Ad Libitum

Αθήνα @ Ίλιον Plus

Ad Libitum Αθήνα @ Ίλιον Plus
Συγκροτήματα Ad Libitum
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Ίλιον Plus
Διεύθυνση Πατησίων & Κοδριγκτόνως 17
Τηλέφωνο 210 8824383
Τιμή εισιτηρίου 7 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Παρουσίαση πρώτου Album

Ad Libitum

Κυριακή 6 Μαΐου

ΙΛΙΟΝ PLUS

Οι Ad Libitum, δανείστηκαν και υιοθέτησαν το όνομά τους από το γνωστό μουσικό όρο, πιστεύοντας ότι εκπροσωπούνται επαρκώς απ’αυτόν. Το τι σημαίνει βέβαια ελευθερία στη μουσική άπτεται φιλοσοφικής συζητήσεως, την οποία η ομάδα-παρέα-των επτά βασικών μουσικών αναπτύσσουν αποκλειστικά με τα εκφραστικά μέσα της τέχνης τους. Δηλαδή το ρυθμό, τη μελωδία, την αρμονία. 

Ως δομικά “υλικά” χρησιμοποιούν τον ήχο των κρουστών-τυμπάνων, της ηλεκτρικής κιθάρας, του ηλεκτρικού μπάσου, της τρομπέτας, του βιολιού, του λαούτου, του μαντολίνου, του σαντουριού. Ενίοτε αίρουν τη μουσική από τον έμμετρο ποιητικό λόγο, οπότε αξιοποιούν και την ανθρώπινη φωνή. Με αυτά τα στοιχεία δημιουργούν μουσικά ακούσματα τα οποία δεν βασίζονται μόνο σε γνωστές φόρμες και είδη, ούτε υπακούουν σε αυστηρούς μορφολογικούς κανόνες. 

Επιλέγουν επίσης να εμπνέονται από τις ξεχωριστές στιγμές κάθε συνεύρεσης και τις δονήσεις των στιγμών αυτών, ενώ δεν αγνοούν την επιρροή που ασκούν πάνω τους οι χώροι συνεύρεσής τους. …με κάποιες λοιπόν μελωδίες ξεχασμένες στο συρτάρι για χρόνια, με κάποιους στίχους που συνεχίζουν να μας συγκινούν, με επτά διαφορετικές μουσικές εμπειρίες, ανταμώσαμε στο «Rabbithole» του Γιώργου. Εκεί αντάμωσαν οι ψυχές μας. 

Φίλοι που μας άκουσαν είπαν πως παίζουμε ethnic, άλλοι jazz, άλλοι πως rock-άρουμε, άλλοι πως η μουσική μας είναι κινηματογραφική, άλλοι είπαν πως το στιλ μας είναι το Mediterranean Fusion… …όσο για τα τραγούδια μας, λένε πως κάτι τους θυμίζουν, αλλά δεν ξέρουν τι…. Όλοι έχουν τα δίκια τους, εμείς απλά παίζουμε… 

Σας περιμένουμε την Κυριακή 6 Μαΐου, να μοιραστούμε μαζί σας την ολοκλήρωση αυτής της ποικιλόμορφης προσπάθειας και να περάσουμε καλά.

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
2108824383

Κυριακή 6 Μάη

Είσοδος: 7 €

Έναρξη: 21:00

  • SHARE
  • TWEET