The Jumpin' Bones

Αθήνα @ Candela

The Jumpin' Bones Αθήνα @ Candela
Συγκροτήματα The Jumpin' Bones
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Candela
Διεύθυνση Αλκμήνης 8 (στάση μετρό Δάφνη)
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου -
Ώρα έναρξης 22:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

The Jumpin' Bones Live at Candela

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Αυτή τη φορά παίζουμε εντός έδρας, και σας περιμένουμε στο υπέροχο Candela Rock Bar! Σούπερ ζεστή ατμόσφαιρα και κοντινές αποστάσεις, όπως ακριβώς δηλαδή πρέπει να παίζονται τα Βlues ζωντανά. (Αλκμήνης 8, Δάφνη)

Bio:

Οι “The Jumpin’ Bones” είναι μια αθηναϊκή Rhythm ’n Blues μπάντα που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2014. Έκτοτε οι δυναμικές ζωντανές εμφανίσεις τους στην Ελλάδα και οι θετικές κριτικές που απέσπασε διεθνώς από τον Τύπο η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά τους έχουν καθιέρωσει ως μια απο τις σημαντικότερες παρουσίες στην ελληνική blues σκηνή.

To πρώτο τους album με τίτλο “Marrow” κυκλοφόρησε ψηφιακά και σε CD τον Νοέμβριο του 2015 και αποτελείται απο έξι δικές τους συνθέσεις και μια διασκευή. Γρήγορα απέσπασε πολύ θετικές κριτικές από περιοδικά και site του εξωτερικού όπως τα Blues Blast Magazine (USA), Blues Matters (UK), και Bluesnews (DE) καθώς και απο αντίστοιχα ελληνικά.

Οι “The Jumpin’ Bones” μετρούν αρκετές εμφανίσεις σε γνωστές σκηνές της Αθήνας όπως το Six Dogs και το Half Note Jazz Club καθώς και σε φεστιβαλ (Ziria Music Festival, Ramones Tribute Festival στο Κύτταρο, Blues to the Bone Festival: A Live Tribute to B.B. King).

Αρχικά η μπάντα ιδρύθηκε από τρεις παιδικούς φίλους, τον Ορέστη Τσικούρη (φωνή - φυσαρμόνικα), τον Δημήτρης Δακόπουλο (κιθάρα),τον Κωνσταντίνο Αλούπη (μπάσο) και στη συνέχεια με την προσθήκη του Σπύρου Γαβαλά (τύμπανα) κατέληξαν στον ήχο που χαρακτηρίζει την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Το 2017 τη σκυτάλη στη κιθάρα και το μπάσο πήραν οι Γιώργος Χρυσόπουλος και Θανάσης Γκιουλέας αντίστοιχα. Απο το φθινόπωρο του 2017 όμως κιθαρίστας της μπάντας είναι ο ταλαντούχος Νίκος Τζαβάρας στης θέση του Γιώργου.

Ο έντονα προσωπικός τους ήχος αναδεικνύεται από την ανάμειξη της πρώιμης Rhythm ’n' Blues με στοιχεία απο την σύγχρονη Blues σκηνή της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο, μοντέρνο, και άκρως χορευτικό.

Σήμερα οι “The Jumpin’ Bones” είναι:
Ορέστης Τσικούρης - φωνή, φυσαρμόνικα
Νίκος Τζαβάρας - κιθάρα
Θανάσης Γκιουλέας - μπάσο
Σπύρος Γαβαλάς - τύμπανα

  • SHARE
  • TWEET