«7»: Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με καλοκαιρινές ταινίες

Από την Τίνα Καππάτου, 09/09/2013 @ 12:06
Το καλοκαίρι τελειώνει και η μελαγχολία του φθινοπώρου έρχεται. Το καλό με το σινεμά είναι ότι μπορείς να έχεις εικόνες αλλά και αίσθηση καλοκαιριού όποτε εσύ το θελήσεις! Έτσι μπορεί να σου λείπει η ανεμελιά της θερινής περιόδου όμως αγαπημένες ταινίες μπορούν να σου μεταφέρουν αυτή την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα να σε συντροφεύει και τον υπόλοιπο χρόνο. Ταινίες που έχουμε δει παιδιά ή μας έχουν κάνει να αισθανθούμε παιδιά. Ταινίες που συνδυάζονται τέλεια με θερινό σινεμά και καλή παρέα. Αποχαιρετάμε, λοιπόν, το καλοκαίρι με 7 καλοκαιρινές ταινίες!

Stand By Me1. Stand By Me - Στάσου Πλάι Μου (1986)

Ένας συγγραφέας αναπολεί τα παιδικά του χρόνια και θυμάται ένα ταξίδι που είχε κάνει με τρεις φίλους του ψάχνοντας το αγνοούμενο πτώμα ενός αγοριού. Η ταινία βασίζεται σε νουβέλα του Stephen King η οποία λέγεται ''The Body'' (To Σώμα) αλλά η ταινία πήρε τον τίτλο της από το ομώνυμο τραγούδι του Ben E. King που ακούγεται στους τίτλους του τέλους, ένα τραγούδι που ακούγεται μέχρι σήμερα και πολλοί από μας το σιγοτραγουδάμε άμα το πετύχουμε στο ράδιο... Ένα από τα ατού της ταινίας είναι και η εμφάνιση του αδικοχαμένου River Phoenix στον ρόλο ενός αλητάκου που είναι και ο καλύτερος φίλος με τον αφηγητή. Μία καλοκαιρινή περιπέτεια τεσσάρων φίλων με φόντο ένα δάσος και ένα ποτάμι σε κάποια φανταστική επαρχία των Η.Π.Α. θα σας κάνει να πεθυμήσετε την παιδική σας αθωότητα και να θυμηθείτε ξανά τις παιδικές παρέες στη γειτονιά. Είναι από τις ταινίες που σε κάνουν να συνειδητοποιείς πόσο μηδαμινή αντίληψη του κινδύνου έχουμε ως παιδιά και πόσο σφιγμένοι και βαρετοί γινόμαστε ως ενήλικες.
VIDEO



Moonrise Kingdom2. Moonrise Kingdom - Ο Έρωτας Του Φεγγαριού (2012)

Σε ένα νησάκι της Νέας Αγγλίας δύο δωδεκάχρονα κλέβονται για να χαρούν τον έρωτά τους και μία μικρή κοινωνία τους ψάχνει σύσσωμη. Μία ταινία όπου βλέπουμε την μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβεία αλλά και οπτικοποιείται το καρδιοχτύπι του πρώτου έρωτα, αυτό της αγνής και αθώας πρώτης αγάπης που αισθανόμασταν ότι θα 'ναι για πάντα και τίποτα δεν θα αλλάξει. Εξαιρετικός και ιδιαίτερος ο εκκεντρικός σκηνοθέτης της ταινίας, Wes Anderson ο οποίος συνοδεύεται από πρωτοκλασάτο cast αν και την παράσταση κλέβουν οι ερμηνείες των δύο πιτσιρικάδων με κορυφαία σκηνή εκείνη του χορού στην παραλία. Η φωτογραφία της ταινίας είναι κάπως περίεργη καθώς το κίτρινο χρώμα κυριαρχεί ίσως λίγο παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε.
VIDEO



Jaws3. Jaws - Τα Σαγόνια Του Καρχαρία (1975)

Ένας σερίφης, ένας επιστήμονας και ένας ψαράς προσπαθούν να εξολοθρεύσουν έναν μεγάλο λευκό καρχαρία που απειλεί την περιοχή. Παρόλο που το ενδεχόμενο να σε φάει καρχαρίας είναι αρκετά μικρό στις ελληνικές παραλίες, ο τρόπος που αντιμετωπίζει κανείς την θάλασσα αλλάζει άπαξ και δει τα "Σαγόνια Του Καρχαρία". Μετά φοβάσαι και την αθερίνα... Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στις πρώτες του ταινίες όπου από το trailer ακόμα υπόσχεται μία ταινία γεμάτη δράση και αίμα! Ένα θρίλερ που όσο και αν το έχεις χλευάσει άμα το δεις θα αναθεωρήσεις την άποψή σου για το κολύμπι στα ανοιχτά. To theme της ταινίας και μόνο σου προκαλεί ανατριχίλα στη ραχοκοκκαλιά! Εξάλλου δεν είναι τυχαίος ο αριθμός των sequel και των remake αλλά και το πόσες ταινίες έχουν γυριστεί εμπνευσμένες από τα "Σαγόνια Του Καρχαρία".
VIDEO



Eurotrip4. Eurotrip (2004)

Ο Σκότι μόλις χώρισε και αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ευρώπη με τους φίλους του! Συνήθως όταν βλέπει κανείς ταινία επικρατεί απόλυτη ησυχία για να ζήσει ο θεατής καλύτερα το έργο. Ε, με το Eurotrip καμία σχέση... Είναι από τις ταινίες που ή τις αγαπάς ή τις μισείς. Μπορεί να είναι χτισμένη πάνω σε κλισέ εντυπώσεις που έχουν οι Αμερικάνοι για την Ευρώπη αλλά το χιούμορ δεν λείπει. Ταξιδεύουμε μαζί με την τρελοπαρέα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και παρακολουθούμε τις ξέφρενες περιπέτειες τους! Αγαπημένη σκηνή αυτή όπου ο Matt Damon σε ασυνήθιστο ρόλο τραγουδάει το θεϊκό "Scotty Doesn't Know". Άμα την δείτε με παρέα φίλων όπου τα πειράγματα θα πέφτουν βροχή, το σίγουρο είναι ότι θα την απολαύσετε καλύτερα.
TRAILER



The Boat That Rocked5. The Boat That Rocked - Ροκ Εν Πλω (2009)

H ιστορία ενός πειρατικού ραδιοφωνικού σταθμού την δεκαετία του '60 στην Βόρεια Θάλασσα. Βρισκόμαστε στα 60s, τη δεκαετία όπου τα sex, drugs and rock 'n' roll έρχονται να ταρακουνήσουν τον συντηρητισμό και τον καθωσπρεπισμό των τότε συμβατικών κοινωνιών. Έχουμε λοιπόν Kenneth Branagh από την μεριά των συντηρητικών εναντίον Phillip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Rhys Ifans και άλλων από την μεριά των ραδιοπειρατών. Ο σκηνοθέτης είναι ο Richard Curtis ("Love Actually", "Τέσσερις Γάμοι Και Μία Κηδεία", "Notting Hill", "Το Ημερολόγιο Της Bridget Jones") και μας μεταφέρει τον αέρα της εποχής με μεγάλη επιτυχία. Εξαιρετικό soundtrack, απίστευτη ατμόσφαιρα, αγαπημένο cast. Δείτε το.
TRAILER



Before Midnight6. Before Midnight - Πριν Τα Μεσάνυχτα (2013)

Ο Jesse και η Celine, 18 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, βρίσκονται στην Ελλάδα με τις κόρες τους. Το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας. Στο πρώτο "Πριν Το Ξημέρωμα" (1995) τους είδαμε να ερωτεύονται, εννιά χρόνια αργότερα στο "Πριν Το Ηλιοβασίλεμα" του 2004 τους είδαμε να επανασυνδέονται και πλέον τους έχουμε παντρεμένους με παιδιά. Είναι η ενσάρκωση της καλοκαιρινής ρομαντζάδας. Γυρισμένη στο μεγαλύτερο μέρος της (όπως και οι προηγούμενες) σε εξωτερικούς χώρους και με τους πρωταγωνιστές να μην μένουν στάσιμοι ούτε σε κίνηση, ούτε σε λόγο. Είναι μία τριλογία που ταξιδεύεις μαζί της και σε κάνει να την ερωτευτείς. Οι σχεδόν δύο δεκαετίες έχουν αφήσει τα σημάδια τους στους πρωταγωνιστές και εμφανισιακά αλλά και εσωτερικά.
TRAILER



7. Grease (1978)

O Danny και η Sandy ερωτεύονται ένα καλοκαίρι. Θα κρατήσει η αγάπη τους όταν ανακαλύψουν ότι θα είναι στο ίδιο λύκειο; Τι να πρωτοπεί κανείς για το "Grease"; Ένα έργο που θριάμβευσε στο Μπροντγουέι προτού μεταφερθεί στον κινηματογράφο και έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Η ιστορία της ταινίας ξεκινάει από ένα καλοκαίρι και τελειώνει στο επόμενο βλέποντας στο μεταξύ τα σκαμπανεβάσματα των σχέσεων των νεαρών πρωταγωνιστών. Μία ταινία που έχει όλους τους παράγοντες που συνθέτουν ένα όμορφο καλοκαίρι: χαρά, χορό και αισιοδοξία. Oh summer nights...
TRAILER
  • SHARE
  • TWEET