Ας πετάξουμε όλο το software που χρησιμοποιούμε. Φορτώνουμε με software και μετά αρκεί να πατήσουμε μερικά κουμπιά. Και δεν χρειάζεται να έχεις το παραμικρό ίχνος ταλέντου.»

Μιλώντας για το διάσημο άλμπουμ του, προσέθεσε: «Ελπίζω επίσης οι νέοι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν παίζει ένας υπολογιστής, αλλά ένας πραγματικός άνθρωπος που παίζει διαφορετικά μουσικά όργανα. Είναι πανέμορφο και χειροποίητο.»

Το HMV ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις του "Tubular Bells" ανέβηκαν κατά 800% μετά την Ολυμπιακή τελετή, ενώ η πιο πρόσφατη συλλογή του Oldfield, "Two Sides", έπιασε κορυφή στο rock chart του Amazon.
  • SHARE
  • TWEET