Γεώργιος Καραμανωλάκης, Adolf Plays The Jazz, Elephant Foot, Amberclock

Αθήνα @ Chimeres

Γεώργιος Καραμανωλάκης, Adolf Plays The Jazz, Elephant Foot, Amberclock Αθήνα @ Chimeres
Συγκροτήματα Γεώργιος Καραμανωλάκης, Adolf Plays The Jazz, Elephant Foot, Amberclock
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Chimeres
Διεύθυνση Πυθοδώρου 6
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής Lung

Lung Fanzine presents

Το Lung αποτελεί ένα μουσικό fanzine απόρροια της αλληλεπίδρασης ατόμων με κοινές αλλά και διαφορετικές μεταξύ τους καταβολές. Ένα εγχείρημα που φιλοδοξεί να προτείνει ήχους και πρόσωπα, επιθυμώντας να συναντήσει εκεί έξω ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεται ιδέες και ανησυχίες. Να μιλήσει για μουσική (και όχι μόνο) και να συνδέσει το χθες με το σήμερα και το αύριο. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα ταξίδι στο οποίο δινόμαστε και θα δινόμαστε για όσο αντέχουμε. Μια διαδρομή της οποίας την πορεία ευελπιστούμε να μπορείτε να παρακολουθείτε ανά δύο μήνες, αρχής γενομένης από το πρώτο τεύχος που κυκλοφορεί στα μέσα του Δεκέμβρη του 2018. 

Την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, η παρέα που επιμελήθηκε το Lung μεταφέρεται στις Χίμαιρες, σαν ευκαιρία να συναντηθεί και να αλληλεπιδράσει. Μαζί μας εκλεκτά σχήματα από τον χώρο της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, θα προσπαθήσουν να δώσουν μια γεύση των ήχων που αγαπάμε στο Lung. Από τα drone ηχοτοπία του Amberclock και τις θορυβώδεις αναπτύξεις των Elephant Foot, μέχρι τις εικονοπλαστικές ιδιότητες των Adolf Plays The Jazz και τους αυτοσχέδιους πειραματισμούς με την ενδοσκοπική διάθεση του Γεώργιου Καραμανωλάκη (των Οδός 55).

Georgios Karamanolakis/ Γεώργιος Καραμανωλάκης (Experimental / Noise)

Ο Γεώργιος Καραμανωλάκης παρουσιάζει την παράσταση «Α Shaman Mystic». Ένα ελεύθερο ζωντανό free impro set βασισμένο στην κοκκώδη αποδόμηση διαφόρων φυλετικών ατμοσφαιρών και σαμανικών τελετουργικών από μέρη όπως το Θιβέτ, την Αφρική και την Υεμένη (μεταξύ άλλων περιοχών) σε συνδυασμό με στοιχεία ελεύθερης τζαζ, drone και θορύβου. Μια κίνηση για αναδόμηση ενός ''κομματιού'' από το παρελθόν στο μέλλον. Μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης θραυσμάτων από το κοινοτικό μας πανανθρώπινο παρελθόν στο απώτερο μέλλον. Ένα σετ που στηρίζεται στην κάθαρση, τη συγκέντρωση και την καταστροφή, βασισμένο σε modular synthesizers, ταινίες, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και φωνές.

Adolf Plays the Jazz (Post-Rock / Noise Rock)

Οι Adolf Plays the Jazz έχοντας πίσω τους μια 15ετή πορεία αναζήτησης στον θόρυβο των ενισχυτών και της παραμόρφωσης, επιστρέφουν μετά από μια 2ετή παύση. Αναζητούν τους ησυχοφοβικούς και τους θορυβομανείς για να αφηγηθούν τις ιστορίες τους μέσα από post-rock και post-punk διαδρομές. 

Elephant Foot (Noise Rock) 

Οι Elephant Foot είναι μια μπάντα ελαφριά σαν το πάτημα ενός ελέφαντα δίπλα σε ένα πυρηνικό αντιδραστήρα.

Amberclock (Improvisational Soundscapes / Post)

Ως Amberclock τελεί σχήμα που, βασιζόμενο σε ακουστικά κομμάτια, κάνει προσπάθεια να τα αποδομήσει χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά, drone, αρμονία/δυσαρμονία ή όποια άλλη ηχητική άσκηση θεωρηθεί θεμιτή με σκοπό να οδηγηθεί σε πιο αντισυμβατικές δομές, ενορχηστρώσεις και ύφος και τελικά να τα ενσωματώσει σε ένα συνολικό, συνεχώς εξελισσόμενο ηχοτοπίο με ιδιαίτερα αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα.

Στο παρόν λάηβ θα παρουσιαστεί καινούριο υλικό, που θα αποτελέσει πυρήνα για την επόμενη κυκλοφορία.

4/1/2019 Chimeres.Space

doors open 20:00

  • SHARE
  • TWEET