Gagulta, Caldera, Ghone

Αθήνα @ DeathDisco

Gagulta, Caldera, Ghone Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα Gagulta, Caldera, Ghone
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

GAGULTA (Self Titled album release)
with special guests: 
CALDERA + GHONE

GAGULTA (Occult Sludge Metal)

Όντας πρότζεκτ πολλών ετών από βασικό μέλος των CORPSES και μετά από αρκετές εναλλαγές στη θέση του ντράμερ (η οποία καλύφθηκε μόνιμα από μέλος των HOUSE ANXIETY) οι GAGULTA έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση ως τρίο (κιθάρα/ντραμς/φωνητικά) γεμίζοντας το υπόγειο της Crust τον Δεκέμβριο του 2017.

Ακριβώς δύο εβδομάδες αργότερα ξεκινούν να ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο στο Illusions Recording Studio τελειώνοντας τον Μάρτιο του 2018 τις διαδικασίες ηχογράφησης και μίξης. Τον ίδιο μήνα ακολούθησε ένα Secret gig στα Smoking Sessions του Πειραιά με τους Γερμανούς Sludgers WEEDWOLF και αργότερα η συμμετοχή τους τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς μαζί με τους Sadhus στη sold out συναυλία των θρυλικών Sludge Lords EYEHATEGOD (NOLA, USA) στο Temple.

Ένα σοβαρό ατύχημα στο χέρι του ντράμερ θα ακυρώσει την συμμετοχή των Gagulta στο Down Tuned Festival του 2018 στο Ηρακλείο Κρήτης δίπλα στους 1000MODS. 
Η μπάντα χρειάστηκε 9 μήνες για να επανέλθει ενεργά στην underground σκηνή με πρώτο live τον Μάρτιο του 2019 στο Temple παρέα με τους Κρητικούς COSMIC PLUNGE .

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 το ομώνυμο full length album των Gagulta (μαζί με κάποια νέα κομμάτια) θα παρουσιαστεί live στην σκηνή του Death Disco. Το ξεκίνημα της βραδιάς θα γίνει με την βοήθεια των Αθηναίων Post-Metal Sludgers CALDERA και του πειραματικού noise droner GHONE ως special guests. Όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο.

*Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει με τη βοήθεια της FUZZ INK Records σε ελάχιστα αντίτυπα κασέτας η οποία θα βρίσκεται μέσα σε χειροποίητα τυπωμένα cases (μεταξοτυπεία από Fuzz Ink) και artwork από την FILTHY FABRIC.

facebook.com/gagulta

instagram.com/gagulta_band

gagulta.bandcamp.com

CALDERA (Post-Metal / Sludge)

Οι Caldera σχηματίστηκαν το 2013 και είναι ένα οργανικό τριο που βασίζει τον ήχο του στο post metal με επιρροές από Cult of Luna, Neurosis, Amenra και τον ευρύτερο χώρο του sludge. Τον Φλεβάρη του 2019 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο "TEPHRA" το οποίο ειναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά. Η ηχογράφηση και μίξη του άλμπουμ έγινε στα Piper Studios από τον Diogenes Kyratzoglou και το μάστερινγκ από τον Magnus Lindberg (Cult of Luna,The Ocean κλπ).

facebook.com/calderagr

caldera.bandcamp.com

instagram.com/calderabandgr

calderaband.com

GHONE (Noise Drone Experimental)

Με μια πορεία που ξεκινάει από το 2011, ο Γιάννης Κοντανδρεόπουλος (Ghone) μετράει στο βιογραφικό του ήδη 8 κυκλοφορίες. Οι πρώτες του εμφανίσεις ήταν δίπλα στους Nadja και Aidan Baker τους οποίους συνόδεψε στην περιοδεία τους στην ανατολική Ευρώπη ενώ μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει και στο 1ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής, το Fresh Music Festival στο ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος και το 1ο Up the Wall theatre festival όπου επένδυσε ηχητικά επί δύο συνεχόμενες ημέρες την live painting performance της Friki Crux. Πειραματίζεται διαρκώς με διάφορα μέσα, είτε γρατζουνώντας την κιθάρα του δημιουργώντας πολυεπίπεδα μελαγχολικά drones, είτε εξερευνώντας λιγότερο μουσικά μονοπάτια μέσω αυτοσχέδιων συσκευών και μικροφώνων επαφής με σαφώς πιο επιθετική διάθεση.

www.facebook.com/Ghone.temple

  • SHARE
  • TWEET