Mad John The Wise, The Mound

Αθήνα @ Temple Athens

Mad John The Wise, The Mound Αθήνα @ Temple Athens
Συγκροτήματα Mad John The Wise, The Mound
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Temple Athens
Διεύθυνση Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου 6 / 8 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Media Markt, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη)
Διοργανωτής

Mad John The Wise “Voyager” live in Athens

Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Πόρτες: 20:00

Event page

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
• Προπώληση:  6€
• Ταμείο: 8€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ (η έναρξή της θα ανακοινωθεί σύντομα):
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
• Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

Στην πρώτη τους πλήρη δισκογραφική κυκλοφορία με τίτλο “Voyager” (δεύτερη συνολικά μαζί με το ομώνυμο ντεμπούτο EP τους), οι Mad John The Wise δείχνουν τα δόντια τους και παρουσιάζονται έτοιμοι να συνεχίσουν την παράδοση της ελληνικής σκηνής, που θέλει την δισκογραφική παραγωγή των τελευταίων ετών, όχι μόνο να είναι ποιοτικότατη, αλλά να κερδίζει συνέχεια το έδαφος της διεθνούς αναγνώρισης, αλλά και να αυξάνει ραγδαία το κοινό της σε εγχώριο επίπεδο.

Ο Τρελό-Γιάννης ο Σοφός, μοιάζει να υπαγορεύει riffs και μελωδίες, εξαντλώντας όλη του τη σοφία, στο ακομπλέξάριστα προοδευτικό κουαρτέτο από την Αθήνα, που δεν διστάζει να ρίξει στην ίδια μαρμίτα, το διπλοκιθαριστικό (sic) Βρετανικό ροκ των Thin Lizzy, τον πολυσυλλεκτικό progμεταλλικό χαρακτήρα των Mastodon και το ανεβαστικό punk rock των Bad Religion και ανακατεύοντάς τα να φέρει στο τραπέζι μία φρέσκια αντίληψη του τι θα πει heavy rock. Το παρθενικό πλήρους διαρκείας πόνημα των Mad John The Wise “ζέχνει” ποιότητα και προσωπικότητα και αποπνέει έναν χαρακτήρα σίγουρο, κατασταλαγμένο και μία ορμή ασυγκράτητη και χειμαρρώδη.

Stoner, metal, folk, punk… Όποιο κι αν είναι το σκληρό μουσικό σας ναρκωτικό, οι Mad John The Wise είναι εδώ για να σας το προσφέρουν, και σας το παρουσιάζουν ζωντανά, σε μία πλήρη εκτέλεση του “Voyager” –και όχι μόνο- τη Παρασκευή 2 Μαρτίου, στο νεόδμητο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα).

Από τα τέλη του 2012 όπου και δημιουργήθηκαν, οι The Mound έχουν αφοσιωθεί σε έναν και μόνο στόχο: Να παίξουν την μουσική που τους αρέσει και να την μοιραστούν με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Από τα πρώτα βήματά τους, με την ηχογράφηση του demo τους, τον Ιούλιο του 2013 και τις πρώτες τους ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες σκηνές της Αθήνας, οι The Mound δεν σταμάτησαν ποτέ να τζαμάρουν και να προσπαθούν να εξελίξουν τον ήχο τους, πάντα με αγάπη και σεβασμό στο υλικό και τις επιρροές τους.

Η ηχογράφηση του ντεμπούτο EP τους σε παραγωγή Άλεξ Μπόλπαση (Whereswilder, The Road Miles, Noise Figures, Transistor κ.α.) στα Artracks Recording Studios κατέδειξε αμέσως τη διάθεσή τους να δημιουργήσουν έναν βαρύ, αναλογικό ήχο, που αποτίει φόρο τιμής στις επιρροές τους, που ποικίλουν από τον ψυχεδελικό proto-doom (sic) ήχο των 70’s, μέχρι και το stoner rock κίνημα των late 90’s. Το mastering του EP, που πραγματοποιήθηκε στο Sweetspot Studio, από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο, έδωσε την τελική μορφή στο εγχείρημά τους και οι ίδιοι είδαν επιτέλους το μουσικό τους όραμα να ενσαρκώνεται σε αυτό.

Ηχογραφώντας εξ’ ολοκλήρου σε μπομπίνα, με βάση στην live εκτέλεση, αποζητώντας έναν ζεστό, αναλογικό, αληθινά γεμάτο ήχο, οι The Mound, από την αρχή της πορείας τους θέτουν γερές βάσεις, με αισθητική και νοοτροπία που χαρακτηρίζονται από μία ιδιαίτερη ποιότητα αλλά και αφοσίωση.

LINKS:
• Mad John The Wise: facebook.com/MadJohnTheWise
• The Mound: facebook.com/themoundband
• 3P Lab: facebook.com/3plabgr
• Temple Athens: thetemple.grfacebook.com/templeliveclub

  • SHARE
  • TWEET