«7»: Ηθοποιοί που δεν ήξερες ότι είχαν και μπάντα

...και ίσως να 'ταν καλύτερα έτσι

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 27/01/2014 @ 12:14
Πολλούς από αυτούς τους έχεις αγαπήσει (;) από ρόλους που έχουν ερμηνεύσει στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη, αλλά ήξερες πως έχουν φλερτάρει με το μικρόφωνο, τις κιθάρες και το ροκσταριλίκι; Πολύ πιθανό, γιατί δεν είναι και η πιο πρωτότυπη λίστα στον κόσμο, αλλά τι να γίνει.

Σε αυτό εδώ το εφτάρι αγνοούμε τα τραγικά προφανή ονόματα όπως είναι οι Jack Black (Tenacious D) Jared Leto (30 Seconds To Mars), Zooey Deschanel (She & Him)* και εστιάζουμε σε λιγότερο γνωστές μπάντες, αλλά ίσως σε γνωστότερα ονόματα.




1. Bruce Willis And The Accelerators

Πολλοί κατηγορούν τον Willis ως μονοδιάστατο ηθοποιό που στην ουσία ξέρει μονάχα ένα ρόλο να παίζει, αλλά πως θα τους φαινότανε να 'βγαζε τη φυσαρμόνικα από την κωλότσεπη την ώρα που ανατινάζεi ελικόπτερα με ιπτάμενα περιπολικά και σε βομβάρδιζε με τίμιο μπλουζ; Ναι, μάλλον άσχετο με την πλοκή, αλλά εξαιρετικά κουλ όπως και να 'χει. Η διασημότερη, ίσως, καράφλα του Hollywood τραγουδάει και παίζει φυσαρμόνικα με τους Accelerators. Δεν είναι το χειρότερο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ, αλλά καλό θα ήταν να μην έχει βλέψεις να παρατήσει την υποκριτική. Η πιο επιτυχημένη του τουρνέ με τους Accelerators ήταν όταν πήγε να επισκεφτεί τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ που -κυριολεκτικά- η μόνη τους επιλογή ήταν ή αυτός ή οι ταλιμπάν... Just saying.

Bruce Willis And The Accelerators - Devil Woman



2. Steve Martin And The Steep Canyon Rangers

Μπορεί να έχει χαθεί κάπως από τις οθόνες μας τα τελευταία χρόνια (καθώς ακόμα προσπαθούμε να ξεχάσουμε το φιάσκο του Ροζ Πάνθηρα) αλλά δεν παύει να είναι θεμελιώδης λίθος σε πάμπολλες oldschool οικογενειακές κωμωδίες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην παιδική μου ηλικία και γενικά μέγας κωμικός. Μεγάλη του αγάπη όμως ήταν το μπάντζο(το οποίο φιγούραρε περήφανο και στα stand-ups του) οπότε δε έπρεπε να είναι και ιδιαιτέρως μεγάλη έκπληξη που έχει δικιά του bluegrass μπάντα. Η βλαχιά και τα μπάντζο δεν είναι ιδιαιτέρως το φόρτε μου, αλλά τα δύο Grammy που έχει κερδίσει για τη μουσική του μάλλον κάτι θα σημαίνουν, όπως και το ότι έχει συνεργαστεί με πολλούς άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Κέρμιτ ο βάτραχος.

Steve Martin And The Steep Canyon Rangers - Jubilation Day



3. The Bacon Brothers

Πέρα άπο θυγατρική της «Los Pollos Hermanos», οι Bacon Brothers είναι μπάντα που -μάντεψε- έχει ο Kevin Bacon με τον αδερφό του. Όταν λοιπόν δεν πιλοτάρει αποτυχημένες διαστημικές αποστολές ή δεν τα βάζει με ανθρωποφάγους τερατοσκώληκες, ο Kevin Bacon προτιμάει το ανάλαφρο folk rock που παίζει με τον αδερφό του. Αν εξαιρέσεις την ερμηνεία του στο R.I.P.D., η μπάντα είναι ίσως το πιο αδιάφορο πράγμα που έχει κάνει στην καριέρα του (συμπεριλαμβανομένων και των διαφημίσεων). Οι μεγαλύτερες επιτυχίες (;) της μπάντας έρχονται από ταινίες στις οποίες είτε πρωταγωνιστεί, είτε έχει το ρόλο παραγωγού ο Κέβιν που λέει όσα χρειάζεται να πει.

The Bacon Brothers - Go My Way



4. Ryan Gosling - Dead Man's Bones

Το μόνο αστείο με αυτή τη μπάντα είναι οι ζωές όλων των υπόλοιπων από εμάς που αδυνατούν να φτάσουν τα υψηλά στάνταρ που θέτει ο Gosling για το στάτους του σύγχρονου άντρα. Βασικά είναι άδικο. Σκέφτομαι να οργανώσω κίνημα που θα είναι υπεύθυνο να βρεθεί κάτι στο οποίο δεν είναι καλός ο Gosling το οποίο θα περιλαμβάνει δραστηριότητες διάφορες, από άρμεγμα μέχρι και χειριστής αερόστατου. Οι πιθανότητες λένε πως μάλλον θα μπορεί να τα κάνει και τα δύο συγχρόνως. Με το κακό του χέρι. Γυρισμένος ανάποδα.

Dead Man's Bones - Lose Your Soul



5. Russell Crowe - The Ordinary Fear Of God

O Crowe, άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα, όταν προσπαθεί να μη τον απαγάγει η Αλ-Κάιντα ασχολείται ενεργά με τη μουσική. Ανά τα χρόνια είχε διάφορες εκφάνσεις της ίδιας μπάντας, αλλά πλέον είναι πιο γνωστή ως The Ordinary Fear Of God. Nα πω την αλήθεια, η παρουσία του σ' αυτή τη λίστα δεν θα 'πρεπε να 'ναι και τόσο μεγάλη έκπληξη, σε κοτζάμ "Les Miserables" έπαιξε, και είναι και φωνάρας. Για άλλη μια φορά, το ανάλαφρο ροκάκι της μπάντας του δε μου λέει και τίποτα αλλά σε κάποιους πρέπει να αρέσει γιατί έχουν βγάλει τρεις-τέσσερις κυκλοφορίες από τότε που ήταν ενεργή, και ένα live DVD, αμέ!

The Ordinary Fear Of God - Testify



6. Gary Sinise And The Lt. Dan Band

Ορίστε, ο ΜΟΝΟΣ από τη λίστα που πήρε τη φήμη του, έκανε μία μπάντα, και έβαλε και λίγο χιουμοράκι μέσα, εκτός αν δεν έχεις δει το Forrest Gump, οπότε προχώρα στον έβδομο. Ο Gary Sinise μπορεί να μην αγγίζει τα επίπεδα φήμης του Russell Crowe ή του Willis για παράδειγμα, αλλά δεν τα πήγε και άσχημα με τις 9 σεζόν του CSI: NY. Tελοσπάντων, είναι λίγο άδικο να πούμε την αλήθεια να τον συμπεριλάβουμε στη λίστα, μίας και μόνο διασκευές κάνει, αλλά μ' άρεσε το όνομα, οπότε να 'τος. ‘Ασε που μου δίνει πάτημα για λινκ-mindfuck, αφού έχουμε τους Lt. Dan Band να παίζουν το θέμα του CSI:NY.

Gary Sinise And The Lt. Dan Band - Baba O'Riley



7. Steven Seagal & Thunderbox

Τα λόγια είναι περιττά όταν αναφερόμαστε στον άνθρωπο του οποίου η κοτσίδα έχει περισσότερες ιστορίες να πει από ολάκερο το συνοικιακό σου ΚΑΠΗ. Όταν δεν ταράζει κωλοπαίδια στα σφαλιαρίδα και τις κουτουλιές, όταν δεν αφιερώνει τον πολύτιμό του χρόνο να είναι βοηθός σερίφη στη Λουιζιάνα, όταν δεν προωθεί το αμφιλεγόμενης ποιότητας ένερτζυ ντρινκ του, «Steven Seagal’s Thunderbolt»,o άνθρωπος σολάρει ανελέητα. Ποιός να αντισταθεί σε τούτο το βλέμμα; Ποιός θα τολμήσει να του πει να παρατήσει την κιθάρα; Εκτός δηλαδή αν αυτό είναι το κόνσεπτ του "Expendables 3".

Steven Seagal - She Dat Pretty

*τι εννοείς μόνο στους δικούς μου κύκλους είναι προφανή ονόματα αυτά;
  • SHARE
  • TWEET