Summer Nostos Festival: Local Natives

Αθήνα @ Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Summer Nostos Festival: Local Natives Αθήνα @ Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Συγκροτήματα Summer Nostos Festival: Local Natives
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Διεύθυνση Ευριπίδου & Δοϊράνης, Τ.Κ.: 176 74, Καλλιθέα
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης -
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Summer Nostos Festival

23 – 30 Ιουνίου 2019

Επιστροφή στα Καλύτερά μας Καλοκαίρια!

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει μια εβδομάδα γεμάτη μουσική, χορό, τέχνες, αθλητισμό, το 8o Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ και τη 2η Ημερίδα του SNF Agora Institute, τον αγώνα δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, δράσεις για παιδιά και οικογένειες, πυροτεχνήματα, και πολλά πολλά άλλα!

*Το φωτογραφικό υλικό και το αναλυτικό πρόγραμμα είναι επίσης διαθέσιμα εδώ

Καταλαβαίνεις ότι είναι καλοκαίρι όταν αισθάνεσαι τον ήλιο να σου καίει το πρόσωπο, δεν θέλεις με τίποτα να καθίσεις σπίτι σου, οι νύχτες γλυκαίνουν, και… - ακόμη περισσότερο - όταν ξεκινά το Summer Nostos Festival (SNFestival) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)! Το SNFestival επιστρέφει, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου 2019, όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο, για να μας παρασύρει με την ανέμελη διάθεσή του.

Σύγχρονοι πρωτοπόροι, διεθνείς καλλιτέχνες και κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί ολόκληρου του καλλιτεχνικού φάσματος συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα του SNFestival που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Εδώ όπου, μεταξύ άλλων, το Schoolwave συναντά τη Μήδεια, η φωνή της Neneh Cherry το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι σε ερμηνεία του Γιώργου Μαργαρίτη, οι indie rock ήχοι των Low την κίνηση του Akram Khan, και η νέα σύνθεση του Bryce Dessner (The National) τον Enro Rubik – δημιουργό του ομώνυμου κύβου. 

Οι εκδηλώσεις όμως δε σταματούν μόνο στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στο Summer Nostos Festival οι τέχνες συναντούν τον αθλητισμό, τον διάλογο και τις δράσεις συμμετοχής σε ένα πολυπληθές πρόγραμμα δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα.

Ανακαλύψτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα του Summer Nostos Festival 2019 και κρατήστε τις σημειώσεις σας για το καλοκαίρι που έρχεται!

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Το Summer Nostos Festival διοργανώνεται και υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

#SNFestival

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 
(indie rock, folk, pop, R&B, country)

Neneh Cherry

Πιο ώριμη από ποτέ, η Βρετανο-Σουηδή καλλιτέχνης-icon των 90s παρουσιάζει το πέμπτο της άλμπουμ, ένα προσωπικό και ταυτόχρονα minimal project με σαφείς αναφορές στις αγωνίες και τους αγώνες της ως ευαισθητοποιημένη πολίτης του κόσμου. (25/6)

Low

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια κοινής πορείας, οι Low των Alan Sparhawk και Mimi Parker (ζευγάρι και στη ζωή), άξιοι εκπρόσωποι της slow tempo rock, επανέρχονται με το νέο και πιο δυναμικό άλμπουμ ”Double Negative”, το οποίο χαρακτηρίστηκε από το UNCUT ως το Νο1 άλμπουμ της χρονιάς για το 2018. (27/6)

Andrew Bird

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single ”Bloodless”, ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της indie rock, multi-instrumentalist, βιρτουόζος στο βιολί και εξπέρ στο… σφύριγμα, για πρώτη φορά στη χώρα μας. (24/6)

Local Natives

Το Καλιφορνέζικο indie pop συγκρότημα επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας με ώριμο ήχο και τραγούδια από το αναμενόμενο νέο άλμπουμ τους που πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη. (28/6)

Balthazar

Ο γνωστός στη χώρα μας από τους Warhaus, Maarten Devoldere, και η βελγική μπάντα του παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Ιανουαρίου. (25/6)

Ezra Furman

Ο εκκεντρικός Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της indie και ψυχεδελικής ροκ, αυθεντικός rock'n'roller, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές του το 4ο άλμπουμ του ”Transangelic Exodus” που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2018 με διθυραμβικές κριτικές από την Guardian. (30/6)

Rita Wilson

Παγκοσμίως γνωστή για την καριέρα της ως ηθοποιός και παραγωγός, η πολυτάλαντη Rita Wilson καταπιάστηκε με την pop-country μουσική πριν 6 χρόνια και μετρά ήδη 4 άλμπουμ και συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του χώρου. Θα την απολαύσουμε σε ένα live με American South διάθεση. (29/6)

Nakhane

Ο "one to watch" σύμφωνα με την Guardian, βραβευμένος Νοτιοαφρικανός καλλιτέχνης, νεοεισερχόμενος και στην παγκόσμια μουσική σκηνή, που παραμέρισε τον φόβο και αγκάλιασε τη σεξουαλικότητά του, έρχεται στη χώρα μας για μια συναυλία που θα συζητηθεί. (26/6)

L.E.J.

Το γυναικείο τρίο από την Γαλλία με τα εκατομμύρια views στο διαδίκτυο, έγινε παγκοσμίως γνωστό με διασκευές και mashups καλοκαιρινών επιτυχιών το 2015, και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με super up-tempo διάθεση! (29/6)

Soap & Skin

Μετά από 6 χρόνια σιωπής και έντονων αλλαγών, η αυστριακή Anja Plaschg επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα με το άλμπουμ ”From Gas to Solid” παρουσιάζοντας ένα live με τον δικό της χαρακτηριστικό experimental pop ήχο. (24/6)

Choir! Choir! Choir!

Για άλλη μια χρονιά γίνετε μέρος της μεγαλύτερης διαπολιτισμικής χορωδίας, ακόμα κι αν δεν έχετε τραγουδήσει ποτέ ξανά στη ζωή σας! Το Choir! Choir! Choir! το ιδιαίτερο δίδυμο από το Τορόντο, που έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Patti Smith, ο David Byrne και ο Rufus Wainwright και με εμφανίσεις στο Carnegie Hall και το Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη επιστρέφει στο Summer Nostos Festival. (29 & 30/6)

Schoolwave Rewind

Μια συναυλία από συγκροτήματα και μουσικούς που πέρασαν ως μαθητές από το φεστιβάλ Schoolwave και επιστρέφουν ως «απόφοιτοι». (30/6)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Γιώργος Μαργαρίτης

Ο κορυφαίος ερμηνευτής του λαϊκού τραγουδιού με πιστό κοινό όλων των ηλικιών, έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους συνθέτες και στιχουργούς του είδους. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει – πλαισιωμένος από πολυμελή ορχήστρα– θα είναι επιλογές από τις πιο σημαντικές στιγμές της μουσικής διαδρομής του, καθώς και ένα αφιέρωμα στο ελληνικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. (26/6)

YALLA 2.0

H πολυτάλαντη performer και δημιουργός Μαρίνα Σάττι με τις Fonés, τις Chóres, την ηλεκτρική της μπάντα, και ένα πλήθος απροσδόκητων συνεργασιών επί σκηνής,  θα μας ταξιδέψει σε ήχους παραδοσιακούς και σύγχρονους αλλά κυρίως θα δώσει ρυθμό και χρώμα στη σκηνή του Summer Nostos Festival (29/6)

Mihalis Kalkanis Group

Το έθνικ τζαζ σύνολο του μπασίστα Μιχάλη Καλκάνη παρουσιάζει δικές του συνθέσεις με καλεσμένο τον Nadishana, τον multi-instrumentalist και συνθέτη από τη Σιβηρία. (28/6)

Αντώνης Μαρτσάκης - Αντώνης Φωνιαδάκης

Η γνήσια κρητική μουσική και τα ριζίτικα τραγούδια συναντούν το σήμερα, με τον διεθνώς καταξιωμένο Αντώνη Φωνιαδάκη να χορογραφεί τη μουσική του ταλαντούχου Αντώνη Μαρτσάκη! Μια πρωτότυπη σύνθεση που ισορροπεί ισότιμα ανάμεσα στη μουσική και την κίνηση. (27/6)

*Λόγω της φύσης του έργου η περιγραφή της παράστασης επαναλαμβάνεται στην ενότητα Παραστατικές Τέχνες.

DJ SETS

Out of Africa –μία συνεργασία με το Nyege Nyege Festival

Συνεχίζεται για 2η χρονιά η συνεργασία με το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Ουγκάντα, με ξεσηκωτικά DJ sets εκπληκτικών μουσικών από κράτη της αφρικανικής ηπείρου να δίνουν τον ρυθμό στις νύχτες του Summer Nostos Festival!

Σημείωση:

Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ενημερώσεις για τις παραστάσεις και δράσεις του Summer Nostos Festival.

Ενδέχεται να υπάρξουν προσθήκες και τροποποιήσεις στο πρόγραμμα.

Για όλα τα νέα του SNFestival επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο SNFestival.org και εγγραφείτε στο newsletter της διοργάνωσης. 

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δημιουργός και δωρητής του Summer Nostos Festival είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος [(ΙΣΝ) (SNF.org)], ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο. Το ΙΣΝ πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $2.6 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.300 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 124 κράτη ανά τον κόσμο. Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ μέχρι σήμερα είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, που αποτελεί και τον τόπο διεξαγωγής του Φεστιβάλ. Το ΚΠΙΣΝ παραδόθηκε στην Ελληνική Κοινωνία ως δωρεά, στις 23 Φεβρουαρίου 2017. Έκτοτε, το ΙΣΝ συνεχίζει να υποστηρίζει τη λειτουργία και τις δωρεάν, ανοιχτές εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, αλλά οι δύο οργανισμοί είναι διακριτοί και αυτόνομοι.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

LINKS

Ιστότοπος του ΙΣΝ
Ιστότοπος του SNFestival

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο:

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

  • SHARE
  • TWEET