Desperate Journalist, The Vagina Lips, Blame Canada

Αθήνα @ DeathDisco

Desperate Journalist, The Vagina Lips, Blame Canada Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα Desperate Journalist, The Vagina Lips, Blame Canada
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 12,13,15 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Viva.gr, Public, 11876, SevenSpots, Media Markt, Reload, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα & Τεχνόπολη), αθηνόραμα.gr, Le Disque Noir, DeathDisco
Διοργανωτής

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Desperate Journalist (UK)
w/ The Vagina Lips (GR) 
& Blame Canada (GR)

Doors open at 21:00

Limited Ticket Presales 12€:
• Le Disque Noir Records Shop (Θεμιστοκλέους 29, Εξάρχεια) 
• Death Disco (Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου 24, Ψυρρή)

- Rest of the presales and tickets on spot 15€

Limited Ticket Presales 13€ (+ booking fee)
• Viva Network
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt Greece
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης - Evripidis Bookstores
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)

- Rest of the presales 15€ (+ booking fee)

Σχεδόν 40 χρόνια πριν ο νέος – και ελαφρώς οργίλος – Robert Smith βρήκε την ευκαιρία να τα χώσει στον πασίγνωστο μουσικό δημοσιογράφο Paul Morley μέσω των John Peel Sessions. Η καυστική πένα του Morley είχε «περιποιηθεί» το ντεμπούτο των Cure (Three Imaginary Boys) και ο αγαπητός Bob είχε «απαντήσει», αλλάζοντας στίχους στο Grinding Halt, αλλά και τον τίτλο του κομματιού, μετατρέποντάς τον στο Α Desperate Journalist. Πολλά χρόνια μετά, αυτόν τον τίτλο έκλεψε η γοητευτική Jo Bevan από το Βόρειο Λονδίνο για να ονομάσει την τετραμελή μπάντα της. 

Οι Desperate Journalist παίζουν post punk βουτηγμένο στις κιθάρες των Smiths. Το αποτέλεσμα παραπέμπει σε γνωστές μπάντες του post punk/new wave χώρου, από τους πρώιμους Cure, στους Echo and the Bunnymen και στους Chameleons. Σε νεότερες γενιές ακροατών οι Desperate Journalist θα θυμίσουν Organ. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της συγκεκριμένης μπάντας είναι η αντίθεση ανάμεσα στα μουντά τοπία που φιλοτεχνεί η κιθάρα του Rob Hardy και στην εκφραστική φωνή της Bevan που κινείται σε πιο φωτεινά μονοπάτια και αποφεύγει τις συνηθισμένες μανιέρες των vocalists του post punk χώρου, θυμίζοντας συχνά μια μίξη Bjork, Dolores O'Riordan (Cranberries) και Julianne Regan (All About Eve).

To 2017 ήταν η χρονιά που στιγματίστηκε από τη κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους "Grow up". Έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους κριτικούς και βρέθηκε σε πολλές βαρύνουσας σημασίας λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Το άλμπουμ ξεκινά πολύ δυνατά με μια τριλογία κομματιών (τα οποία έχουν κυκλοφορήσει ως singles), τα Hollow, Resolution και Be Kind που αποτελούν trademark του ήχου της μπάντας. Υπάρχουν όμως κι άλλα διαμαντάκια για να ανακαλύψει κανείς στο δίσκο, όπως το ορμητικό Why Are You So Boring?, το εύθραυστο Purple, την αγνή, καθάρια κιθαριστική μελωδία του Oh Nina και τη θεσπέσια, εθιστική έκρηξη του I Try Not To. 

Τη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, οι Desperate Journalist θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια και μοναδική συναυλία στο Death Disco και μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε και να ακούσουμε από κοντά ένα από τα πιο καυτά και φιλόδοξα βρετανικά σχήματα των ημερών μας!

Μαζί τους οι εξαιρετικοί Vagina Lips από τη Θεσσαλονίκη, που αν και συχνά πυκνά ακούγονται από τα decks του Death Disco αυτή θα είναι η παρθενική τους εμφάνιση στο stage του, και οι αγαπημένοι μας αθηναίοι Blame Canada που ελίσσονται με μαεστρία ανάμεσα στα indie rock, post punk, shoegaze και psychedelia.

DEATH DISCO
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

  • SHARE
  • TWEET