Robot Lords Of Salem

Αθήνα @ Beton 7

Robot Lords Of Salem Αθήνα @ Beton 7
Συγκροτήματα Robot Lords Of Salem
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Beton 7
Διεύθυνση Πύδνας 7, Βοτανικός
Τηλέφωνο 210-7512625
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής Polyscope

ROBOT LORDS OF SALEM

Ημερομηνίες: 20 & 21 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα Έναρξης: 21:30

Είσοδος: 10 & 5€ (φοιτητικό)

Μουσική, στίχοι: Παντελής Πιλάβιος, με μερικές όμορφες μελωδίες που έγραψε ο Φίλιππος Τσιμάς.
Ενορχήστρωση: Παντελής Πιλάβιος. Περαιτέρω αλλαγές και ενορχήστρωση: Robot Lords of Salem.

Robot Lords of Salem:

Σωτήρης Τσόλης: τύμπανα
Παναγιώτης Κωστόπουλος: τύμπανα
Κώστας Ζάμπος: τύμπανα, synth, φωνητικά

Φίλιππος Τσιμάς: ηλ. μπάσο
Γιώργος Κωστόπουλος: ηλ. μπάσο, κοντραμπάσο, synth
Έρικ Παναγόπουλος: ηλ. κιθάρα
Παντελής Πιλάβιος: ηλ. κιθάρα, synth, φωνητικά

Η Polyscope παρουσιάζει με ενθουσιασμό στο Beton7 την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου (21:30) το πρώτο installation piece της, το οποίο είναι βασισμένο πάνω στην τρέχουσα συνεργασία του μουσικού σχήματος “Robot Lords of Salem” και των καλλιτέχνιδων Αριάδνη Στροφύλλα και Μάριον Μανίκα. Ο στόχος αυτής της σύμπραξης, για την οποία θα υπάρξουν δύο παραστάσεις, είναι να δημιουργήσει ένα εμβυθιστικό οπτικοακουστικό πεδίο, διαφορετικό για κάθε φορά, το οποίο δεν θα επαναληφθεί.

Η μουσική που θα παρουσιαστεί έχει δομηθεί πάνω σε δύο βασικούς άξονες: To κύριο μελωδικό όργανο είναι ένα ηλεκτρικό μπάσο κουρδισμένο σε 5ες (αντί για 4ες ως είθισται). Ζητείται συχνά από τους τρεις ντράμερ του σχήματος να ακούγονται σαν ένα πλάσμα με έξι χέρια και έξι πόδια.

Η μουσική θα είναι θεμέλιο πάνω στο οποίο η κάθε καλλιτέχνιδα θα αναλάβει την οπτική διάσταση της παράστασης, μεταβάλλοντας την αντίληψη των θεατών για την μουσική, κάνοντας έτσι την καθεμία παράσταση μοναδική. Οι δύο καλλιτέχνιδες καλούνται να συνοδεύσουν την μπάντα στις τρεις τελευταίες πρόβες για να δημιουργήσουν ένα in situ έργο τέχνης. Το έργο αυτό αποτελεί κομμάτι ενός μεγαλύτερου συνόλου δουλειάς, επηρεασμένο από το πρωτόλειο μουσικό υλικό κατά τη διάρκεια όλων των προβών. Έτσι δημιουργείται ένας τρέχων διάλογος ο οποίος οδηγεί στις δύο παραστάσεις. Η όλη εμπειρία θα λειτουργήσει σαν ένα επιστημονικό πείραμα, η μουσική θα έχει το ρόλο της "σταθερής" μεταβλητής και τα έργα τέχνης της "ανεξάρτητης". Διαφορετικά οπτικά ερεθίσματα πιθανότατα να καταστήσουν διαφορετική την εμπειρία της "ίδιας" μουσικής (η μουσική σπάνια εκτελείται με τον ίδιο τρόπο).

  • SHARE
  • TWEET